TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kerstkrans met verlichting

Ben jij opzoek naar de perfecte kerstkrans? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je graag meer over de top 5 kerstkransen met verlichting.

Rond de kerstdagen zie je ze wellicht overal hangen: kerstkransen. Kerstkransen zijn een van de meest typerende soorten kerstversiering die we tijdens en voor de feestdagen in huis hebben. De kerstkrans komt van oorsprong uit de tijd van de Germanen, die de kerskransen zelf maakte van maretakken, sparren en dennen om de terugkomst van de zon en het voorjaar te vieren. In de middeleeuwen werd de kerstkrans overgenomen door het Christendom en heeft hij zijn betekenis gekregen zoals we die nu kennen.

Wellicht ben je momenteel opzoek naar de beste en mooiste kerstkrans voor in jouw woning, maar waar let je dan op? En waar moet je echt rekening mee houden?


Waar moet je op letten bij het kopen van een kerstkrans met verlichting?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je opzoek gaat naar de beste kerstkrans voor jouw woning. We bespreken er een aantal met je:


Natuurlijk of synthetisch materiaal

Net als bij kerstbomen is het ook bij kerstkransen altijd de vraag: koop je elk jaar een nieuwe echte kerstkrans van natuurlijk materiaal? Of investeer je in een misschien wat duurder, van kunststof gemaakt model dat langer meegaat?

Een kerstkrans van natuurlijk materiaal is in tegenstelling tot kunststof varianten meestal gewoon gemaakt in Nederland. Kerstkransen van natuurlijk materiaal zijn daardoor een stuk milieuvriendelijker, maar het nadeel is wel dat je te maken krijgt met uitval. Natuurlijk kerstkransen geven iets meer rommel. Vooral met dieren en kleine kinderen in huis is dit soms wat lastig, omdat zij ziek kunnen worden wanneer ze dit materiaal bijvoorbeeld in hun mond stoppen. Zorg er daarom goed voor dat je deze uitval regelmatig opruimt en check ook met regelmaat op kleine insectjes die mee zijn gereisd en wellicht schadelijk zijn voor andere planten in huis. Voordeel is dus dat je een mooie echte kerstkrans in huis hebt, van natuurlijk materiaal, die goed is voor het milieu. Nadeel is dat je te maken krijgt met uitval en de eventuele aanwezigheid van insecten die schadelijk kunnen zijn voor de andere planten in huis.

Een kunst kerstkrans kan gemaakt zijn van verschillende soorten plastic. Zo bestaat er PVC, PE of PP. PVC is makkelijk te bewerken, maar bevat schadelijke stoffen zoals lood. Poly Ethyleen smelt makkelijk en is daardoor goed te vormen. Het is helaas wel een soort plastic dat milieu technisch moeilijk afbreekbaar is. Tot slot hebben we nog PP (Poly Proleen), vergelijkbaar met PE, maar een stuk duurder. Door middel van dit materiaal krijgt een kerstkrans de meest natuurlijke look. Voordeel is dus dat je investeert in een kerstkrans die jaren mee kan en mooi blijft. Het nadeel is dat de kransen gemaakt zijn van soms schadelijke soorten plastic en dat ze milieu technisch niet goed afbreekbaar zijn.


Tafel- of hangende kerstkrans met verlichting

De traditionele kerstkrans hangt aan de deur, en in sommige gevallen binnen aan de wand. Maar er bestaan ook kerstkransen die gebruikt worden als tafel decoratie en het middelpunt van een kerststukje vormen. Met name de montage of bevestiging van de kerstkrans is belangrijk om mee te nemen in je besluit.

Heb je bijvoorbeeld een prachtige kunststof of  houten voordeur, dan wil je daar hoogstwaarschijnlijk geen gaatje in boren om de krans op te hangen. Dit valt gelukkig op te lossen. Zo kun je gebruik maken van ijzerdraad om een geïmproviseerde haak voor de voordeur te maken. Maar je kunt ook visdraad en een zuignap gebruiken om de kerstkrans zonder schade aan je voordeur te bevestigen. Tafelkransen hoef je niet op te hangen en leg je simpelweg op de tafel. Je zult zien dat de meeste tafelkransen geen gebruik maken van LED- verlichting, maar wel ruimte hebben om waxinelichtjes te plaatsen.

Houd ten slotte ook rekening met de verlichting van je kerstkrans. Wanneer deze met een stekker aan gaat, moet je ervoor zorgen dat de kerstkrans in de buurt hang van een stopcontact. Voor kerstkransen die je aan de voordeur bevestigt is daarom LED-verlichting op batterij een echte aanrader.


Brandveiligheid

Kerstkransen zijn brandgevaarlijk, of ze nou van kunststof of natuurlijk materiaal gemaakt zijn. Er zijn natuurlijk wel manieren waarop je dergelijke ongelukken kunt voorkomen. De meeste kunststof kerstkransen zijn vooraf geïmpregneerd met een speciale vloeistof waardoor ze minder brandgevoelig zijn. Dit is voornamelijk goed om te controleren wanneer je een kerstkrans koopt met verlichting. Je kunt ook zelf een brandvertragend impregneermiddel aanbrengen wanneer dit bij de fabrikant nog niet is gebeurd.

Waar je ook op kunt letten is de aanwezigheid van een KEMA keurmerk. Producten met een KEMA keurmerk tonen de elektrische veiligheid en kwaliteit van producten aan. Bovendien ben je er met een KEMA keurmerk van verzekerd dat producten regelmatig worden gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit.


Beste kerstkrans met verlichting: Dit is onze top 5

We zijn weer speciaal voor jou op onderzoek gegaan. Op zoek naar de beste kerstkrans met verlichting. Na wat onderzoek hebben we de perfecte top 5 voor jou samengesteld.

Dit zijn de 5 beste kerstkransen met verlichting van 2024:


1. Kerstkrans Washington Kerstkrans met verlichting

Kerstkrans Washington
Kerstkrans Washington

De Washington kerstkrans is een zeer stevige krans gemaakt van sterke takken. De krans heeft geïntegreerde LED verlichting met een aanloopsnoer van 150cm. Zo kun je hem gemakkelijk aansluiten op een stopcontact in de buurt. Je kunt de Washington kerstkrans ook buiten ophangen, maar wel alleen onder een afdak. Hij mag namelijk niet nat worden.

De krans zelf is vrij sober en komt enkel met LED verlichting, maar daardoor juist prima te personaliseren met je eigen kerstversiering zoals leuke kerstballen. Je hoeft je bij deze kerstkrans ten slotte ook geen zorgen te maken om brandgevaar. De Washington Kerstkrans is namelijk brandwerend behandeld waardoor je hem met gemak langere tijd aan kunt laten staan.


2. Triumph Tree Forest Frosted

Triumph Tree Forest Frosted – 60 cm
Triumph Tree Forest Frosted – 60 cm

De Triumph Tree Forest Frosted dankt zijn naam aan de witte kern van elke naald aan deze krans. Door deze witte kern heeft elke naald namelijk een ‘frosted’ punt, waardoor de gehele krans recht uit een besneeuwd dennenbos lijkt te komen. Naast de witte kern zijn de naalden gemaakt van een hard PVC materiaal waardoor de krans extra stevig is en de naalden levensecht lijken. Je hoeft zelf geen lichtjes meer rondom de krans te wikkelen, aangezien er al 72 LED lampjes in verwerkt zijn. Je kunt hem wel personaliseren met je eigen kerstverlichting. De krans heeft tot slot een diamter van 60 centimeter en bij levering krijg je maar liefst 5 jaar garantie. Zo weet je zeker dat je nog jaren van de Triump Tree Forest Frosted kunt genieten.


3. Black Box Trees Creston Kerstkrans Met Verlichting

Black Box Trees Creston Kerstkrans – 35 cm
Black Box Trees Creston Kerstkrans – 35 cm

Deze Creston Kunstkrans van het merk Black Box Trees schreeuwt kerst. De basis van deze krans bestaat uit sterke bruine takjes met groene naalden, die door hun witte puntjes wel bevroren lijken. De Creston is verre van sober en heeft naast de typerende dennennaalden ook dennenappels en rode besjes waardoor hij er nog gezelliger uit ziet dan andere kransen.

De Creston is voorzien van 10 LED lampen die werken op batterij. Hierdoor kun je de krans overal ophangen, omdat je niet afhankelijk bent van een kabel en stopcontact. Tot slot krijg je bij de Black Box Trees Creston Kerstkrans 2 jaar garantie.


4. Decostar houten kerstkrans

Decostar houten kerstkrans – 40 cm
Decostar houten kerstkrans – 40 cm

Zoals we eerder al hebben gelezen zijn er kerstkransen die je aan wand en deur kunt hangen, maar ook kerstkransen die perfect zijn voor op tafel. De Decostar houten kerstkrans vormt het pronkstuk van elk kerststukje en is de ideale versiering voor op tafel tijdens het kerstdiner. In tegenstelling tot reguliere kerstkransen beschikt de Decostar niet over LED verlichting. In de krans zitten 4 kaarsen houders waar me met gemak waxinelichtjes in kwijt kunt. Zo zorg je voor nog meer gezelligheid aan tafel zowel buiten als binnen.


5. Casaria Guirlande Kerstkrans – 5 meter

Casaria Guirlande Kerstkrans – 5 meter
Casaria Guirlande Kerstkrans – 5 meter

We sluiten deze lijst af met de meest controversiële ‘kerstkrans’ op deze lijst. De Casaria Guirlande is technisch gezien namelijk geen krans, maar een dennenslinger van zeker 5 meter, perfect voor het decoreren van raamwerken, deuren en deurposten. De slinger bestaat uit sfeervolle belletjes, sterren, strikken en 80 LED-lampen en is daarmee de ideale sfeermaker voor zowel binnen als buiten. Tot slot hoef je je bij de Casaria Guirlande nooit meer zorgen te maken om naalddaling en hou je zowel binnen als buitenshuis je ruimtes perfect schoon.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *