TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste hondenspeelgoed van 2024

Dat je deze pagina bezoekt betekent waarschijnlijk dat je in bezit bent van een hond. Net zoals mensen hebben honden ook vermaak nodig, dus is het leuk om een hondenspeeltje voor ze te halen. Dit kan echter ook andere redenen hebben. Met een kong kan je bijvoorbeeld puppy’s hun tanden beschermen. En met andere speeltjes waar ze zelf mee kunnen spelen als jij het huis uit bent kan je hun verlatingsangst minderen. Speeltjes waar je samen met je hond mee bezig kan zijn dan weer goed om vertrouwen en respect op te bouwen. Maar welk speeltje kan je voor welk doel het beste kopen? Lees hieronder de top 5 best beoordeelde hondenspeeltjes van 2024! En onthoudt: hond blij, jij blij.

Dierboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste hondenspeelgoed. Lees hier het artikel van Dierboel


1. Kong puppy

Je hond zal elke dag uitkijken naar het moment waarop hij zijn speeltje krijgt. Deze kong is beter dan de normale kong, omdat hij gemaakt is van latex. Latex is zachter waardoor je puppy zijn tandvlees beter beschermd zal worden. Als je je puppy wil helpen bij de ontwikkeling van zijn gebit, maar ook als je oudere honden wil beschermen, is deze latex kong een aanrader. Om het extra leuk te maken voor je hond, kan je zelfs wat lekkers erin stoppen. De beloning valt er voldoende snel uit, zodat je puppy geïnteresseerd blijft. Zo wordt het ook een soort denkspelletje voor je hond.

Volgens de kopers is de kwaliteit zo goed, dat hij niet snel kapot zal gaan. De kong is echt zijn geld waard. Een andere koper geeft nog een tip: deze kong is niet alleen handig om de tanden te beschermen, maar helpt ook tegen verlatingsangst. Als je wat langer van huis bent, kan je hond afgeleid blijven. Ook beschikbaar in andere maten.


2. Chuckit! Ultra Bal 2-pack

De ultra bal is geschikt om apporteerspelletjes met je hond te doen. Ze zijn gemaakt van rubber waardoor ze hoog stuiteren en blijven drijven op water. Je hond zal geen seconde twijfelen om achter de bal aan te gaan! Ook als hij graag kauwt op zijn speeltjes, is deze bal zeer aan te raden.

Volgens verschillende kopers is de bal niet kapot te krijgen. Wel zeggen ze dat het niet verstandig is de bal kwijt te raken, vanwege de prijs. Maar de kans daarop is klein, want je hond zal er het liefst de hele dag mee rondlopen. Er is ook een werpstok beschikbaar, die je erbij kan kopen. De ballen passen er precies in en je kan een worp maken van wel tussen de 30 en 50 meter. Maat S heeft een diameter van 5 cm, maar ze zijn ook beschikbaar in andere maten.


3. Beeztees Sumo Team

Als je graag samen met je hond speelt, kan je dit rubberen trektouw van Beeztees kopen. Zoals je ziet op het plaatje, zijn er twee rubberen ringen met elkaar verbonden. Als jij en je hond beide een kant nemen, kan je een trekspelletje spelen met elkaar. Niet alleen is dit leuk, maar het zorgt ook voor wederzijds respect en vertrouwen en het stimuleert samenwerking. Het is de bedoeling dat je hond de ring met de bal neemt. Er zitten ribbels op die bal die ervoor zorgen dat je hond zijn gebit wordt gereinigd.

De kopers zeggen dat het een stevig materiaal is die niet zomaar gesloopt is, zoals andere speeltjes dat wel waren. Wel zeggen ze dat het minder geschikt is voor kleine hondjes, omdat het gewicht best wel aan de zwarte kant is. De afmetingen zijn 24 x 15 x 7,5cm.


4. Flamingo Hondenzwembad

Vooral voor de warme dagen is dit een goede aankoop. Je hond kan een verfrissende duik maken in dit zwembad. Het zwembad is gemaakt van synthetisch materiaal, waardoor hij niet zomaar bij elk stootje kapot zal gaan. De kopers bevestigen dit ook: de randen aan de zijkant zijn stevig en van goede kwaliteit. Hij heeft een doorsnede van 120 cm. Op het eerste oog lijkt dit misschien klein, maar er passen makkelijk twee rottweilers tegelijk in. Ook heeft het zwembad een anti-slip, waardoor je hond lekker kan spelen zonder onderuit te gaan. En als je het zwembad niet meer gebruikt kan je hem makkelijk opvouwen en zal hij niet veel ruimte innemen.

Er zit een dop op het zwembad waardoor je hem makkelijk leeg kan krijgen tot onder de dop. Daarna kan je het zwembad makkelijk kantelen om het laatste water eruit te halen. De afmetingen zijn 120 x 30 cm, maar hij is ook verkrijgbaar in andere maten.


5. Happy Pet Grubber Voetbal

Ook deze is een handig apporteerspelletje. Dankzij de gekke vorm, vliegt hij allemaal verschillende kanten op. Door de open vlakken is het voor jou als baasje makkelijker om de voetbal vast te houden, dus kan je er beter mee gooien. Je honden kunnen eraan bijten en trekken wat ze willen, maar volgens de kopers is deze bal niet te breken. De voetbal is wel redelijk zwaar en groot, dus misschien minder geschikt voor kleinere honden. Echter kunnen ze de bal wel makkelijk vastpakken door de open vlakken, waardoor het alweer wat makkelijker wordt.

Je hond kan er heerlijk mee dollen en zal er heel blij mee zijn. Ook kan het helpen bij puppy’s: waar ze normaal in meubilair bijten kunnen ze nu in dit speeltje bijten! Hij heeft een onverwoestbare kwaliteit kunststof en eindeloos speelplezier. Hij heeft een diameter van 18 cm.


Waarop letten bij het kopen van hondenspeelgoed?

Bij het kiezen van een hondenspeeltje zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste de leeftijd: een puppy heeft bijvoorbeeld rubberen speeltjes nodig, want dat is beter voor zijn tanden. Een oudere hond daarentegen kan met harder speelgoed spelen. Maar als de hond te oud wordt heeft hij niet meer genoeg kracht in zijn tanden, waardoor hij beter weer over kan op zachter speelgoed.

Ten tweede de grootte en textuur. Kleinere honden hebben speeltjes nodig die passen in hun kleinere bekjes. En een te zacht speeltje kan in stukken breken met het risico op verstikking of doorslikken met maagproblemen tot gevolg.

Als laatste het soort speeltje. Er zijn vier speelvarianten: ballen, trekspeeltjes, snacks en kauwspeeltjes en pluche. Denk bij het kopen van een speeltje aan de behoeftes van je hond. Welk van deze vier speelvarianten heeft hij het meeste belang bij?

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *