TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Led bouwlamp met sensor

Een led bouwlamp met sensor is onmisbaar tijdens alle soorten werkzaamheden. Bijvoorbeeld buiten in de tuin, op de oprijlaan of als je aan het verbouwen bent. Goed licht is nou eenmaal cruciaal. Een bouwlamp met een ingebouwde sensor voorziet je automatisch van het licht dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld als het omgevingslicht niet voldoende is om goed te kunnen zien. Deze sensoren hebben een brede zichthoek en zijn op diverse manieren in te stellen. Bijvoorbeeld als er een beweging wordt gedetecteerd, maar ook als het te donker wordt. Daarnaast zijn sommige led bouwlampen met een sensor ook in te stellen op tijd.

Als je nadenkt over de aanschaf van een bouwlamp met led en sensor, dan wil je natuurlijk wel weten waar deze aan moet kunnen voldoen. Wil je de led bouwlamp ook buiten gebruiken? Dan let je op de IP-rating. Deze bouwlampen kunnen geheel waterdicht zijn, maar ook spatwaterdicht of stofdicht. Ook de energiezuinigheid én de wattage zijn belangrijke dingen om op te letten. We hebben de 5 beste led bouwlampen met sensor voor je op een rij gezet. Deze lampen zijn getest op alle belangrijke punten zoals gebruiksgemak, het bereik van de sensor en de waterdichtheid. Zo maak je altijd de juiste keuze.


Belangrijke eigenschappen van een led bouwlamp met sensor

Een led bouwlamp met sensor kun je heel veelzijdig gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, maar ook voor het efficiënt verlichten van terreinen en gebouwen. Omdat de sensor aanspringt bij het detecteren van beweging, draagt een led bouwlamp ook bij aan de inbraakveiligheid. Bijvoorbeeld van je woning of schuur. Een goede led bouwlamp met sensor moet aan een aantal eigenschappen kunnen voldoen.

Als je deze ook buiten wilt gebruiken, dan moet de behuizing waterdicht zijn. Ook het bereik van de sensor en de zichtbreedte moeten voldoende zijn. Daarnaast is ook energiezuinigheid van belang. Zo kom je achteraf niet voor hoge kosten te zijn. Bouwlampen met een ingebouwde sensor moeten ook ruim instelbaar zijn. Bijvoorbeeld op tijd. Daarnaast is het bij de aanschaf van een led bouwlamp met sensor belangrijk om te letten op de wattage. Zo weet je zeker dat je voldoende licht tot je beschikking hebt.


Beste led bouwlamp met sensor: dit is onze top 5

Nu je precies weet waar een led bouwlamp met sensor aan moet kunnen voldoen en voor welke toepassing je deze lampen kunt gebruiken, wordt de keuze voor een goede aankoop een stuk eenvoudiger. Zeker als je een keuze maakt uit de onderstaande top 5.

Dit zijn de 5 beste led bouwlampen met sensor van 2024:


1. Groenovatie LED Breedstraler

Deze led bouwlamp met sensor van Groenovatie is zeer zuinig met energie. Door de innovatie behuizing en de COB LED technologie heeft deze bouwlamp een extra lange levensduur. De lamp is voorzien van gehard glas. In combinatie met de waterdichte behuizing is deze bouwlamp met sensor ook buiten te gebruiken. Je monteert de bouwlamp eenvoudig door de beweegbare beugel en het snoer van 2 meter. De sensor heeft een zichthoek van 180 graden en werkt bij schemer. Deze werkt op bewegingsdetectie en heeft een bereik van 7 meter. Ook de tijd kan worden ingesteld. De lichtgevoeligheid van deze 4250 lumen bouwlamp is instelbaar van 3 tot en met 2000 lux.


2. Avide LED Bouwlamp

Deze Avide bouwlamp met sensor heeft een extra lange levensduur van maar liefst 25.000 branduren. De gevoelige sensor kun je op verschillende manieren instellen. Bijvoorbeeld op beweging en tijd, maar ook op licht. De behuizing van deze bouwlamp heeft een IP65-rating. Dat betekent dat de bouwlamp spuitwaterdicht is en ook gebruikt kan worden voor buitentoepassingen. Met een A+ energielabel is deze bouwlamp zuinig in gebruik. Deze led bouwlamp met sensor is voorzien van een beweegbare beugel. Het monteren van de lamp is daardoor nog eenvoudiger. Deze bouwlamp heeft een afmeting van 15,5 x 18 x 15,5 cm.


3. Hofftech LED Bouwlamp

Deze compacte led bouwlamp met sensor van Hofftech heeft een IP65-rating en is waterdicht. De lamp kun je dus zowel binnen als buiten gebruiken. Deze bouwlamp met led en sensor heeft een grote lichtopbrengst, maar is met een A+ energielabel zeer zuinig in gebruik. Door de ophangbeugel is de lamp niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook kantelbaar. De bouwlamp werkt op een krachtige accu en heeft met 15.000 branduren een lange levensduur. De led bouwlamp geeft 2100 lumen per lichtpunt. Door de ingebouwde sensor springt de lamp automatisch aan als er beweging wordt gedetecteerd.


4. Fifty Lighting LED Bouwlamp

Deze led bouwlamp met sensor voorziet je van 50 watt per lichtpunt en 3750 lumen. De lamp geeft warm licht en is voorzien van een IP54-rating. Dat maakt deze bouwlamp spatwaterdicht. De aluminium behuizing is voorzien van een draaibare beugel waardoor je de lamp eenvoudig kunt monteren. Deze led bouwlamp met sensor gaat 35.000 branduren mee en is zuinig in gebruik. De ingebouwde sensor heeft een horizontaal zicht van 120 graden en een verticaal zicht van 30 graden. Het zichtbereik is met 12 meter ruim voldoende. De bewegingsdetectie van de sensor is tevens apart instelbaar van 5 seconden tot en met 5 minuten. Ook de lichtgevoeligheid is apart instelbaar.


5. V-Tac LED Bouwlamp Set

Deze set led bouwlampen met sensor voorzien je van alle gemakken die je nodig hebt. De bouwlampen hebben een IP44-rating. Daardoor zijn ze spatwaterdicht. De sensor van deze led bouwlamp heeft een bereik van 12 meter en werkt op bewegingsdetectie. Deze kun je apart instellen van 8 seconden tot 10 minuten. De montagebeugel is kantelbaar en eenvoudig te verstellen zodat je de lampen altijd op de juiste manier kunt monteren. Bijvoorbeeld op de oprit, aan de garage of boven de voordeur. De lampen hebben een 3000 K lichtkleur en een stralingshoek van 100 graden. Deze set led bouwlampen met sensor hebben een levensduur van 20.000 branduren per lamp.


Bouwlamp met led en sensor voor binnen of buiten

Nu je precies weet waar een goede led bouwlamp met sensor aan moet kunnen voldoen, hoef je niets meer aan het toeval over te laten. Deze bouwlampen gebruik je tijdens werkzaamheden, maar ook buiten om de veiligheid te kunnen waarborgen. Maak gebruik van de bewegingsdetectie of stel de tijd naar behoefte in. Welke led bouwlamp kies jij?

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *