TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste gps voor fiets en wandel van 2024

Als je fanatiek wil gaan wandelen of fietsen is het een leuk idee om je routes, afstanden en tijden bij te houden. Hiervoor kun je een GPS aanschaffen. Deze heeft verschillende functies: het onthouden van je afgelegde routes, afstanden, tijden en snelheden. Ook kan hij andere dagelijkse activiteiten bijhouden voor je. Het makkelijkste is om een horloge aan te schaffen, want deze neemt niet veel ruimte in beslag tijdens het wandelen en fietsen. Ook kun je een soort mobieltje aanschaffen. Deze meenemen tijdens het wandelen is niet zo’n probleem, en tijdens het fietsen kun je een fietssteun aanschaffen voor de GPS. Benieuwd naar wat nu de beste GPS voor fiets en wandelen is? Lees dan snel verder voor de top 5 van 2024!


1. Trackitt GPS tracker

Dit gps-apparaat laat de positie van de GPS op een mobiele app of internet pagina weergeven. Pas als je gaat bewegen worden er locaties verstuurd. Zo heeft de gps een extra lange batterijduur.

Dit is hoe het werkt: de tracker komt met een simkaart en is meteen klaar voor gebruik. Je hoeft dus niet allemaal moeilijke instellingen te ondergaan en hij heeft geen abonnement. Ook heeft hij geen extra gebruikskosten, behalve dan het beltegoed.

Daarnaast werkt de tracker door heel Europa zonder dat je meer hoeft te betalen. Je kunt hem dus in alle Europese landen gebruiken. Je kunt de tracker met je meedragen. Wanneer je dan gaat bewegen is het object live te volgen. Als je dan bijvoorbeeld een afstand aflegt van Breda naar Parijs kun je zien welke snelheid en welke route er is afgelegd.

Het is ook mogelijk om de geschiedenis te zien van je object. Per periode kun je dan zien waar en hoe lang je bent gestopt. Je hebt geen gedoe met bevestigen van de gps, want hij is geheel waterdicht en heeft sterke magneten.


2. Garmin Forerunner

De app die bij deze gps hoort (Garmin Connect App) kun je downloaden op android 6.0 of hoger en IOS 12 of hoger. Telefoons met een android go software hebben enkele beperkingen.

Dit horloge telt onder andere het aantal stappen die je zet en het aantal calorieën die je daarmee verband. Ook kijkt hij naar je slaapritme en de slaapkwaliteit. Hij heeft ook allemaal functies, zoals: smartphone meldingen, muziekbediening en automatische uploads naar de Garmin Connect online fitness community. Dit zijn de andere mensen die in bezit zijn van deze app.

Daarnaast heeft hij een hartslagfunctie, GPS en is hij swimproof. Door hem te verbinden met je telefoon kun je meldingen ontvangen. De ingebouwde GPS is ontworpen voor een actieve leefstijl. Het is alleen niet mogelijk om met het apparaat te bellen.


3. Polar M200 – GPS

Dit horloge is waterdicht en heeft allemaal functies. Denk aan: hartslagmeting, GPS, activiteitsmeting en trainingsfuncties. Je kunt deze om tijdens het wandelen, hardlopen en fietsen. Omdat hij je hartslag meet, heb je geen borstband meer nodig. En met de GPS meet hij heel nauwkeurig je snelheid, afstand en je route. Hij registreert je dagelijkse activiteit, volgt je stappen, afgelegde snelheid en je calorieverbruik. Ook als je een doel hebt, kun je een trainingsschema aanvragen. Dit wordt gratis aangeboden via de webservice.

Een leuke bij komer is dat je Polar je op de hoogte houdt van inkomende oproepen en sms- en whatsapp berichten. Ook van kalenderherinneringen en andere social media berichten krijg je een melding. Je kunt zelf een keuze maken welke meldingen je wil ontvangen. Als hij opgeladen is, kun je hem zo’n 6 uur gebruiken. In de gratis app kun je je dagelijkse activiteit, slaappatroon en samenvatting van je trainingen zien.


4. Suunto 5 G1 – wit

Dit horloge biedt van alles aan. Een grote levensduur van de batterij, een GPS en sportfuncties waarmee je al je trainingen en vorderingen kunt volgen. Hij houdt 24/7 je activiteit bij, dus ook stress en slaap.

De GPS staat in verbinding met verschillende satelliet signalen. Hij meet waar je je bevindt en hoe ver en snel je loopt. Het maakt niet uit of je over trails loopt of gewoon in de stad. Je kunt je routes vanaf je horloge volgen. Daarnaast meet hij je hartslag via een polsmeting. Hij meet ook andere belangrijke dingen, zoals je dagelijkse activiteiten en je slaap. Dus hoe lang je slaapt, hoe lang je wakker bent en hoe laat je gaat slapen. Het horloge is waterdicht tot 50 meter dus als je bijvoorbeeld wil gaan zwemmen kun je zorgeloos het water inspringen.

De batterij gaat tot wel 40 uur mee. Hij bevat namelijk meerdere standen om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan. Je kunt de modus kiezen die bij jouw sportprestaties past.


5. Garmin eTrex Touch 25

Deze GPS is ideaal voor iedereen die er lekker op uit wil. Van fietsers en wandelaars tot geocachers. Dit apparaat is al jaren een heel succesvol gps-toestel. Ook een fietssteun wordt meegeleverd, zodat je hem op je fiets kunt plaatsen. Hij wijst je de weg, waar je ook gaat.

Hij is gemakkelijk te bedienen met touchscreen en vooraf geladen met Europese kaarten. Het werkt als een navigatietoestel, maar heeft kaarten en functies die speciaal zijn ontworpen om de weg te wijzen bij activiteiten als fietsen en wandelen. Je kunt er een bepaalde bestemming mee bereiken, maar ook kun je je activiteiten opnemen.

Als je het leuk vindt om te geocachen is dit toestel ook zeker een aanrader. Hij is van alle gemakken voorzien. Hij heeft papierloze geocache-aanwijzingen, scoretotalen en recente logs die direct op het toestel worden opgeslagen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *