TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste klapschaatsen van 2024

De klapschaats wordt gebruikt bij langebaanschaatsen. Er is slechts één punt van de schaats, de neus, bevestigd aan de schoen. Hierdoor heb je langer contact met het ijs. Het feit dat dit een klapschaats heet, komt niet door het geluid dat de schaats maakt. Het geeft aan dat de schaats het mogelijk maakt om aan het eind van de afzet ‘een klap na’ te geven. Ook zijn er klapschaatsen die je kunt omzetten naar noren wanneer je dit wil. Zo kun je een beetje afwisselen, en kun je bijvoorbeeld buiten op natuurijs met noren schaatsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een pinnetje waarmee je de achterkant van de schaats kunt bevestigen aan de schoen. Wil je ook een mooie klapschaats, maar kun je geen keuze maken? Lees dan snel verder voor de top 3 klapschaatsen van 2024.


1. Viking Unlimited Klapschaats

Een klapschaats, die door een knopje, ook te gebruiken is als gewone noor. Dit is de Viking Unlimited klapschaats. De binnenschoen van de klapschaats is van ademend materiaal en heeft een optimale pasvorm en comfort. De zogenoemde tong is zacht, en zorgt dus voor een makkelijke instap. De schacht van de klapschaats is stijf en garandeert dus stabiliteit. De sluiting bestaat uit een veter en klittenband op de wreef. En natuurlijk een clip op de schacht. Om het onderhoud zo beperkt mogelijk te houden, heeft het klapmechanisme kogellagers en veren. Deze klapschaats is beschikbaar in de maten 36 tot en met 47.


2. Zandstra Schaats Clicknoor

Het is een cross-country schoen met scharnierende kap die aan- en uittrekken makkelijk maakt. De sluiting is met veters en is weggewerkt onder de flap van de klapschaats. Deze flap biedt bescherming tegen kou en vocht. Ideaal dus, vooral tijdens het buiten schaatsen. De zijwaartse steun is bij deze klapschaatsen heel goed. Om onnodige beschadiging te voorkomen moet je lopen op de harde grond zoveel mogelijk beperken. Verder ziet de klapschaats er ook gewoon heel leuk uit, met het leuke gebruik van verschillende kleuren.


3. Schaatsen Zandstra Klapschaats

Deze heel comfortabele klapschaats is geschikt voor beginnende en gevorderde schaatsers. Je hebt de keuze tussen een klapschaats en een noor, door het pinnetje aan de achterkant van de schaats. Hiermee kun je hem vastzetten, maar ook losmaken. De hoogte van de schoen zorgt voor veel veiligheid, maar door de scharnieren blijft hij ook buigzaam. Dit is handig als je laag wil zitten tijdens het schaatsen, dus vooral goed voor gevorderde schaatsers. De sluiting is een combinatie van een veter, een gesp en een velcro strap. De klapschaatsen zijn zo’n 1,5 – 2 cm lager dan wedstrijdschaatsen. Dat er zo weinig onderdelen op deze klapschaatsen zitten, maakt ze uiterst betrouwbaar. Er kan niet zomaar iets losgaan of kapot gaan tijdens het schaatsen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *