TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste hondenbench van 2024

Veel mensen, waaronder jij, denken eraan een hond te nemen of hebben er al één. Als je een hond neemt, is het ook belangrijk een bench te kopen. Je wil natuurlijk dat je hond een plekje heeft om uit te razen en waar hij niet je meubels zal slopen. Soms moet je naar de dierenarts, dan is het handig om je hond mee te kunnen nemen door middel van een autobench. En als je dan op vakantie gaat, komt een reisbench goed van pas. Verschillende benches voor verschillende doelen dus. Dankzij de top 5 hieronder, kan je hopelijk een keuze maken over welke bench het meest geschikt zal zijn voor jouw hond.

Dierboel.nl heeft ook een lijstje gemaakt met de beste hondenbenchen Lees hier het artikel van Dierboel


1. Hondenbench – Zwart –

Je hond vindt het belangrijk dat hij zijn eigen territorium heeft. Soms heeft hij even rust nodig en kan hij zich hier terugtrekken. Deze hondenbench is hiervoor geschikt, omdat je hond van elke grootte hier in past. Het materiaal is metaal, dus hij zal hem ook niet zomaar kunnen slopen. Vooral puppy’s hebben namelijk deze gewoonte, omdat ze nog heel speels zijn. Daarbij is hij opvouwbaar. Als je dus ergens heen wil met de hond waar hij bijvoorbeeld niet los zou kunnen lopen, is het dus mogelijk om de bench mee te nemen in de auto en daar uit te klappen. Om het nog wat comfortabeler te maken voor je hond, is het aan te raden een kussentje of een deken erin te leggen.

Het is belangrijk om de goede maat te kopen. Als je hond een te kleine bench heeft zal het niet comfortabel voor hem zijn. En er is dan zelfs de kans dat hij er een trauma aan over houdt en nooit meer een bench in wil. Welke bench je moet halen voor je hond, hangt af van zijn gewicht. De maten gaan van S tot en met XXL. Heb je een kleine hond van zo’n 5-15 KG? Dan is maat S perfect voor jouw hond. Hij heeft de afmetingen 61 x 46 x 51 cm. Maar is jouw hond groter, denk aan 30-80 KG, dan moet je kijken naar XXL. Deze heeft afmetingen 121 x 74 x 81 cm.


2. Adori Hondenbench – Zwart 

Is je hond nog een puppy? En wil je hem/haar zindelijk maken? Dan is dit de ideale bench. In deze ijzeren bench kan je hond rechtop staan zonder zijn kop te stoten. Daarbij kan hij ook languit liggen. Hij zal dus genoeg ruimte hebben om lekker te kunnen liggen. Je wil natuurlijk niet dat hij zich opgesloten voelt. Als je een bench in de auto wil zetten, is deze niet geschikt. Wel kan je hem opvouwen waardoor hij mee kan naar andere plekken. Het maakt niet uit hoe groot je hond is, de bench is beschikbaar in verschillende maten.

Heb je een wat kleinere hond? Dan kan je kiezen voor XS. Voor een grote hond is zelfs maat XL verkrijgbaar. Bij XS moet je denken aan honden van ongeveer 1-5 KG en bij XL vanaf 80 KG. De afmetingen zijn, respectievelijk XS en XL, 47 x 30 x 37 cm en 107 x 71 x 77 cm. Kortom, zoek je naar een bench waarin je hond alle ruimte heeft? Dan is deze zeker aan te raden!


3. Topmast Puppyren – Hondenbench

Heb je een puppy of een klein hondje van 1-5 KG? Neem dan deze bench! Hij bestaat uit 4 panelen, die je makkelijk uit elkaar kan halen en dus kan opbergen. Daarbij heeft hij geen dak, dus vandaar dat hij geschikt is voor je kleine hondenrassen. De bench is gemaakt van metaal, dus je puppy krijgt niet de mogelijkheid hem te slopen. De deur is uitneembaar, zodat je hond de mogelijkheid krijgt in en uit te lopen. Het deurtje bestaat uit een onderdeurtje en een inloopdeurtje. Je hoeft niet heel handig te zijn om de panelen in en uit elkaar te halen. Ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten door middel van een oog en haak systeem, waardoor je niet in de weer hoeft met allemaal schroefjes. De ren is ook geschikt in de auto. Als je dus je hond niet los in de kofferbak wil laten als je op reis gaat, kan je de bench erin zetten. De afmetingen van deze bench zijn 125 x 80 x 70 cm.


4. Adori TransportBench Soft Easy

Deze grijze bench van een kleine 1,8 KG is een transportbench. Hij is alleen geschikt voor kleinere honden. Aan het handvat bovenop kun je hem optillen en zo gemakkelijk je hondje verplaatsen, bijvoorbeeld naar de dierenarts. Om je hond genoeg lucht te geven zijn de ramen gemaakt van gaas. Hij is dus dicht, maar met genoeg ventilatie. Binnenin ligt een acht kleed voor je hondje om lekker op te liggen. Omdat hij zo klein is, is het makkelijk voor je om hem mee te nemen en op te vouwen. De afmetingen van deze kleine bench zijn 46 x 36 x 41 cm.


5. DUBBELE AUTOKOOI ROTTWEILER

Als je twee honden hebt, is het ideaal om deze bench te kopen. Het is namelijk één bench, maar met twee plekken voor een hond. Hij wordt vaak gebruikt als bench voor in de auto. De naam zegt dat hij voor Rottweilers is, maar, onder andere, Golden Retriever kan er ook prima in. Pas zodra je hond een schofthoogte van meer dan 75 cm heeft gaat het lastig worden. Door de rechte muren past hij precies in je auto en kan je hond er zo inspringen. Ideaal dus om je honden te verplaatsen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het deurtje open zal springen, want er zit een veiligheisgrendel op. Daarbij is de hele bench dicht, op de deur na. De afmetingen zijn 67 x 110 x 100 cm.


Extra informatie: verschil in benches en een keuze maken

Er zijn verschillende soorten benches: reisbench, autobench en huisbench. Welke voor je hond geschikt is hangt af van de grootte van je hond en je doel van de bench.

Een reisbench is praktisch als je je dier mee naar de dierenarts wil nemen. Ze zijn meestal gemaakt van kunststof waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Als ze bedoelt zijn voor een kleine hond, zoals een chihuahua, hebben ze vaak de vorm en het formaat van een tas.

Autobenches zijn speciaal gemaakt om in de auto te bevestigen, zodat je hond veilig vervoerd kan worden. De meeste autobenches hebben een schuine zijde, omdat de kofferklep van de auto dan dichtgedaan kan worden. Ze zijn van kunststof beschikbaar en van metaal. Kunststof is vaak goedkoper, maar metaal is veiliger. Metaal wordt dus aangeraden.

Je keuze moet je baseren op de grootte van je hond en hoe lang je van plan bent de bench te gebruiken. Daarbij komt ook nog het doel van de bench: om te reizen, voor in de auto of voor thuis? In het laatste geval is het belangrijk een wat grotere bench aan te schaffen, zodat je hond genoeg bewegingsruimte heeft. Probeer rekening te houden met de schofthoogte van een volwassen hond, ook wanneer je een pup hebt.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *