TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste geurkaars met deksel

Op zoek naar de beste geurkaars met deksel? Bekijk hier onze top 5! Je huis of woning is ontzettend belangrijk. Dit is de plek waar je jezelf kunt zijn, je terug kunt trekken na een lange dag op school of werk en de plek waar je kunt ontspannen. Althans, dat is wel de bedoeling. Je kunt je ruimte zo aankleden en stijlen zodat deze helpt bij het ontspannen, maar er zijn ook andere dingen die je kunt gebruiken. Waaronder: geurkaarsen met deksel!

Geur is een van je sterkste zintuigen. Aan geuren kunnen bepaalde herinneringen hangen zoals die een fantastische vakantie, de liefde van je leven of een ander moment uit het verleden waar je een bepaalde geur aan koppelt. Daarnaast zijn kaarsen over het algemeen supergezellig, vullen ze je interieur goed aan en zorgen ze ervoor dat je huis de hele dag door lekker ruikt.


Wat is een geurkaars?

Wanneer we het hebben over een geurkaars, spreken we van een gaars waar een specifieke geur in is verwerkt. Je vraagt je nu misschien wel af hoe ze dat precies doen. Regulieren kaarsen worden ondergedompeld in een grote ton vol vloeibare was waar een geur pil in is gelegd. Deze pil zakt naar de bodem waardoor de geur alle kans krijgt om zich te verspreiden. Na de eerste onderdompeling wordt de kaars nogmaals in de was ondergedompeld om deze vervolgens te laten stollen. Hiermee wordt de geur in de kaars opgesloten.

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten geurkaarsen met allerlei lekkere geuren: rozen, vanille, citroen, appel, mirre, lavendel en ga zo nog maar even door. Door het mooie design van de moderne geurkaars passen ze perfect in elk interieur en zijn ze naast aansteken ook leuk om in je huis neer te zetten. Denk bij de aanschaf van een geurkaars wel altijd goed na over de geur. Je voorkeur voor een specifieke geur is erg persoonlijk. Misschien ben je namelijk wel groot fan van rozengeur, en trek je de geur van lavendel minder. Denk hier daarom van tevoren goed over na, of probeer eens een aantal geurkaarsen in de winkel.


Hoe brand je het beste een geurkaars met deksel?

Je weet het misschien niet, maar er zijn bepaalde ‘richtlijnen’ voor het branden van een kaars of geurkaars. Met deze richtlijnen kun je optimaal, en zo lang mogelijk genieten van jouw kaars. Wanneer je een geurkaars voor het eerst aansteekt, laat hem dan minimaal 1 en maximaal 1,5 uur aan staan. Door dit te doen activeer je niet alleen de wax, maar ook de geur en raakt de lont verzadigd met de geur van de wax. Blaas je de kaars dan toch uit, zorg er dan voor dat je de lont terug naar het midden verplaatst als de wax nog warm is. Zo voorkom je het onregelmatig opbranden van de kaars.

Wat ook belangrijk is, is dat je het lontje van de kaars zo kort mogelijk houdt. Een lont van maximaal een halve centimeter, omdat de kaars dan niet gaat walmen en het glas waarin de kaars zit minder snel aanslaat met roet. Heb je meerdere geurkaarsen naast elkaar aan? Zorg er dan voor dat deze niet té dicht bij elkaar staan. De hitte van verschillende kaarsen naast elkaar zorgt ervoor dat de wax nog sneller smelt. Een geurkaars mag je over het algemeen niet langer dan 3 uur aan laten staan. De langdurige en hoge temperatuur zijn namelijk nadelig voor de kwaliteit van de geur.


Beste geurkaars met deksel: Dit is onze top 5

Geurkaarsen met deksel komen in allerlei vormen en maten. Iets wat we tegenwoordig veel vaker zien is een geurkaars met deksel. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen. Ten eerste kun je de deksel van een dergelijke kaars gebruiken als onderzetter. Dit is ideaal voor wanneer je de kaars stabiel neer wil zetten, maar de deksel onderzetter zorgt er ook voor dat de ondergrond niet heet wordt en daardoor beschadigd. Daarnaast is het ook bevorderlijk voor het behouden van de geur wax. Maar welke geurkaars met deksel is nu het beste? We bespreken graag de top 5 beste geurkaarsen met deksel met je.

Dit zijn de 5 beste geurkaarsen met deksel van 2024:


1. Bridgewater Vanilla Cream Geurkaars Met Deksel

Bridgewater Vanilla Cream
Bridgewater Vanilla Cream

De Bridgewater Vanilla Cream is misschien wel een van de meest verslavende geurkaarsen op de markt. Deze geurkaars ruikt naar de klassieke geur van zoete vanille die geschikt is voor elk seizoen. Bij het ruiken van deze geur waan je je in een nostalgische snoepwinkel en krijg je spontaan zin in cupcakes. De Bridgewatr Vanilla Cream komt in een klein en groot formaat. Bij de kleine variant krijg je een brandtijd van ongeveer 70 uur. Met de grote versie van de Bridgewater Vanilla Cream kun je tot wel 145 uur van de heerlijke en vooral klassieke geur genieten.


2. Candle Woods grote houtvuur geurkaars

Candle Woods grote houtvuur geurkaars
Candle Woods grote houtvuur geurkaars

Wat je meteen zal opvallen aan de Candle Woods grote houtvuur geurkaars is zijn opvallende lont. Deze bestaat namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, uit hout en is een stuk breder dan de gewone lonten in andere geurkaarsen. Met deze houten lont boots je bij wijze van spreken het effect van een haardvuur aan: het knettert zachtjes en geeft een subtiele houtgeur af. Een ander voordeel aan deze brede lont met een bredere diameter is dat hij meer licht en geluid afgeeft, veiliger brand en niet roet.

De geurkaarsen van Wood Fire Candles komen in vijf verschillende formaten en diverse houtvuur, bos en hout geuren. Ben je erg gevoelig voor geur, dan is wellicht de niet geparfumeerde versie uit deze lijn interessant. Door het gebruiken van natuurlijke geuren komen er minder synthetische geurstoffen vrij dan bij een geurkaars die ruikt naar bijvoorbeeld rozen of lavendel. Dit is met name prettig voor mensen die bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine gevoelig zijn. Tot slot worden de geurkaarsen met deksel allemaal in Nederland gemaakt en zijn ze met de hand gegoten.

Ook staat deze geurkaars in onze top 5 beste geurkaarsen met houten lont


3. Crown Lifestyle candle – Fresh Linnen

Crown Lifestyle candle – Fresh Linnen
Crown Lifestyle candle – Fresh Linnen

De unieke Crown Lifestyle Candle wordt gemaakt van 100% milieuvriendelijke Soja wax waar geen paraffine in verwerkt is. Paraffine is het resultaat van slibafval dat wordt achtergelaten door ruwe olie wanneer deze omgezet wordt tot benzine. Ondanks dat je paraffine voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, blijkt het bij aansteken soms toch schadelijk te zijn. Daarom dat geurkaarsen van natuurlijke wax steeds vaker de voorkeur krijgen.

Het voordeel van Soja wax is dat deze een laag smeltpunt heeft. Hierdoor brand de kaars ‘kouder’ en ontstaat er een snellere verspreiding van de geur. Zo ruikt je huis in een handomdraai naar de heerlijke geur van versie linnen en schone lakens. De kaars komt in een glazen pot met houten deksel die je als onderzetter kunt gebruiken. In totaal kun je rond de 33 uur genoeten van de Crown Lifestyle Candle.


4. Woodwick Hourglass Large Geurkaars

Woodwick Hourglass Large Geurkaars
Woodwick Hourglass Large Geurkaars

Woodwick geurkaarsen met deksel zijn ontzettend bekend, en de Woodwick Hourglass is daarop geen uitzondering. Deze grote variant, zoals de naam Large al deed vermoeden, geeft je nog meer en nog langer plezier van een van de rustgevende geuren uit deze lijn. Woodwick geurkaarsen met deksel worden gemaakt van milieuvriendelijke Soja wax en hebben een lont van hout. Hierdoor knispert de kaars vrijwel net als een haardvuurtje. De Woodwick geurkaarsen zitten in een glazen pot, gevormd als een zandloper, en hebben een houten deksel die je goed als onderzetter kunt gebruiken voor de kaars.

De Woodwick Hourglass komt in verschillende geuren. Wil je een leuk cadeau geven? Bekijk dan eens de geschenkset van Woodwick Hourglass met 3 mini-varianten. Superleuk om te geven, maar natuurlijk nog leuker om te krijgen. De geurkaars brand voor ongeveer 130 uur, extra lang genieten dus.


5. Yankee Candle Large Jar

Yankee Candle Large Jar
Yankee Candle Large Jar

Yankee Candles komen in herkenbare grote glazen potten en hebben daarnaast een sterke geur. Wanneer we zeggen groot, dan bedoelen we ook echt groot, aangezien de geurkaarsen met deksel maar liefst 18 centimeter lang zijn en een diameter hebben van 9,5 centimeter. Ideaal voor je interieur, en goed om voor maar liefst 150 uur van te genieten.

De Yankee Candles zijn verkrijgbaar in 8 verschillende geuren variërend van zoet en frist tot herfstachtige geuren. Hierdoor is er voor elk seizoen een Yankee Candle. Opzoek naar een goede tip? Probeer dan eens de Yankee Candle Fresh Cut Roses. Dit is de geur die het meest populair is bij de meeste gebruikers van Yankee Candles. Bij het branden van deze geurkaars met deksel ervaar je het gevoel van lopen door een echte rozentuin.


Bekijk ook hier onze top 5 beste geurkaarsen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *