TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste rebounder van 2024

In Nederland is voetbal een erg populaire sport. Erg veel jongens en meisjes willen tegenwoordig op voetbal om samen met hun vriendjes een lekker balletje te kunnen trappen. Wanneer een kind op jonge leeftijd op voetbal gaat spelen ze op een kleiner veld met minder grote teams. Naar mate ze ouder worden, worden de velden steeds groter en dus worden de teams ook groter. Ieder team heeft heel wat veldspelers, die de doelpunten moeten gaan maken en ervoor moeten zorgen dat het team geen doelpunten tegen krijgen. Maar elk team heeft ook een keeper nodig. De positie doelman is misschien wel de belangrijkste positie van het team. Niet elk kind wil gaan keepen, wanneer hij op voetbal gaat. Misschien jouw kind ook wel niet. Maar toch zijn ze wel nodig. Gelukkig zijn er ook kinderen die wel heel graag willen gaan keepen. Als jouw kind wilt gaan keepen of als jij misschien zelf wel keeper bent, is dit artikel waarschijnlijk wel interessant voor jou.

In dit artikel bespreek ik namelijk wat de beste rebounders (tchouks) zijn. Voor de mensen die niet weten wat een rebounder is, een rebounder wordt ook wel tchouk/voetbal tchouk genoemd. Met een rebounder kun je van alles doen. Er is zelfs een speciale sport genaamd tchoukball. Maar een tschouk wordt het meeste gebruikt om keepers mee te trainen. Een keeper kan met een rebounder zijn reflexen en keepkwaliteiten verbeteren. Je schiet de bal tegen de rebounder en hij kaatst terug, waardoor de keeper snel moet handelen om de bal tegen te houden. Je kunt de rebounder ook gebruiken om bijvoorbeeld je aanname als voetballer te verbeteren. Veldspelers kunnen een rebounder dus ook prima gebruiken.

In dit artikel ga ik je vertellen wat de beste opties zijn voor als je een rebounder wilt aanschaffen.


1. vidaXL Voetbal kickback rebounder

De eerste tchouk van de lijst is een klassieke rebounder, die je prima kunt gebruiken om je keepersvaardigheden mee te trainen. Het voorwerp heeft in het midden een zeer stevig net zitten. Dit net zit vast aan elastieken, die op hun beurt weer aan de stangen van de tchouk zitten. Deze elastieken zorgen ervoor dat je een harde rebound krijgt, waardoor je steeds maar weer wordt uitgedaagd. Wat ook een voordeel is, is dat de rebounder nauwelijks geluid maak, wanneer je er tegenaan schiet/gooit. Ik noemde net al even de stangen, waar de elastieken omheen zitten. Deze stangen zorgen voor de stevigheid van de tchouk. Hierdoor valt de tchouk niet meten om als je er tegenaan schiet. De stangen zijn gemaakt van licht materiaal. Dit zorgt ervoor dat je de tchouk zonder al te veel moeite kunt verplaatsen. Wat het nog makkelijker maakt om de tchouk te verplaatsen en op te bergen is het feit dat hij inklapbaar is. Hierdoor neemt hij wanneer hij niet gebruikt wordt weinig ruimte in beslag.

Ben jij op zoek naar een tchouk, die je goed kunt gebruiken voor het trainen van jouw keepers-/voetbalvaardigheden? En 1 die ook nog eens makkelijk op te zetten en af te breken is? En die je ook nog eens voor een goede prijs kunt aanschaffen? Dan past deze tchouk zeer waarschijnlijk goed bij jou.


2. EXIT Tempo multisport rebounder

De volgende rebounder is de EXIT Tempo multisport rebounder. Deze heeft dezelfde vorm als de vorige rebounder. Er zijn wel wat verschillen. Zoals je op de foto kunt zien bevat deze tchouk een stang in het midden, waardoor hij stevig blijft. De andere tchouk had dit aan de zijkanten. Een ander verschil is dat de kleur van de rand om het net groen is en niet rood, zoals bij de vidaXL rebounder. En deze tchouk kun je verstellen in verschillende hoeken. Waarbij de vorige tchouk 4 verstelbare hoeken had, kun je bij deze rebounder zelf bepalen in welke hoek je hem zet. Je kunt hem verstellen van 35 graden tot 90 graden. Voor iedereen is er bij deze tchouk dus wel een afstelling, waarbij hij/zij lekker kan trainen. Ook deze rebounder is zeer stevig. Dit komt mede door de stang in het midden, die hem nog steviger maakt. Maar ook deze tchouk is van ligt materiaal, waardoor je hem makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Bij bestelling van deze voetbal rebounder worden ook nog een soort ankers meegeleverd. Met deze ankers zorg je ervoor dat de rebounder niet van zijn plek komt als je er tegenaan schiet. Ben jij dus op zoek naar een tchouk, maar wil je een tchouk van iets betere kwaliteit? Dan is deze zeker een goede optie.


3. EXIT Tempo multisport omni-trainer

De volgende tchouk heeft iets speciaals. Je kunt namelijk van 2 kanten gebruik maken bij deze tchouk. Hij heeft een groene en een zwarte zijde. De groene zijde zorgt voor een normale rebound. De zwarte zijde heeft de mogelijkheid om 2 verschillende netten te plaatsen. Het fijnmazige net geeft je een normale en strakke rebound en het grofmazige net geeft je een onverwachte rebound. Door deze onverwachte rebound kun je je reflexen nog beter trainen. Ook bij deze rebounder kun je hem weer in verschillende hoeken zetten.

Ben jij nou op zoek naar een speciale rebounder, waarmee je nog beter bepaalde vaardigheden kunt trainen? Dan is de EXIT Tempo multisport omni-trainer echt iets voor jou.


4. AXI Rebounder tchouk

We hebben opnieuw een rebounder met dezelfde vorm (dezelfde vorm als nummer 1 en 2). Maar daar is ook een reden voor, want met deze vorm zorg je voor de meeste stevigheid. Door deze stevigheid hoef je je niet te ergeren, want deze tchouk verplaatst niet elke keer als je er een beetje hard tegenaan schiet of gooit. En ook deze tchouk is weer inklapbaar. Erg handig, want zo ben je weinig ruimte kwijt als je hem niet meer gebruikt en dus ergens wilt opbergen. Deze tchouk wordt ook aangeraden voor andere sporten dan voetbal, zoals handbal en tchoukball.

Ben jij op zoek naar een rebounder die je uitstekend kunt gebruiken voor het trainen van kwaliteiten, die bij jouw sport horen? Dan kun jij deze tchouk vast goed gebruiken.


5. Pure2Improve Hexagon rebounder

We zijn alweer aangekomen bij de laatste tchouk van dit artikel. Deze heeft een iets andere vorm dan de andere tchouks die je in deze lijst bent tegengekomen. Maar daarom is die niet minder makkelijk te gebruiken. Sommigen zullen deze vorm misschien nog wel fijner vinden om mee te trainen. Je kunt deze rebounder ook ergens binnen neerzetten. In de woonkamer zullen je ouders/huisgenoten waarschijnlijk niet goed vinden, maar als je ergens een andere plek kunt vinden kun je ook bij slecht weer deze tchouk gebruiken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de stangen de vloer beschadigen. Er worden namelijk 4 anti-slip vloerbeschermers meegeleverd.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *