TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste step voor kinderen van 2024

We kennen hem allemaal wel, de step. De kans is groot dat u er vroeger ook een heeft gehad. Of u nou met vriendjes en vriendinnetjes een wedstrijdje deed op de step, of gewoon naar een leuke plek stepte, het maakte allemaal niet uit. U kwam snel op plekken op een leuke en snelle manier. Natuurlijk zijn we allemaal wel een keer gevallen, maar dat was zo erg nog niet.

Waarschijnlijk heeft uw kind ook vaak om een step gevraagd, maar u moet er natuurlijk wel voor zorgen dat u de juiste step koopt. Over het algemeen zijn de meeste steppen wel veilig, maar er zijn altijd uitblinkers. Natuurlijk bestaan er ook hele slechte steppen. U moet niet hebben dat het scheef gaat staan, dit kan namelijk gevaarlijk zijn, omdat dat het sturen heel lastig maakt. Het zou nog erger zijn als het stuur gewoon uit het niets losschiet of de door u gekochte step opeens een lekke band heeft. Wij zorgen ervoor dat u geen van deze dingen zullen overkomen met de onderstaande steppen.


1. Black Dragon Stunt Scooter

Word een master op het skatepark met deze step, u kunt hier snel mee gaan, hij ziet er leuk uit door de kleurtjes aan de achterkant en is een echte stuntstep. Ook in de andere kleuren ziet deze step van Black Dragon er even leuk uit. Uw kinderen zullen hier heel veel plezier mee gaan beleven en de step kan lang meegaan, als u er gewoon normaal mee om gaat. Deze step heeft hele goede reviews, er waren eigenlijk geen slechte te vinden.

Deze step kan meer dan 20 kilometer per uur en is geschikt voor mensen boven de zeven jaar. Het stuur kan 75 tot 85 centimeter hoog. Door de stevige, dikke banden gaan deze eigenlijk niet lek. Een stukje glas zou de banden zeker niet laten klappen. De step heeft een voetrem die u moet gebruiken door met uw hak achter op het wiel te duwen. Dan komt het stukje, stevig, buigbaar plastic tegen de band aan waardoor de step tot stilstand komt. Als u snel zou willen gaan raden wij u aan dit op een rustige weg te doen, omdat u de step niet zo makkelijk als een auto of fiets tot stilstand kunt laten komen.


2. SWASS Kids Scooter Step

Deze step heeft leuke, gekleurde lichtjes in zijn banden. Hoe harder uw kindje op het stepje gaat, hoe feller de lampjes zullen schijnen. De step is in het blauw, groen oranje, rood en roze te verkrijgen. De Swass step heeft een andere stuur techniek die als de kinderen hem eenmaal door hebben de step heel veilig maakt, maar hier vertellen we zo meer over.

Deze step is voor kinderen vanaf twee jaar en ook deze step heeft een voetrem. Nu over de nieuwe stuurtechniek, door het stuur naar links of naar rechts te duwen kan uw kindje de step besturen. Dus zoals alle andere sturen draaien moet u met deze duwen. Dat duwen gebeurt eigenlijk al als uw kindje een beetje naar rechts of naar links hangt. Omdat de step drie banden heeft, is hij in een goede balans en dat is natuurlijk fijn voor de jongere kindjes. Het laagste dat het stuur kan is 57 centimeter en het hoogste 67 centimeter. Het maximale gewicht dat er op mag, is 50 kilo.


3. Black Dragon Stunt Scooter

Ook met deze stuntstep is het geweldig om trucjes te doen en te leren. Hij heeft een stoere uitstraling en fijne, rubberen handvaten voor een fijnere en betere grip. Op de step zit een antislip gedeelte waardoor uw kindje er niet zomaar vanaf valt of glijd. Het voetstuk is breed waardoor u of uw kinderen snel kunnen gaan.

Deze step is perfect om huivels of een halfpipe op en af te gaan. Deze step heeft een enorm goede kwaliteit. Het stuuk staat 83 centimeter hoog en kan niet versteld worden. Voor de prijs is het een geweldig product en zeker de moeite waard om te kopen. Deze step wordt aangeraden voor kinderen en volwassenen boven de zes jaar. Ook deze step heeft een voetrem. Maar ook met deze voetrem moet u uit kijken. Als u de voetrem in een keer indrukt, is het mogelijk dat u met uw step naar voren vliegt.


4. Billy Stunt Step

Doe binnen de kortste keren de coolste trucjes met de Billy stuntstep. De wielen rollen heel makkelijk, waardoor u heel snel over de weg kunt. De step heeft een mooi ontwerp en een coole uitstraling. Ook deze step heeft een heel veilige anti-slip voetenplaat waardoor uw kindje niet zo snel zal vallen.

Dit is een stevige, stoere stuntstep. Het Y-stuur van de step kan helemaal rond wat perfect is voor trucjes. De step is van staal en aluminium en het stuur is helaas niet verstelbaar. Billy’s stuntstep heeft stevige wieltjes die niet zomaar klappen met een diameter van 10 centimeter. De step heeft een voetrem en ook met deze moet u oppassen. Met de zachte, rubberen handvaten zullen de handen van uw kindje veel fijner om het stuur zitten.


5. 2Cycle Stunt step

Deze stoere step is goed voor kleine kunstjes, niet meer niet minder. De step is gewoon perfect om met vriendjes en vriendinnetjes mee rond te steppen. U kunt er natuurlijk ook mee naar een skatepark, maar u moet er niet al te moeilijke dingen mee proberen, ondanks dat heeft hij wel gewoon een goede kwaliteit en is ook deze step zeker het kopen waard. U en uw kinderen zullen hier nog jaren plezier aan beleven.

2Cycels zijn stuntstep is aanbevolen voor kinderen boven de zes jaar en hij heeft een frame van aluminium. Ook deze handgrepen zijn van rubber. Helaas heeft de step geen anti-slip stuk, maar dit maakt hem niet minder veilig. Er kan maximaal 100 kilo op de step en het stuur is 78 centimeter hoog.


Waar op letten bij het kopen van een step?

Voor de kleinere kinderen moet een step natuurlijk niet te groot zijn, want dan kunnen ze niet goed bij het stuur. Voor de wat oudere kinderen mag de step wel gewoon groter zijn, maar wij raden het u aan om een step met een verstelbaar stuur te kopen, alhoewel er dan wel meer kans is dat uw stuur scheef gaat staan.

De kwaliteit van de step is ook heel belangrijk. Een step kopen voor een of twee tientjes kan eigenlijk niet, dan heeft u een step gekocht die na een paar weken weer kapot is. Natuurlijk, elke step heeft wieltjes en een stuur, maar in die kwaliteit zit ook weer heel veel verschil. De banden van de step moeten we dik genoeg zijn, zodat ze na het rijden over een steentje niet meteen kapot gaan. Ook in elk stuur zit veel verschil. U moet er namelijk op letten of hij niet te stroef stuurt, of het stuur er niet af valt en wilt u een stuur dat helemaal rond kan draaien of hoeft dit niet? Het stuur van de meeste steppen kan trouwens wel helemaal rond draaien. En moet er een anti-slip gedeelte op of niet? Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden.


Op zoek naar de beste stuntstep van 2024? Bekijk hier onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *