TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kampeertent van 2024

De zomervakantie staat voor de deur, in sommige delen van het land is deze zelfs al begonnen. Veel mensen zullen in eigen land blijven, vanwege het COVID-19 virus. De laatste jaren zijn de zomers steeds tropischer in Nederland, maar garantie op lekker weer heb je hier nooit. Veel mensen gaan hierom met een tent op de camping staan. Sommige mensen hebben zeer waarschijnlijk al een tent in hun bezit. Maar doordat er dit jaar meer mensen dan ooit in eigen land blijven, zullen er ook mensen zijn die voor het eerst gaan kamperen. Deze mensen zullen dus ook een tent moeten aanschaffen als ze willen kamperen.

Ben jij nou 1 van die mensen, die voor het eerst willen kamperen en een nieuwe tent moet kopen? Of wil jij misschien gewoon een nieuwe tent kopen, omdat de oude niet meer functioneert of kapot is? Dan zit je hier goed, want in dit artikel lees je welke kampeertenten je het beste kunt kopen.


1. Coleman Cook 4 Tunneltent

De eerste tent van dit artikel is de Coleman Cook 4 Tunneltent. Deze kampeertent is een tent, gemaakt voor 4 personen. Ook is het een ruime en extra hoge tent, die bovendien redelijk eenvoudig op te zetten is. In de tent heb je 2 slaapcompartimenten en een tussenschot. Bijvoorbeeld, een slaapcompartiment voor de kinderen en een slaapcompartiment voor de ouders. Ook bevat deze tent een afscheidingswand, hiermee kun je de 2 slaapcompartimenten van elkaar afsluiten. Als de kinderen bijvoorbeeld gaan slapen, kunnen de ouders de scheidingswand gebruiken, zodat de kinderen geen afleiding hebben van buiten.

De tent heeft de volgende afmetingen: 4,2m x 3m x 2m. Om je een veiliger gevoel te geven, deze tent is vlamvertragend. Dat betekent dat het even duurt voordat de tent volledig in brand staat als hij in aanraking komt met vuur, hierdoor kunnen jij en je kampeergenoten veilig uit de tent komen als er brand is. Ook is de tent UV-werend.

Als jij op zoek bent naar een tent voor 4 personen, om even lekker een week(end) mee op de camping te staan? Dan is dit naar mijn mening de ideale tent. Hij is makkelijk op te zetten en ook nog eens lekker ruim en hoog.

Lees hier onze volledige review van de Coleman Cook 4


2. Best Camp Oxley Koepeltent

De volgende tent is de Best Camp Oxley Koepeltent. De tent is gemakkelijk op te zetten en is gemaakt voor 4 personen, maar je kunt het natuurlijk ook heel leuk hebben als je met 2 of 3 personen bent. In de voortent heb je meer dan genoeg ruimte om bagage op te slaan. De tent is ook inclusief haringen, scheerlijnen en een draagtas. Hierdoor hoef je niet op zoek naar haringen en scheerlijnen en kun je de tent in theorie al opzetten wanneer hij is bezorgd. De maker van deze tent heeft ook nagedacht over hoe je lekkage kunt voorkomen. En daar heeft hij een oplossing voor gevonden ook. Bij deze tent zijn de naden namelijk getapet, hierdoor voorkom je lekkage in de tent.

In tijden van Corona is een goede luchtcirculatie belangrijk, zeker als je met een ander huishouden gaat kamperen op 1,5 meter afstand. Maar deze tent beschikt ook over een goede luchtcirculatie. Het heeft namelijk 3 ventilatiemogelijkheden. Hierdoor krijg je geen vocht in de tent en is er constant luchtcirculatie.

Ben jij dus op zoek naar een knusse koepeltent, met goede luchtcirculatie en zonder lekkage? Dan is de Beste Camp Oxley Koepeltent echt een aanrader.


3. Coleman Bering 4 vis-a-vis tent

De Coleman Bering 4 vis-a-vis tent is een tent van hetzelfde merk als de nummer 1 van deze lijst. Het is een vergelijkbare tent, maar toch heeft deze zo zijn eigen kenmerken. Deze tent heeft, net als de Coleman Cook 4 Tunneltent, 2 slaapcompartimenten met leefruimte tussen deze 2 slaapplekken. Het verschil met de andere tent is dat de slaapcompartimenten in deze tent tegenover elkaar zitten en niet achter elkaar zoals bij de nummer 1 van onze lijst. Ook deze tent is bestemd voor 4 personen. De leefruimte tussen de slaapcompartimenten in is 1,8 m x 2,1 m.

Opnieuw kunnen wij wat zorgen bij je wegnemen, want deze tent is ook gemaakt van vlamvertragend materiaal. Zo kun je ook bij deze tent veilig eruit komen als er een ongeval is. En deze tent is UV-werend.

Als jij op zoek bent naar een tent zoals de Coleman Cook 4 Tunneltent, maar vind je die tent toch niet helemaal bij jou passen? Dan kun je wellicht gaan kijken naar de Coleman Bering 4 vis-a-vis tent.


4. Pavillo tent Sierra Ridge Air

De volgende tent is de Pavillo Sierra Ridge Air tent. Deze tent is, net als de andere tenten uit deze lijst, gemaakt voor 4 personen. De tent is gemakkelijk op te zetten door het AIRFRAME luchtbuis systeem. Een fijne gedachte is dat dus, als je weet dat je niet al te lang bezig bent met het opzetten voor de tent. Hierdoor heb je meer tijd voor andere leuke dingen, zoals zwemmen, voetballen, vissen etc. De tent beschikt over een opblaasbaar frame en luifel.

Bij de bestelling wordt een hogedrukpomp geleverd, volgens de makers van deze tent kun je hierdoor de tent binnen 8 minuten opblazen. Zo’n korte tijd is dus ideaal. Verder worden er nog haringen meegeleverd en er wordt een draagtas voor de tent meegeleverd, zodat je de tent ook makkelijk weer kunt opruimen en meenemen.


5. High Peak Monodome XL

De laatste tent van deze lijst is opnieuw een vier-persoonstent. Deze tent is zeer geschikt voor evenementen, je kunt hem ook gebruiken als speeltent voor je kinderen. Deze tent bevat 1 ruimte en is eenvoudig op te zetten. Ook bij bestelling van deze tent worden er haringen, scheerlijnen en een draagtas bijgeleverd. De bodem van deze tent is vastgenaaid. Dit beschermt tegen vocht. Als je bijvoorbeeld in een weiland staat met je tent bij een evenement, dan kan het nog wel eens voorkomen dat het gras nat is. Dan is het fijn als de vloer niet gelijk helemaal nat is. Zoals ik al zei, zeer geschikt voor evenementen. Om het allemaal nog mooier te maken, heeft deze tent bij de ingang muggengaas. Muggengaas zorgt ervoor dat insecten nauwelijks de tent binnen kunnen komen.

Als jij op zoek bent naar een tent om een evenement mee te bezoeken, is de High Peak Monodome XL-koepeltent echt een aanrader. Hij is gemakkelijk op te zetten, de bodem is beschermd tegen vocht en de prijs is niet al te hoog, waardoor het nog een keer te overzien valt als de tent stuk is gegaan tijdens een evenement.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *