TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Led bouwlamp op statief

Een led bouwlamp op statief voorziet je van goede verlichting. Bijvoorbeeld tijdens verbouwings- of renovatiewerkzaamheden. Een bouwlamp op een statief gebruik je natuurlijk ook op alle plaatsen waar extra verlichting gewenst is. Deze bouwlampen zijn zeer energiezuinig omdat ze gebruik maken van led. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende wattage. Je kunt kiezen voor een led bouwlamp van 50 tot en met 1000 watt.

Als je kiest voor een led bouwlamp op accu en met statief, hoef je tevens geen gebruik meer te maken van een stroompunt of verlengsnoer. Handig, want zo kun je overal over een flinke dosis licht beschikken. Deze bouwlampen met een statief en led verlichting hebben nog meer voordelen. Zeker als je bij de aanschaf van een led bouwlamp weet waar je op moet letten. Daarom hebben we de meest belangrijke eigenschappen voor je op een rij gezet.


Belangrijke eigenschappen van een led bouwlamp met statief

Een goede werklamp met led verlichting moet aan een aantal belangrijke eigenschappen kunnen voldoen. Zo kun je bepalen welke zaken voor jou van belang zijn. Een bouwlamp op een accu is vaak een wat duurdere aankoop. Daarentegen ben je niet meer afhankelijk van stroompunten. Je kunt dus overal beschikken over perfect licht. Ook het aantal watt is belangrijk. Want kies je voor een led bouwlamp van 50 watt of ga je liever voor een zwaardere lamp? Er bestaan ook werklampen die variëren van 100 t/m 1000 watt.

Daarnaast is het tevens makkelijk dat het statief verrijdbaar en verstelbaar is. Je hoeft de led bouwlamp dan niet op te hangen of neer te zetten. Een statief is altijd een veilige optie. Ook het glas van de lamp zelf moet stevig genoeg zijn. Deze mag namelijk niet breken of barsten door trillingen die vrijkomen bij het uitvoeren van zware klussen. Zo houd je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving veilig. En wil je ook buiten werken met een bouwlamp? Let dan op de waterdichtheid van de lamp. Dit wordt ook wel aangeduid als de IP-rating. Ben je op zoek naar de beste led bouwlamp met statief? Maak je keuze dan aan de hand van onze top 5.


Beste led bouwlamp op statief: dit is onze top 5

Of je nu op zoek bent naar een led bouwlamp van 300 watt, op een statief of met een accu. Het is belangrijk om een lamp te kiezen die voldoet aan jouw wensen. Aan de hand van onze top 5 kies je eenvoudig de beste led werklamp op een verstelbaar statief. Deze lampen zijn getest op de hoeveelheid licht, maar ook op de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Dit zijn de 5 beste led bouwlampen op statief van 2024:


1. Smartwares FCL-80114

Deze bouwlamp is voorzien van 2 krachtige led lampen van elk 30 watt. Samen produceren ze 3000 lumen voor een helder licht. De lampen zijn zeer zuinig in gebruik en voorzien van een A+ label. Deze led bouwlamp op statief is verstelbaar in hoogte. De hoek van de verlichting pas je dus naar eigen wens aan. De led lampen kun je ook demonteren voor los gebruik. Daarnaast zijn ze apart van elkaar te draaien en richten. De bouwlamp op statief heeft een IP-65 rating. Je kunt hem dus ook buiten gebruiken. Deze led bouwlamp op statief wordt geleverd met een extra lang snoer van 3 meter.


2. Osram Tripod

Deze A++ led bouwlamp op statief heeft 2 x 50 watt lampen voor een perfect licht. Deze zuinige lampen worden afgeschermd met half-mat glas wat de schaduwvorming beperkt. Het aluminium en lichtgewicht statief van deze led bouwlamp is verstelbaar in hoogte. Deze kun je naar wens instellen op een hoogte van 0.60 cm tot en met 1.8 meter. Samen produceren de led lampen van elk 50 watt maar liefst 9000 lumen. De lampen kun je tevens apart van elkaar draaien. De lampen zijn spatwaterdicht en voorzien van een IP-65 rating. Je kunt dus ook rustig buiten aan de slag. Het snoer van deze led bouwlamp op statief is 2 meter lang.


3. Smartwares FCL-80116

Deze A+ led bouwlamp van smartwares gebruik je inclusief statief. De lampen hebben elk een vermogen van 10 watt en zijn goed voor 1500 lumen. Je hebt dus altijd de beschikking over goed licht tijdens al jouw klussen. Het stevige statief is opvouwbaar en makkelijk met je mee te nemen. Het onderstel van deze led bouwlamp kun je tevens in hoogte verstellen van 65 tot en met 125 cm. De lampen kun je individueel draaien voor het verkrijgen van de perfecte hoek. Een regenbui is voor deze bouwlamp geen probleem. De behuizing heeft een beschermingsgraad van IP-65.


4. Powerplus POWLI235

Deze mooie compacte led bouwlamp staat op een stevig statief. De led lamp van 20 watt is goed voor een productie van 2000 lumen. Het statief is vervaardigd uit lichtgewicht maar sterk aluminium. Je kunt het statief in hoogte verstellen tot maar liefst 150 cm. De lampen worden beschermd door gehard glas. De behuizing heeft een IP-65 rating en is daarmee spatwaterdicht. Ook stof dat afkomstig is van de bouwplaats kan niet doordringen. Dat maakt deze draaibare led bouwlamp van 20 watt de ideale lichtbron tijdens binnen en buiten klusjes. Deze bouwlamp wordt geleverd met een snoer van 2.5 meter lang.


5. Fifty Lighting Led Bouwlamp op Uitschuifbaar Statief

Deze handige led bouwlamp met A++ label is heel zuinig in gebruik en bevat een lamp met 50 watt. Deze is goed voor 3750 lumen. De led lampen voorzien je van een helder wit licht tijdens allerlei werkzaamheden. Het aluminium driepoot statief kun je makkelijk uitklappen maar ook in hoogte verstellen van 95 cm tot en met 156 cm. Je neemt deze led bouwlamp dus overal met je mee. Ook buiten werken is voor deze bouwlamp geen probleem. De lampen zijn voorzien van een IP-65 beschermwaardige waardoor ze spatwaterdicht zijn. Het lange snoer van 5 meter voorziet je van de flexibiliteit die je nodig hebt tijdens al jouw klussen.


Bouwlamp met led en in hoogte verstelbaar statief

Of je nu op zoek bent naar een led bouwlamp met een accu, statief of met 50 t/m 1000 watt lampen. Ze moeten je van goede verlichting kunnen voorzien wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van klusjes in huis, de tuin of tijdens de verbouwing. Met een goede bouwlamp ben je niet afhankelijk van daglicht en kun je ook in de avonduren doorwerken. Aan de hand van de bovenstaande top 5 led bouwlampen op statief maak je altijd een goede keuze.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *