TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Geurkaars met houten lont

Een geurkaars met een houten lont is onmisbaar in huis. In de eerste plaats omdat ze de ruimte vullen met een heerlijke geur. Deze geuren hebben een positief effect op de sfeer, maar natuurlijk ook op jouw welzijn. Door te kiezen voor een geurkaars met een houten lont krijgt het branden van kaarsen een extra dimensie. Houten lonten hebben namelijk een aantal fijne eigenschappen. Ze produceren namelijk geen of nauwelijks roet. Dat is beter voor jouw gezondheid, maar voorkomt ook zwarte aanslag op de ramen.

Geurkaarsjes met houten lonten verspreiden tevens meer warmte. Dat komt omdat het brandoppervlak groter is dan dat dit bij katoenen lonten het geval is. Dol op het geluid van een brandend haardvuur? Dan heb je een goede reden om te kiezen voor een geurkaars met houten lont. Er bestaan nogal wat verschillen. Niet alleen in geur, maar uiteraard ook in branduren. Waar moeten goede geurkaarsen met houten lonten eigenlijk aan kunnen voldoen? En wat zijn de 5 beste kaarsen met een lont van hout?


De eigenschappen van geurkaarsen met houten lont 

Lonten van hout hebben nogal wat voordelen. Zeker als je worden gecombineerd met geurkaarsen. Een katoenen lont raakt namelijk eenvoudig verstopt door de geurstof die aanwezig is in de paraffine. Naarmate de kaars langer brandt, wordt de vlam kleiner en stopt ook de verspreiding van de geur. Een geurkaars met een houten lont verspreid naast de etherische olie ook de geur van houtvuur, al dan niet met een knetterend geluid. Je kunt namelijk kiezen voor houten lonten met of zonder geluid.

Dit worden ook wel stille lonten genoemd. Daarnaast geeft een lont van hout meer warmte af en is de verspreiding van roet nihil. Bij de aankoop is het natuurlijk ook belangrijk om te letten op de soort geur én de branduren. Je wilt namelijk zolang mogelijk kunnen genieten van een lekkere huisparfum. De geurkaarsen met houten lont uit onze top 5 voldoen aan alle eigenschappen die jij belangrijk vindt. Zo maak je dus altijd een goede keuze.


Beste geurkaars met houten lont: dit is onze top 5

Of je nu dol bent op de geur van rozen, wierook of citrusfruit. Er is altijd wel een geurkaars met houten lont die voldoet aan jouw voorkeuren. Om de keuze voor goede geurkaarsjes wat makkelijker te maken, hebben we de 5 beste alvast voor je getest. Bijvoorbeeld op de geur echtheid van het parfum, de branduren én het gebruik van de houten lont.

Dit zijn de 5 beste geurkaarsen met houten lont van 2024:


1. Woodwick Hourglass Fireside

Deze geurkaars met houten lont is een aanwinst op tafel. Het mooie zandloper glas kun je afsluiten met een stijlvolle deksel van hout. Deze kun je ook gebruiken als onderzetter. Woodwick geurkaarsen van soja met een lont van hout zijn leverbaar in de lekkerste geuren. Deze Fireside geurkaars is voorzien van een vetiver en musk geur. De geur van deze kaars werkt verkwikkend maar ook ontspannend. De houten lont knettert als een haardvuur wat de beleving nog intenser maakt. Deze Woodwick geurkaars heeft een afmeting van 10 x 10  x 11 cm en heeft maar liefst 60 branduren.

Deze geurkaars met houten lont is verkrijgbaar in verschillende geuren. Zo kun je zelf je favoriete geur uit kiezen.


2. Cracklez Campfire geurkaarsen met houten lont

Deze leuke geurkaarsen zijn voorzien van een houten lont. Daardoor kun je niet alleen genieten van een knetterend geluid, maar ook van de geur van een brandend haardvuur. Je kunt elke ruimte van je huis vullen met authentieke geuren zoals houtvuur of een dennenbos. Deze Cracklez geurkaarsen met lont van hout wegen 95 gram per stuk. Ze worden geleverd als set van 4 in een aluminium blikje. Deze geurkaarsjes hebben een afmeting van 8 x 8 x 3 cm en branden maar liefst 80 uur.


3. BySanaah Soja Kokosnoot kaars

Deze duurzame geurkaars met houten lont is gemaakt van soja en gegoten in een kokosnoot. Deze geurkaars verspreidt in elke fase een ander aangenaam parfum. Je kunt niet alleen genieten van de geur van kokos, maar ook van sinaasappel, perzik, ananas en karamel. Als leuke extra kun je deze geurkaars ook laten drijven. De houten lont laat een knetterend geluid horen waardoor je helemaal tot rust komt. Deze kaars met een lont van hout heeft een afmeting van 10 x 10 x 7 cm en heeft maar liefst 40 branduren.


4. XXL Geurkaars Wild Feather Set

Deze geurkaarsen set van 4 met houten lont heeft 60 branduren. De kaarsen van soja wax zijn gegoten in glazen potten met een mooi design. Deze kaarsen verspreiden een aangename bloemengeur en zijn met de hand gemaakt. De houten lont van cederhout heeft een minimale roet afscheiding en laat een gezellige geluid horen zoals een knapperend haardvuur. Deze kaars wordt geleverd in een geschenkverpakking en heeft een afmeting van 10 x 10 x 10 cm.


5. Home & Living geurkaars in betonnen pot

Ben je dol op de zoete geur van bessen en gin? Dan is deze soja geurkaars met houten lont precies waar jij naar op zoek bent. Deze kaars is gegoten in een fraaie pot van beton die met de hand wordt gemaakt. je hebt dus altijd een uniek exemplaar in je bezit. Deze geurkaars verspreidt een subtiel en zoet parfum van jeneverbessen en gin. Je kunt de betonnen pot veilig op tafel zetten omdat deze op de onderzijde is voorzien van vilt. Deze geurkaars met houten lont heeft 30 branduren. Daarna kun je het leuke potje van 8 x 8 x 8 cm hergebruiken, wat deze kaars ook nog eens heel duurzaam maakt.


De lekkerste geurkaarsen met een lont van hout

Door het verspreiden van een lekker parfum, maak je van elke ruimte een aangename plek. Omdat de bovenstaande kaarsen zijn voorzien van een houten lont, hoef je niet bang te zijn voor roetuitstoot. Daarnaast brandt de kaars gelijkmatiger op én raakt deze niet verstopt door de geurstoffen. Met de geurkaarsen uit onze top 5 kun je kunt dus tot het laatste uur blijven genieten van een aangenaam huisparfum. Afhankelijk van de geur die je kiest, creëer je in een handomdraai een ontspannen of verkwikkende ambiance. In de woonkamer, maar natuurlijk ook in de keuken of op de slaapkamer.


Op zoek naar de beste geurkaarsen van 2024? Bekijk hier onze top 10!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *