TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kattenluik met chip van 2024

Ben je klaar met allemaal katten en andere beesten die niet van jou zijn, maar wel je huis in komen via het kattenluik die altijd open staat? Neem dan een kattenluik die werkt met chips! Zo kun je de chip van je eigen kat(ten) registreren en zal het luik alleen open gaan wanneer hij die chip ziet. Voor de rest zal hij dus niet open gaan. Zo kunnen alleen je eigen beesten naar binnen. En dan heb je vaak ook nog de mogelijkheden om het luik om allemaal verschillende manieren in te stellen. Bijvoorbeeld dat je kat alleen naar buiten kan, of juist alleen naar binnen. Zo kun je hem binnen houden als dit nodig is. Lees verder voor de top 5 beste kattenluiken met chip van 2024.

Dierboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste kattenluiken met microchip. Lees hier hun artikel

Dit zijn de beste 5 kattenluiken met chip van 2024:


1. Petsafe Microchip kattenluik Met Chip

Je kunt je kat de vrijheid geven met een kattenluik met chip. Veel katten bepalen graag zelf of en wanneer ze naar buiten en binnen gaan. Met een kattenluik hoef je dus niet meer zelf de deur open te doen en kan je kat zelf het huis in en uit. Een handig kattenluik met chip is deze, van Petsafe. Hij is geschikt voor katten tot 8 kg met een maximale schouderbreedte van 15 cm. Wel één waarschuwing: kleine kinderen kunnen ook door het luik kruipen. Houd je kinderen dus altijd goed in de gaten en zorg dat er niets gevaarlijks aan de andere kant van het luik staat.

De klep heeft 4 standen: je kat kan óf alleen naar binnen, óf alleen naar buiten, óf het luik staat geheel open, zodat de kat naar buiten en naar binnen kan óf het luik zit helemaal dicht. De klep bezit over een tochtstrip, zodat de tocht tegen wordt gehouden. Het unieke aan dit luik is waar het allemaal om gaat: het microchipsysteem. Hij is zo ontworpen dat alleen jouw huisdieren toegang hebben tot het luik. Dit kan door het lezen van jouw kat zijn unieke microchip. Als je kat dan in de buurt komt, zal het luik open gaan voor je kat. Je kunt tot wel 40 katten toegang geven! Handig voor de echte kattenvrouwtjes.


2. Sureflap Microchip kattenluik

Natuurlijk identificeert ook dit luik jouw kat aan de hand van zijn chip. Zo wordt het luik dus alleen voor de geselecteerde dieren ontgrendeld. Andere dieren kunnen niet naar binnen, dus je hebt nooit meer ongewenste katten in je huis. Net als de vorige heeft ook deze luik 4 sluitingsmogelijkheden. De doorgang is 14 x 12 cm. En het maximaal aantal katten die geregistreerd kunnen worden door deze kattenluik met chip is 32. Je hebt dus geen halsband nodig voor je kat.

Dit is het basismodel, maar Sureflap heeft ook andere modellen die extra opties hebben. Bijvoorbeeld een die twee richtingen controleert op de chip, een om aan te sluiten op je telefoon en een grotere met tijdinstelmogelijkheden.


3. Sureflap Microchip kattenluik M

Om te voorkomen dat vreemde katten je huis binnen komen heeft Sureflap een serie kattenluiken ontworpen die werken met microchip herkenning. Het kattenluik met chip is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur en je kunt hem installeren in deuren, glas en muren. Dankzij de tunnelverlengstukken kan het kattenluik in muren van elke dikte worden geplaatst.

Ook deze heeft weer 4 standen, zoals de vorige twee luiken. En een tochtstrip om de tocht tegen te gaan. Uniek is dat hij ontworpen is om alleen jouw katten toegang te geven. Het werkt, door de microchip van je kat te lezen. Er is geen halsband nodig. Je kunt tot wel 32 katten toegang geven.


4. Petsafe Petporte Smart flap Kattenluik Met Chip

Dit is het eerste kattenluik ter wereld met microchip. Hij wordt geactiveerd door de microchip van de kat zelf en geeft andere katten geen toegang. Bovendien hoeft je kat geen halsband te dragen. Hij werkt op netstroom en scant constant, op zoek naar katten die hij toegang kan geven. Hij ziet ze pas vlak voor ze bij het luik komen, maar zelfs de snelste katten kunnen direct door het luik. En omdat je zelf kunt instellen wanneer het luik sluit, zijn ze in ieder geval binnen voor het luik weer wordt vergrendeld.

Met instellingen kun je je kat op gewenste momenten binnenhouden. De nachtmodus laat de katten alleen binnen als het duster is, en overdag automatisch altijd. Hierdoor blijven de katten ’s nachts binnen, zodat de kans op verkeersongevallen verkleind wordt. De dierenartsmodus laat katten alleen naar binnen gaan, en niet naar buiten. En er zit een kinderslot op, zodat kinderen de instellingen niet in de war kunnen gooien. Hij kan maximaal 25 katten registreren.


5. Catmate kattendeur microchip

Het kattenluik met chip gaat alleen open voor de katten die geregistreerd staan, dankzij de microchip herkenning. Je kunt maar liefst 30 katten registreren. Programmeren is heel makkelijk, dankzij een druk op de knop. Het luik werkt op batterijen, waarmee hij ongeveer 12 maanden kan werken. Deze batterijen worden niet meegeleverd, maar het zijn 4 AA batterijen.

Het is een kattenluik met chip uit kunststof die vreemde katten en eventueel andere dieren uit huis houdt. Je kunt weer kiezen uit 4 standen. Hij is wind- en weerbestendig dankzij magneetsluiting. De afmetingen zijn 19,7 x 24,6 x 11 cm.


Bekijk ook: De beste kattenluik van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *