TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Wat is de Beste Slackline voor Beginners?

Heb jij al gehoord van de populaire slackline trend? Het is een nieuwe tak van sport waar steeds meer mensen aan beginnen. Je hebt de afgelopen zomer vast wel eens een balanceerlijn zien hangen tussen twee bomen. Hierop wordt deze populaire sport uitgevoerd. Steeds meer mensen wagen zich eraan. Dus wellicht overweeg jij ook wel een poging te wagen.

Je zou slacklinen een soort evenwichtsspel kunnen noemen. Zeker wanneer je pas net begint is het een zeer grote uitdaging. Voor optimale balans is het belangrijk een goede slackline te kopen. De beste slackline voor beginners is breed, veelzijdig en biedt voldoende stabiliteit.

Ben jij benieuwd wat nu precies de beste slackline is voor jou als beginner? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over de trend van het slacklinen. Ook voorzien we jou van een lijst met enkele van de beste slackline sets voor beginners. Daar zal je absoluut je voordeel mee kunnen doen.


Hoe kies je een goede slackline set?

Een slackline kopen kan nog best een uitdaging zijn, vooral wanneer je een beginner bent en nog niet precies weet waar je op moet letten. Daarom vertellen we jou graag waar je op moet letten bij de aanschaf van een slackline. Dit zal je zonder twijfel helpen om een goede slackline set voor jezelf uit te kiezen.


Formaat

Een slackline voor beginners kan diverse afmetingen hebben. De meeste producten hebben eenzelfde breedte, namelijk een breedte van 5 centimeter. Dit is dan ook de meest gangbare breedte om het slacklinen goed te leren. De lengte kan nog wel eens verschillen per product. Een lange slackline kan wel 20 meter lang zijn, terwijl andere modellen slechts 10 meter of nog korter zijn. 

Ons advies? Begin je net met slacklinen en heb je nog aardig wat oefening nodig? Dan kan een kortere slackline wellicht in jouw voordeel werken. Echter moeten we ook toegeven dat deze voorkeur per persoon verschilt.


Prijs

Wat betaal je nu eigenlijk voor een goede slackline? Dit is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt in een slackline set. Er zijn namelijk modellen van 40 euro, maar ook modellen van 140 euro. Aan het materiaal van de lijn zal het niet liggen, want alle slackline sets zijn doorgaans gemaakt van polyester.

Wel kan het prijsverschil zitten in het formaat, de veelzijdigheid, de meegeleverde onderdelen en natuurlijk de levensduur. Er kan namelijk wel verschil zitten in de kwaliteit van de bevestigingsmaterialen.


Kleur

Dit heeft natuurlijk niets te maken met de kwaliteit van de slackline, maar het oog wil ook wat. Gelukkig is dit product in oneindig veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zit dus zonder twijfel altijd wel een geschikte kleur tussen voor jou. Wil jij een slackline kopen voor de kinderen? Pak dan vooral lekker uit met gezellige kleuren. Het is immers zomer en die sfeer mogen we best doorzetten in de producten die we aanschaffen. Hoe meer kleur, hoe meer vreugd.


Tips voor beginnende slackliners

Kan jij als beginnend slackliner nog wel wat hulp gebruiken? Dan ben je misschien wel gebaat bij de tips die wij voor je hebben verzameld. Hopelijk helpen de onderstaande tips je om het meeste plezier uit jouw nieuwe slackline te halen.


Tip 1: Plaats de slackline op 30 centimeter hoogte

Als beginner is het belangrijk om de slackline niet direct te hoog boven de grond te plaatsen. Kies voor een hoogte van 30 centimeter. Op deze manier kun je eenvoudig terugvallen op de ondergrond. Dit is praktisch maar geeft je ook meer zelfvertrouwen om beter te worden in het slacklinen.


Tip 2: Gebruik één been voor balans

Je hoeft echt niet direct met twee voeten op de slackline te staan. Liever niet zelf. Wanneer je net begint raden wij je juist aan om slechts met één voet op de slackline te gaan staan. Op deze manier kun je jouw andere been gebruiken om je balans te bewaren.


Tip 3: Focus op één specifiek punt

Focus je tijdens het slacklinen op een specifiek punt aan de overkant. Waar wil je naartoe? Wat is je doel? Door je op slechts één punt te focussen zal je een betere balans kunnen houden. Het klinkt misschien gek maar het werkt echt!


Tip 4: Plaats je voet recht op de lijn

Veel mensen zijn geneigd om dwars op de slackline te gaan staan. Echter adviseren wij het tegenovergestelde. Plaats je voet in de lengte recht op de lijn. Op deze manier heb jij een betere controle over de slackline.


Tip 5: Houd je armen gespreid voor extra balans

Kan jij nog wel wat extra balans gebruiken? Probeer dan eens je armen naast je te spreiden. Dit helpt veel mensen bij het bewaren van hun evenwicht. Pas wanneer je een volledige balans voelt kun je de eerste stap op de slackline gaan zetten.

De bovengenoemde tips gaan jou zonder twijfel helpen bij het behouden van een betere balans op de slackline. Het duurt misschien even, maar oefening baart kunst. Geef het dus niet op en blijf oefenen. Daarvoor heb je natuurlijk wel een goede slackline nodig. Heb jij er al één op het oog? Laten we eens een kijkje gaan nemen in onze top 5. Wellicht kom je jouw nieuwe slackline hier wel tegen!


Beste Slackline voor Beginners – Onze Top 5

Wanneer je begint met slacklinen is het belangrijk om een goede slackline set aan te schaffen. Je wilt immers uitsluitend met het beste materiaal te werk gaan. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Wellicht dat jouw nieuwe slackline hier ook wel tussen zit. Laten we dus snel beginnen met de nummer één uit onze lijst.

Dit zijn de 5 beste slacklines voor beginnens van 2024:


1. Balanceboard – Slackline – Voor Beginners – 15 meter – Met Boombescherming

Het eerste product uit onze top vijf is populair om veel verschillende redenen. Om te beginnen steel je met dit product de show vanwege de unieke blauwe kleur. Daar wordt jouw dag direct een stukje vrolijker van, vind je ook niet? Maar zijn unieke uiterlijk is zeker niet het enige voordeel.

Deze slackline voor beginners heeft een lengte van 15 meter en een breedte van 5 centimeter. Dit is geen extreem lang model, maar des te meer geschikt om lekker mee te kunnen oefenen. Dit product is zoals de meeste varianten gemaakt van polyester en heeft een draagvermogen van maximaal 150 kilo. Dit maakt dat deze lijn zowel door kinderen als volwassenen gebruikt kan worden.

Deze slackline set wordt geleverd inclusief extra touw dat boven de slackline geplaatst kan worden. Dit zorgt voor extra houvast en maakt dit product dus echt uitermate geschikt voor beginnende slackliners. Ook zit er een boombescherming bij deze set, zodat je jouw hobby op een verantwoorde manier kan uitvoeren.

In vergelijking met de andere slackline sets bevindt dit product zich in een gemiddelde prijsklasse. Van een goede prijs-kwaliteit verhouding is zonder twijfel sprake.

Zoek jij een slackline voor beginners van goede kwaliteit die eenvoudig te bevestigen is? Dan is dit misschien wel dé slackline set voor jou!


2. Slackline Familie Set – 18 meter – inclusief instructie

De tweede slackline set uit onze lijst is zeer uitgebreid. Deze set is namelijk niet alleen geschikt om mee te slacklinen. Je kunt deze ook zonder problemen gebruiken voor fitness, yoga en andere sportieve activiteiten. Ben jij een enthousiast beginnend slackliner? Dan mag deze set absoluut niet ontbreken.

Deze slackline is 18 meter lang en heeft een breedte van 5 centimeter. De elasticiteit van dit product zorgt ervoor dat je diverse trucs kunt uitvoeren op de slackline. Natuurlijk nadat je de nodige oefenperiode hebt doorlopen. Ook deze slackline is gemaakt van 100 procent polyester en heeft een draagvermogen van maximaal 150 kilo.

Net zoals bij de hierboven besproken set, worden ook hier de nodige hulpstukken meegeleverd. Waar kun je dan zoal op rekenen? Een 18 meter lange hulplijn, maar liefst twee boombeschermers, twee bandlussen ter begeleiding en een handige opbergtas. Als dat geen complete set is?!

Ook dit product bevindt zich in een gemiddelde prijsklasse. Echter is dit een dermate complete set dat we absoluut kunnen spreken van een koopje! Zowel jong als oud worden razend enthousiast van deze unieke slackline set.

Steel jij binnenkort de show met deze unieke rode slackline?


3. Balanceboard – Climax Slackline 20 Meter – Balanceerlijn – Inclusief Opbergtas

Ben jij op zoek naar een lange slackline waar je een aardige afstand mee kan afleggen? Dan is deze slackline van het merk Climax misschien wel een kanshebber voor jou. Zowel beginnende als reeds gevorderde slackliners kunnen plezier hebben van deze oranjekleurige slackline.

Met een lengte van maar liefst 20 meter is dit zonder twijfel een lange slackline te noemen. Ook deze lijn is gemaakt van polyester en kan zowel kinderen als volwassenen dragen. Je kunt dus met het hele gezin plezier hebben van deze slackline set.

Dit product is een stuk prijziger dan zijn soortgenoten, echter is dit ook zeker terug te zien in de kwaliteit. Het betreft een slackline met een lange levensduur waar jij meerdere seizoenen plezier van kan hebben. Met de handige opbergtas die je bij de bestelling krijgt meegeleverd berg je dit product bovendien moeiteloos op.

Ben jij op zoek naar een slackline voor beginners waar je ook nog profijt van kan hebben wanneer je verder gevorderd bent in deze sport? Dan is dit zonder twijfel een goede keuze voor jou.


4. Buitenspeelpakket – Slackline 17,5 Meter Polyester – Oranje

Net als de nummer drie uit onze lijst is ook dit een oranjekleurige slackline. Heerlijk toch, die zomerse vibe! Deze slackline is ontworpen voor kinderen maar kan ook zeker door volwassenen prima worden gebruikt als beginnende slackline.

Dit product heeft een lengte van 17,5 meter en een breedte van 5 cm. Ook deze lijn is gemaakt van polyester en geschikt voor personen tot een gewicht van maximaal 150 kilo. Kinderen van zo jong als 6 jaar tot volwassenen van boven de 80, iedereen kan een slackliner worden!

Dit product is niet voorzien van extra hulplijnen, dus je zult elkaar in het begin waarschijnlijk even moeten helpen. Echter bevindt dit product zich dan ook in een betaalbare prijsklasse. Slacklinen hoeft immers niet duur te zijn, vind je ook niet?

Ben jij op zoek naar een eenvoudige doch goede slackline voor een zacht prijsje? Overweeg dan zeker deze slackline van het merk Kids at Work.


5. Jumbell Balanceerlijn – Slackline voor beginnners – 50mm – 9M evenwichtsspel

De laatste slackline voor beginners die we vandaag bij jou onder de aandacht willen brengen is van het merk Jumbell. Een donkerrode slackline waarop jij dit evenwichtsspel tot in de perfectie kan oefenen.

Deze slackline voor beginners is slechts 9 meter lang, een stukje korter dan de overige producten uit dit artikel. Echter heeft dit ook zo zijn voordelen. Vooral voor beginners kan een kortere slackline makkelijker te behappen zijn. Dit product is gemaakt van polyester en kan net als de overige slackline sets gebruikt worden door zowel kinderen als volwassenen. Kinderen onder de tienerleeftijd hebben hier natuurlijk wel begeleiding bij nodig. Het moet immers wel verantwoord blijven.

Dit product wordt geleverd inclusief twee boombeschermers. Jij kunt dus met een gerust hart gaan oefenen. Deze slackline is eenvoudig doch goed van kwaliteit. Bovendien is deze verkrijgbaar tegen een zeer zacht prijsje. Deze topper mag jij dus absoluut niet overslaan.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *