TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kattenluik van 2024

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kattenluiken, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Wij hebben hier een top 6 gemaakt met de beste kattenluiken van 2024. Of je nou op zoek bent naar een gewoon goedkope kattenluik of een kattenluik met microchip. Wij hebben de beste kattenluiken in een Top 6 verwerkt. Ik weet zeker dat jij hier je nieuwe kattenluik zult vinden ;). Dit zijn de aller beste kattenluiken momenteel op de markt.

Dierboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste kattenluiken. Lees hier het artikel van Dierboel


1. SureFlap Microchip Basismodel – Kattenluik

Een groot voordeel aan katteluikjes is dat, een kat naar binnen kan zonder dat je zelf de deur open hoeft te doen. Hier zit alleen wel 1 nadeel aan, namelijk dat je soms ook bezoek krijgt van vreemde katten. Dankzij deze kattenluik van SureFlap hoef je daar geen zorgen meer om te maken. Hij identificeert je kat door een microchip. Het kattenluikje gaat dus alleen open als hij je kat herkent. Deze kattenluik heeft vier mogelijkheden om te sluiten (Naar binnen en naar buiten, alleen naar binnen, alleen naar buiten, helemaal gesloten). De doorgang is 14 x 12 cm. Dat is voor de meeste katten wel groot genoeg (maar niet als je een leeuw hebt). Er kunnen tot wel 32 katten op aangesloten worden via de microchip, dus zelfs mensen die super veel katten hebben kunnen al hun katten hierop aansluiten! De batterijlevensduur is minimaal 6 maanden.

Naast dit basismodel zijn er nog 3 andere kattenluiken van Sureflap die extra opties hebben. Sureflap Dualscan controleert twee richtingen op de chip. Surelap Connect kan je aansluiten op je telefoon. De laatste, Sureflap L, is groter en heeft mogelijkheden om tijd in te stellen. Sureflap Connect komt ook zeker in dit lijstje te staan!

Bekijk ook onze beste kattenluiken met chip van 2024


2. Sureflap Microchip Connect Bundel Kattenluik

Deze kattenluik van Sureflap heb ik zelf gekocht voor onze katten. Het verschil met de Basismodel zit hem in de app, deze kattenluikje heeft namelijk een app waarbij je precies kunt zien of je katten binnen of buiten zijn. Je ziet precies het ritme van je katten, wat ik zelf super leuk vind! Ook kun je met de app, terwijl je op het werk bent bijvoorbeeld, gewoon het kattenluikje sluiten zodat ze alleen nog maar naar binnen kunnen. Een nadeel aan dit kattenluikje is dat er een hub bij moet, waardoor het prijziger word. Met de hub kun je wel ook andere producten van Sureflap installeren, zoals een automatisch voederbak. Ik heb een bundel gevonden met de hub en het kattenluikje in 1. Het kattenluikje dat je hieronder vind, is momenteel het goedkoopst. Het installeren van het kattenluikje ging ook vrij makkelijk. De app heeft op Google playstore wel enkele oude negatieve reviews. Ik zelf heb nog geen enkel probleem hiermee ondervonden. Ik ben zelf erg tevreden over deze aankoop!

  • De luikopening afmetingen is (waar de kat door heen komt): 142mm (W) x 120mm (H)
  • Het buitenframe is: 210mm (W) x 210mm (H)

3. Cat Mate 235 met Vierwegsluiting – Wit – Kattenluik

De Cat Mate Kattendeur 235 is een kunststof kattenluik, waarmee je je kat de mogelijkheid geeft om zelf naar binnen en buiten te lopen. Dit kattenluikje heeft 4 standen: alleen binnen, alleen buiten, gesloten en vrije doorgang. Je kunt hem plaatsen in deuren en muren. Hij is geschikt voor deuren tot een dikte van 50mm en verkrijgbaar in de kleuren wit en bruin. De afmetingen van de buitenmaat zijn 192×200 mm en de afmetingen van de luikopening zijn 165×174 mm. De montage is gemakkelijk en overzichtelijk. Ook maakt het sluiten en openen weinig geluid, omdat het deurtje tegen de haren van de tochtstrip aan valt. Het valt dus aan te raden hem te plaatsen bij een tochtstrip. Dan komt er ook weinig tocht naar binnen, omdat het luikje daarop goed aansluit.


4. Petsafe 600 Kattenluik Aluminium – Wit

Het huisdierluik van Staywell® is gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in 4 maten, namelijk S tot en met XL. Maat S is geschikt voor katten en honden tot 7 KG. Vanaf M is hij vooral bedoeld voor honden. Het luik is flexibel om tegen de meest enthousiaste katten bestand te zijn. Hij is gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Ook bevat hij een afsluiting voor wanneer je kat binnen moet blijven, of wanneer het kattenluik gewoon niet wordt gebruikt. Je katten kunnen er doorheen zonder dat het kabaal maakt. Aan de zijkanten van het luik zitten borsteltjes die de wind tegenhouden. Aan de onderkant sluit hij door middel van een magnetische strook. De afmetingen zijn 62 x 299 x 202 mm (L x B x H) en hij weegt 1,1 KG.


5. Petsafe 917 Classic – Incl. Tunnel – Wit – Kattenluik

Deze handmatige kattenluik van Staywell met en zonder tunnel. De tunnel is handig als je dikke deuren/muren hebt en wordt standaard meegeleverd. Hij is beschikbaar in wit en grijs en geschikt voor katten tot 7 KG. Hij kan op 4 manier afgesloten worden. Om te beginnen kan hij volledig open. Hierbij kan je kat naar binnen en naar buiten. Ten tweede de stand ‘naar buiten’ waarbij je kat dus alleen naar buiten kan. De derde stand is ‘naar binnen’ waarbij je kat alleen naar binnen kan. Als laatste de stand waarbij je katten niet naar binnen en niet naar buiten kunnen. De totale afmeting is 224 x 224 mm en van alleen de uitsnijding is deze 169 x 169 mm. Het luikje sluit door middel van magneet strip, waardoor er niet zomaar tocht binnenkomt.

Het is een vrij simpele kattenluikje, die toch stiekem er best mooi uitziet. Ik vind dat dit dus ook een van de beste kattenluiken is op dit moment.


6. Ferplast Kattenluik Swing 11 – Wit

Het luik van Ferplast is universeel toepasbaar. Hiermee wordt bedoelt dat hij aanpasbaar is voor elk type materiaal, denk aan: houten deuren, tussendeuren, metaal en glas. Het luik heeft 4 standen, namelijk: alleen naar binnen, alleen naar buiten, niet naar binnen en niet naar buiten. Deze Swing is nummer 11 en is geschikt voor grote katten en middelgrote honden met een windstoppersysteem. Daarnaast zijn er ook een nummer 5 en 7 die voorzien zijn van een richtwijzer in/out. Als het deurtje sluit blijft het vlaggetje staan op de richting die uw kat heeft genomen, dus naar binnen of naar buiten. Nummer 7 is magnetisch. Je kat moet de bijgevoegde sleutel aan zijn halsband dragen, zodat er geen andere katten binnen kunnen komen. Voor dikke deuren of muren is er een tunnel beschikbaar.


Extra informatie

Katten zijn graag buiten. Dit is niet alleen goed voor hun plezier, maar het is ook goed voor hun lichaam en hun sociale ontwikkeling. Ze komen buiten in contact met andere katten. Ook kunnen ze vrij rennen en spelen.

Aan het begin zal je kat moeten werken aan het luikje. Echter verschilt het per kat. De ene kat is niet zo snel onder de indruk en zal zich er niet zoveel van aantrekken, maar de andere kat is gevoeliger en kan angstig worden. Daarom zijn er een paar manieren om je kat te laten wennen. Om te beginnen de kat die minder onder de indruk is: je kunt hem zachtjes tegen het luik aandrukken, waardoor hij zal zien dat hij zelf het luik open kan maken. Dit is daarentegen geen goede manier voor de gevoeligere kat. Bij zulke katten kunt je beter afwachten en af en toe zelf het luik voor hem open en dicht doen. Je kunt ook proberen om een snoepje in het kattenluikje te leggen. Je kat zal langzaam aan het kattenluikje wennen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *