TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kerstverlichting met Timer   

Het is een koude winterse dag en het begint al schemerig te worden. Plots zie je de kerstverlichting in de buurt één voor één aanspringen. Dit is het resultaat van kerstverlichting met ingebouwde timer. Een ontzettend handig product dat door de jaren heen groeit in populariteit. Kerstverlichting met timer is ideaal. Als je eenmaal lekker warm binnen zit, wil je natuurlijk niet naar buiten lopen om de kerstlichtjes aan te zetten.  

De kerstverlichting met timer werkt heel eenvoudig. Het product stelt je in staat om van tevoren een gewenst tijdstip in te stellen, waarop je wenst dat de verlichting gaat branden. Op deze manier kan jij nooit vergeten om jouw verlichting aan te zetten. Enorm handig.  

In dit artikel gaan we een aantal vormen van kerstverlichting met timer onder de loep nemen. We hebben een top vijf samengesteld die jou wellicht op weg kan helpen om een goede keuze te maken. In het eerste gedeelte zullen we de verschillende eigenschappen van dit product onder de loep nemen, om ervoor te zorgen dat jij als consument goed weet wat je koopt. 


Waar je op moet letten bij het kopen van Kerstverlichting met Timer 

Bij de aanschaf van kerstverlichting met timer zijn er een aantal relevante zaken waar je goed op moet letten. Als je je hierin goed verdiept voorkom je een miskoop of spijt achteraf. We gaan kijken naar zaken als de prijs, de verlichting, het voedingstype, en de functies die het product bevat. Hopelijk schept dit voor jou een duidelijk beeld van de mogelijkheden.  
 


Prijs 

Om te beginnen is het altijd goed om een budget voor jezelf vast te stellen. Het is belangrijk om op voorhand te weten hoeveel geld je aan een bepaald product uit wilt geven. Dit voorkomt dat je op zoek gaat naar producten die buiten je budget liggen. Daarnaast kan het je behoeden voor een aankoop waar je later wellicht spijt van krijgt.  

Kerstverlichting komt uiteraard in allerlei soorten en maten. Aan deze verschillende vormen van verlichting hangen natuurlijk verschillende prijskaartjes. Zo koop je bijvoorbeeld een eenvoudig lichtsnoer voor in de kerstboom voor nog geen 20 euro.  

Maar wellicht ben jij op zoek naar een andere vorm van verlichting, bijvoorbeeld vrolijke 3D kerstfiguren voor in de voortuin. Voor dergelijke verlichting betaal je al snel een bedrag dat ligt rond de 100 euro. Overige vormen van kerstverlichting liggen hier doorgaans ergens tussenin.  

Uiteraard zijn er altijd uitschieters. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar verlichting voor in de vlaggenmast om een mooie lichtjesboom te creëren in de tuin? Dan kijk je soms toch al naar bedragen tussen de 100 en 300 euro.  


Verlichting 

Vrijwel alle kerstverlichting maakt tegenwoordig gebruik van LED lampjes. Dit is fijn, aangezien dit de meest duurzame keuze is. Goed voor de portemonnee maar ook voor onze planeet. Kerstverlichting komt in diverse kleuren. De meest voorkomende variant is warm wit licht. Doorgaans beschikt elke vorm van verlichting hierover. Echter zijn er ook veel varianten die beschikken over gekleurde verlichting, lampjes die schijnen in alle kleuren van de regenboog.  

De verlichting kan daarnaast ook beschikken over diverse lichtstanden. Een knipperstand of een muziekritme functie. Het is allemaal mogelijk. Onder het kopje ‘Functies’ zullen we hier dieper op ingaan.  


Voedingstype 

De meeste kerstverlichting met timer werkt op netstroom. Wanneer de verlichting een lang aanloopsnoer heeft is het doorgaans geen probleem om het product aan te sluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact. Heeft de verlichting echter een kort snoer, dan kan het soms lastig zijn om deze verbinding te leggen. Het kan dan nodig zijn om gebruik te maken van een verlengsnoer. Een beetje extra werk, maar dan heb je ook wat.  
 

Je komt ook nog wel eens een enkele vorm van kerstverlichting tegen dat werkt op batterijen. Echter zien we dit tegenwoordig niet vaak meer. Het heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Het gebruik van batterijen biedt veel flexibiliteit. Aan de andere kant kunnen batterijen leeg raken en zijn ze niet erg duurzaam.  


Functies 

Het is natuurlijk ontzettend fijn als je kerstverlichting hebt met een ingebouwde timer. Zoals eerder benoemd zorgt het voor een grote mate van gebruiksgemak. Veel kerstverlichting is echter uitgerust met nog meer handige functies. Hierbij kun je denken aan diverse lichtstanden, knipperfuncties, geheugenfunctie, en muziek ritmefunctie. 

Al deze functies hebben uiteraard een invloed op de prijs van het product. Ga dus bij jezelf na welke functies noodzakelijk zijn voor jou, en welke je wellicht kunt missen of simpelweg van minder groot belang zijn voor jou. 


De Beste Kerstverlichting met Timer: Dit is Onze Top 5 

Wij hebben voor jou een top vijf samengesteld met hierin de beste kerstverlichting met timer voor de komende feestdagen. We bekijken de vijf verschillende producten en hun belangrijkste eigenschappen. We hopen hiermee een duidelijk beeld te kunnen bieden van de diverse mogelijkheden. Hopelijk kun jij naar aanleiding van dit artikel een keuze maken voor de kerstverlichting met timer die het beste aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. 

Dit zijn de 5 beste kerstverlichtingen met timer van 2024:
 


1. Kerst LED-verlichting – 96 lampjes – 7M – met timer op batterij – warm wit  

Het eerste product dat we nader onder de loep willen nemen betreft eenvoudige kerstverlichting voor in de kerstboom. Het is een lichtsnoer van zeven meter lang met in totaal 96 LED lampjes. Dit snoer kan net dat beetje extra sfeer toevoegen aan jouw kerstboom.  

Deze verlichting werkt op batterijen. Het vereist drie AA-batterijen. Je hebt dus geen gedoe met het aanleggen van verlengsnoeren en dergelijke. Eenvoudig en snel klaar voor gebruik. Het product bevat een timerfunctie waarmee je kunt instellen wanneer jij de lichtjes wilt laten branden. Ideaal aan deze verlichting is dat deze ook geschikt is voor gebruik buitenshuis. Dus ook de kerstboom die in de tuin staat kun je hiermee versieren.  

Naast de timerfunctie beschikt het product over een aantal andere functies. Je kunt de lampjes laten schijnen op diverse manieren. Knipperend en flikkerend worden de feestdagen steeds een stukje gezelliger. Ook de geheugenfunctie die het product bevat is ontzettend handig. Op deze manier hoef je niet iedere keer jouw favoriete lichtstand opnieuw in te stellen.  

In vergelijking met soortgelijke producten is dit een zeer goedkoop product. Niet al te veel poespas maar toch ontzettend functioneel. In de boom in de woonkamer of toch die fraaie takken in de tuin, jij gebruikt deze verlichting waar jij het nodig hebt.  

Dit product onderscheidt zich met zijn eenvoudige uiterlijk en multifunctionaliteit.  


2. Kerstverlichting met timer buiten en binnen – Rendier met Slee – 3D verlichte kerstfiguren – energiezuinig 
 

Het tweede product uit onze top vijf betreft een verlicht rendier met slee. Deze 3D kerstfiguren zijn ideaal om in de tuin neer te zetten en het kerstgevoel te verspreiden in de buurt. Het rendier en zijn slee hebben een lengte van 154 centimeter en een hoogte van 64 centimeter. Dit is een redelijk groot formaat kerstverlichting. 

Dit product bevat 462 LED lampjes. De lampjes geven een warmwit licht. Een vrolijke bende voor zowel binnen- als buitenhuis. Deze verlichting werkt op netstroom. Dit betekent dat er een stopcontact in de buurt moet zitten. Met een aanloopsnoer van 1,5 meter is dit niet gemakkelijk. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van een verlengsnoer.  

Zoals alle producten in dit artikel beschikt ook deze verlichting over een timer. Daarnaast heeft dit product geen extra functies. Wel kun je cadeaus of extra versieringen neerleggen in de slee. Dit geeft toch net dat beetje extra. 

In vergelijking met soortgelijke producten bevindt dit product zich in een gemiddelde prijsklasse. Leuk voor in iedere tuin of gewoon in de huiskamer naast de kerstboom. Je kunt er alle kanten mee op.  

Deze verlichte kerstfiguren onderscheiden zich met hun charmante uiterlijk. 


3. Meisterhome ijsregen Kerstverlichting Lichtgordijn – 8 meter – 400 LED warm licht – 8 Functies en Timer 

Ken je die prachtige verlichte ijspegels die mensen tijdens de feestdagen aan hun dakgoot hangen? Dat is het derde product waar we bij stil willen staan. Het betreft een model van acht meter lang, hiermee kun je een groot deel van de dakgoot zeker wel bedekken. 

Deze vrolijke ijsregen bevat 400 LED lampjes die schijnen in een warm witte lichtkleur. Deze verlichting werkt op netstroom. Met een aanloopsnoer van maar liefst vijf meter, is het eenvoudig om deze verlichting te koppelen aan een stopcontact.  

Middels de timerfunctie kun je vooraf instellen op welk moment je de verlichting wilt inschakelen. Dit product beschikt daarnaast ook nog over acht verschillende lichtstanden. De bediening van deze functies bevindt zich op de adapter van het aanloopsnoer. Dit maakt het gebruiksgemak iets minder, in vergelijking met producten die te bedienen zijn met een meegeleverde afstandsbediening. Echter is de prijs er ook naar.  

In vergelijking met soortgelijke producten is dit namelijk betaalbare kerstverlichting. Goedkoop maar toch uitermate charmant om net dat beetje extra kerstsfeer toe te voegen aan jouw woning. Je kunt deze slinger dus buiten maar uiteraard ook gewoon binnen ophangen.  

Dit product onderscheidt zich middels zijn goede prijs en natuurlijk de unieke kerstsfeer die het met zich meebrengt.  


4. Gekleurde vlaggenmast verlichting schakel tussen kleur en warm wit – 8 lichteffecten en timer functie 
 

Nummer vier uit onze lijst is een vlaggenmast verlichting. Deze verlichting is te bevestigen aan een vlaggenmast, waarmee je een kerstboom model van lampjes creëert. Deze vorm van kerstverlichting zien we steeds vaker voorbijkomen. Vooral leuk als je een grote buitenruimte tot je beschikking hebt.  

Deze verlichting is geschikt voor vlaggenmasten tot wel zes meter hoog. Met een diameter van maar liefst twee meter is dit een zeer grote vlaggenmast verlichting. In totaal bevat dit product maar liefst 880 LED lampjes. Het fijne aan deze lampjes is dat je deze kunt laten branden in een warm witte kleur of diverse felle kleuren. De perfecte sfeer voor ieder moment.  

Dit product werk op netstroom en heeft een aanloopsnoer van drie meter. Het kan nodig zijn een verlengsnoer te gebruiken om dit product aan te sluiten. De verlichting heeft twee timer functies. Je kunt ervoor kiezen om de verlichting zes of acht uren te laten branden op het moment dat het schemerig wordt.  

Daarnaast beschikt de verlichting over diverse andere functies die het gebruiksgemak kunnen vergroten. Je kunt kiezen tussen maar liefst acht verschillende lichtstanden. Ook een geheugenfunctie mag natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je de verlichting uitschakelt onthoudt deze de stand waarop hij ingesteld stond. Op deze manier wordt direct weer de gewenste lichtstand ingeschakeld wanneer je de verlichting opnieuw aan zet. 

In vergelijking met de andere vormen van kerstverlichting in dit artikel, is dit een duur product. Echter is het formaat, de kwaliteit, en de multifunctionaliteit hier ook wel naar.  

Dit product onderscheidt zich met zijn diverse lichtkleuren en andere slimme functies.  


5. Svenska Living – Kerstverlichting – Snake- Groen/Rood/Goud – Voor binnen & buiten – met Timer – 14 M 

Het laatste product dat we onder de microscoop leggen is opnieuw een vrolijke slinger met kerstlichtjes. Het betreft een slinger van maar liefst veertien meter, ideaal voor in iedere kerstboom. Maar natuurlijk ook leuk om op te hangen voor het raam, in de slaapkamer, of misschien zelfs in de tuin.  

De slinger heeft maar liefst 700 LED lampjes, en niet zomaar lampjes! Deze lichtslinger schijnt niet in het warme witte licht dat we van de meeste kerstverlichting gewenst zijn. De lampjes schijnen in de kleuren groen, rood, en goud. Ontzettend feestelijk en helemaal passend bij de mooie groene takken van de kerstboom. 

Dit product werkt op netstroom. Met een aanloopsnoer van 1,5 meter zul je deze verlichting moeten aansluiten op een van de dichtstbijzijnde stopcontacten. Dit kan soms nog best een uitdaging zijn. Vaak is het gebruik van een verlengsnoer noodzakelijk. Vooral wanneer je ervoor kiest om de verlichting buiten op te hangen.  

Ook deze verlichting beschikt natuurlijk weer over een timerfunctie. Hiermee schijnt de verlichting voor zes uren, wanneer het buiten donker is. De overige achttien uur wordt de verlichting dan automatisch uitgeschakeld. Ideaal om onnodig stroomgebruik te voorkomen. Ook is het product te dimmen naar vier verschillende lichtstanden.  

Deze lichtslinger bevindt zich in een betaalbare prijscategorie. Eenieder kan zijn huis of tuin versieren met deze feestelijke kerstverlichting met timer.  

De groene, rode, en gouden lampjes onderscheiden zich met hun unieke lichtkleuren die een fantastische sfeer neerzetten. 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *