TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kerstverlichting voor het Raam 

Het is december, je loopt in de knisperende sneeuw en je laat je betoveren door alle sfeervolle kerstverlichting die rondom de verschillende huizen te zien is. De feestdagen zijn op komst. Het is toch altijd weer een heerlijk gevoel. Wellicht heb je je zelfs al laten inspireren voor de kerstverlichting die je zelf wilt gaan ophangen.  

Kerstverlichting voor het raam is bij veel gezinnen populair. Het brengt de sfeer in huis maar straalt deze ook uit naar de buurt. Twee vliegen in een klap dus! Raamverlichting komt in vele soorten en maten. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Voor zowel een groot als een wat kleiner budget.  

In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende opties op het gebied van kerstverlichting voor het raam. We hebben een top vijf samengesteld met de beste producten van dit moment. Hopelijk kan dit jou helpen om een weloverwogen keuze te maken die het beste aansluit bij jouw wensen en die van het hele gezin.


Waar je op moet letten bij het kopen van Kerstverlichting voor het Raam 

In het eerste gedeelte van dit artikel gaan we een aantal relevante zaken bespreken waar jij als consument goed op moet letten wanneer je kerstverlichting voor het raam aan wilt schaffen. Hierbij kun je denken aan de verschillende modellen en uitvoeringen die er bestaan. Maar ook zaken als formaat, voedingstype, gebruiksgemak, en budget komen voorbij. Allemaal belangrijke punten waar jij op moet letten om een goede keuze te kunnen maken. We beginnen de lijst met een van de belangrijkste aspecten, het budget. 


Budget 

Het is zo oud als de weg naar Rome, de bekende uitspraak; geld dat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. Een simpele maar oh zo belangrijke waarheid. Om te voorkomen dat je aankopen doet die je je eigenlijk niet kunt veroorloven, en om te voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van een aankoop, is het belangrijk om vooraf een budget vast te stellen. Ga bij jezelf na hoeveel geld je graag aan het product uit wil geven.  

Zoals eerder al benoemd komt kerstverlichting dat we voor het raam kunnen hangen in vele soorten en maten. Aan deze diverse soorten hangen natuurlijk ook verschillende prijskaartjes. Echter kunnen we je wel voorzien van een grove schatting. Zo liggen de prijzen van de producten die in dit artikel naar voren zullen komen allemaal tussen de 20 en de 50 euro. Dit geeft een redelijke indicatie van de gemiddelde prijs voor verlichte raamdecoratie.  

Echter zijn er natuurlijk altijd uitschieters. Wil jij groots uitpakken en ga jij alleen voor het beste van het beste? Dan zul je ongetwijfeld terecht komen bij kerstverlichting voor het raam waar je zomaar 100 euro voor betaald. Maar nogmaals, dit zijn uitzonderingen.  


Soort + Formaat 

Het is dus wel duidelijk dat kerstverlichting voor het raam in diverse soorten en maten komt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verlicht decoratie stuk dat je voor het raam kunt hangen. Deze zijn doorgaans gevormd in bijvoorbeeld een ster, een kerstboom, of andere vrolijke kerstfiguren. Dergelijke decoratie komt in allerlei maten en de beste keuze voor jou is uiteraard afhankelijk van het raam dat je ermee wilt bedekken. Een diameter van 60 centimeter is een gemiddelde dat populair is bij de meeste consumenten.  

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een lichtsnoer met LED lampjes voor het raam te hangen. Deze vorm van verlichting is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Een gemiddelde afmeting van een dergelijke slinger ligt rond de 10 meter. Echter is het goed te weten dat er enorme uitschieters tussen zitten, maar ook modellen die een stuk korter zijn.  


Voedingstype 

Wanneer je op zoek gaat naar kerstverlichting zal je erachter komen dat je tussen diverse voedingstype kunt kiezen. Voor raamverlichting hebben wel het doorgaans over twee varianten. Verlichting dat werkt op batterijen, en verlichting dat werk op netstroom. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Laten we eens gaan kijken welke dat precies zijn.  


Batterijen 


Netstroom 

Extra Functies & Gebruiksgemak 

Het laatste aspect waar we bij stil willen staan zijn de eventuele extra functies en het gebruiksgemak van de kerstverlichting. Bij aanschaf van sfeerverlichting is het goed om te letten op de functies die het bezit. Zo kun je bekijken of het product beschikt over diverse lichtstanden of andere special effects, zoals een knipperfunctie of dimfunctie. Daarnaast zijn sommige modellen uitgerust met een ingebouwde timerfunctie. Deze kan ontzettend handig zijn en het gebruiksgemak vergroten.  

Het gebruiksgemak is uiteraard afhankelijk van meerdere aspecten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de bediening. Een afstandsbediening biedt bijvoorbeeld een grotere mate van gebruiksgemak. Ook kun je denken aan het voedingstype. Zoals in het kopje hierboven reeds besproken, zitten er diverse voor- en nadelen aan het gebruik van batterijen en netstroom. Het zijn allemaal zaken die invloed hebben op het gebruiksgemak die de consument ervaart. Wees je hier dus goed van bewust.  


Beste Kerstverlichting voor het Raam: Dit is Onze Top 5 

In het tweede gedeelte van dit artikel gaan we een aantal verschillende producten met elkaar bekijken. Wij hebben namelijk een top vijf opgesteld met daarin de beste kerstverlichting voor het raam van dit moment. We zullen de eigenschappen van ieder product op een rijtje zetten en met elkaar vergelijken. Op deze manier hopen we jou een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van kerstverlichting. Laten we dus snel beginnen met de nummer 1 uit onze lijst.  

Dit zijn de 5 beste kerstverlichtingen voor het raam van 2024:


1. Kerstverlichting voor het raam – Christmas Fairy Lights – LED – Kerstdecoratie raam  

Het eerste product dat we onder de loep willen nemen betreft zeer vrolijke kerstverlichting. Het is een lichtslinger die je voor het raam kunt hangen, maar ook op andere plekken in huis. De slinger bevat ronde, platte LED lampjes met daarop diverse kerstfiguren afgebeeld.  

Deze kerstverlichting heeft een lengte van drie meter, en daarmee geschikt voor diverse raamkozijnen. Maar ook in of om de kerstboom kan het dienen als een mooie vorm van decoratie. Dit lichtsnoer dient aangesloten te worden op netstroom en werkt middels een USB-kabel. Het aanloopsnoer heeft een lengte van 1,5 meter. Dit is niet erg lang. Het is daarom van belang dat je een stopcontact in de buurt hebt zitten. Wanneer dit niet lukt zal je gebruik moeten maken van een verlengsnoer. Dit oogt altijd net even iets minder chic.  

Dit product is te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee kun je het licht dimmen indien gewenst en ook kun je gebruik maken van een timerfunctie. De verlichting beschikt over acht verschillende lichtstanden. Leuk om mee te spelen en steeds een andere sfeer te bewerkstelligen in jouw raamkozijn. 

In vergelijking met soortgelijke producten, is deze lichtslinger zeer betaalbaar. Dit ligt onder andere aan de redelijk korte lengte van het lichtsnoer. Echter wordt dit zeker gecompenseerd met de verschillende slimme functies die het product bevat.  

Deze kerstverlichting voor het raam onderscheidt zich zonder enige twijfel met zijn charmante uiterlijk. 


2. Kerstster decoratie ster – 60cm raamster met Verlichting Goud – Papier – voor Binnen 

Het tweede product uit onze top vijf betreft een papieren kerstster met ingebouwde verlichting. De ster is uitgerust in een gouden kleur en wordt door vele consumenten gezien als ideale decoratie voor het raam.  

De kerstster is gemaakt van papier en weegt daarom slechts een halve kilo. Hiermee is de ster geschikt voor ieder huishouden. De ster heeft een diameter van 60 centimeter. Dat is absoluut een leuk formaat, die een groot deel van het venster in beslag zal nemen.  

Dit product dient aangesloten te worden op netstroom. De aan- en uitschakelaar bevindt zich op het witte aanloopsnoer. Dit product is helaas niet op afstand te bedienen. Ook is het goed te weten dat deze uitsluitend bedoeld is voor gebruik binnenshuis.  

Deze lichtster wordt aangeboden voor een zeer lage prijs. Het is een eenvoudig product die toch ontzettend veel sfeer kan brengen in jouw woning. Het is een kwestie van ophangen voor het raam en klaar is Kees! Zowel jij als de buren kunnen gaan genieten van het kerstgevoel.  

Dit product onderscheidt zich met zijn eenvoudige doch sfeervolle uiterlijk.  


3. Kerstverlichting voor het raam|Sterrengordijn

We zijn aanbeland bij nummer drie uit onze lijst. We gaan wat nauwkeuriger kijken naar dit feestelijke sterrengordijn. Dus laat die reguliere gordijnen maar lekker open en laat de buurt meegenieten van jouw sfeervolle kerstverlichting! 

Dit feestelijke lichtgordijn heeft een lengte van vijf meter. Aan het gordijn hangen 24 sterren. Ideaal als sfeermaker voor het raam. Wil je een groter oppervlakte versieren of wil je simpelweg wat meer licht genereren? Dan kun je ervoor kiezen om meerdere sterrengordijnen aan elkaar te koppelen om zo een langer gordijn te creëren. 

Dit product dient aangesloten te worden op netstroom. Het is dus noodzaak dat er een stopcontact of een verlengsnoer in de buurt is. De helft van de sterren die aan dit gordijn hangen zijn kleine dichte sterren, en de andere helft zijn wat grotere open sterren. Dit zorgt voor een leuke dynamiek. 

Deze kerstverlichting bevindt zich in principe in een gemiddelde prijsklasse. In vergelijking met de andere producten in dit artikel, zouden we echter kunnen stellen dat het een redelijk prijzig product is. Maar daar staat natuurlijk ook wat tegenover, volop sfeer! 

De feestelijke sfeer die de lichtsterren met zich meebrengen maakt absoluut dat dit gordijn zich onderscheidt van de vele andere vormen van kerstverlichting. 


4. Kerstverlichting voor het raam op batterij – 5M – Bel  

Niet zomaar een lichtsnoer met LED lampjes, maar LED lampjes in de vorm van kerstbellen. Hoeveel sfeer kan je krijgen?! Dit feestelijke lichtsnoer heeft een lengte van vijf meter. Leuk als decoratie voor het raamvenster maar ook enig voor in de kerstboom.  

In tegenstelling tot de meeste andere producten die in dit artikel besproken worden, werkt deze variant op batterijen. Dit biedt een grotere mate van flexibiliteit en bovendien heb je geen gedoe met het aansluiten van kabels en eventuele verlengsnoeren. Wanneer je dit product aanschaft, worden er standaard drie AA-batterijen bijgeleverd, zodat je deze niet apart hoeft te kopen.  

Deze vrolijke lichtslinger met kerstbellen heeft twee verschillende standen. Je kunt kiezen voor een stilstaand of een langzaam knipperend effect. Met een IP-waarde van IP 44, kun je dit product indien gewenst ook nog buitenshuis gebruiken. Multifunctioneel kunnen we dus wel zeggen.  

Dit product is zeer betaalbaar. Je krijgt een hoop sfeer aangeboden, en dat voor slechts een klein prijsje. Absoluut een goede deal wat ons betreft.  

Deze vrolijke kerstbelletjes onderscheiden zich met hun unieke uiterlijk en multifunctionele inzetbaarheid, zowel binnen- als buitenshuis. 


5. Royal Christmas Kerstkrans Washington – 60 cm | Inclusief LED-verlichting 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste product uit onze top vijf. Het betreft een kerstkrans met LED verlichting. Vooral als je opzoek bent naar sfeerverlichting voor het raam, is een kerstkrans een goede optie.  

De krans heeft een diameter van 60 centimeter. De takken zijn gemaakt van hoogwaardig pvc-materiaal, dat meerdere seizoenen mee kan gaan bij correct gebruik. Het leuke aan een dergelijke krans is dat je deze kan pimpen met andere vormen van kerstversiering. Denk aan dennenappels, besjes, of zelfs kleine kerst ornamenten. Op deze manier creëer jij een supertoffe sfeer, die helemaal bij jou past.  

Deze verlichting werkt op netstroom en heeft een aanloopsnoer van 150 centimeter. Dit is niet erg lang. Het kan dus voorkomen dat je gebruik dient te maken van een verlengsnoer om het product te kunnen voorzien van stroom.  

Deze kerstkrans met verlichting is zeer betaalbaar. De lage prijs en het feit dat je er zoveel creativiteit op los kan laten, maakt dit een echte favoriet onder consumenten.  

Het groene uiterlijk en de decoratie mogelijkheden die dit product biedt, maakt dat deze zich onderscheidt van de andere producten die in dit artikel naar voren zijn gekomen.  

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *