TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste aanmaakblokjes van 2024

Wil je graag een vuurtje maken, of een barbecue organiseren? Dit kan zonder de gevaarlijke gevolgen van aanmaakvloeistof. Gebruik hier aanmaakblokjes voor. Aanmaakblokjes zijn veiliger en ook nog eens beter voor het milieu. Benieuw welke je dan het beste kan kopen? Bekijk hierbeneden de top 5 van 2024.


1. Fire-Up Aanmaakblokjes

Ben je van plan een barbecue te organiseren? Of wil je je openhaard of een vuurkorf aansteken? Daar zijn deze aanmaakblokjes geschikt voor. Wat zeer belangrijk is, is dat ze milieuvriendelijk en CO2 neutraal zijn. Dit zijn ze, door het gebruik van FSC hout en plantaardige olie. FSC hout is gekeurd, dus verantwoord gekapt en bewerkt en na het kappen zijn er nieuwe bomen geplaatst. Ook zijn de aanmaakblokjes niet giftig, dus al met al zijn ze milieu vriendelijke artikelen. Na 8-10 minuten zijn ze uitgebrand en kan je beginnen met barbecueën. Het maakt niet uit of je ze nu voor een vuurtje gebruikt of over 5 jaar, want ze zijn onbeperkt houdbaar. Door de neutrale geur kan je rustig eten van je barbecue, zonder misselijk te worden van de geur.

Specificaties

De blokjes zijn gemaakt uit naaldhout en plantaardige olie. Als je het vuur aan wil zetten moet je de blokjes op het houtskool leggen of onder het hout. Daarna steek je ze aan de breukzijde aan. De brandduur is ongeveer 8-10 minuten. Ze zijn niet giftig, maar je moet ze wel buiten bereik van kinderen houden. De kwaliteit zal niet teruglopen als je ze niet gebruikt. Voor je kan barbecueën moeten de blokjes volledig opgebrand zijn en moet er een grijze aslaag zichtbaar zijn. Als je dit in een gesloten ruimte doet, moet er een rookafzuiging zijn. Gebruik geen benzine of spiritus voor het aansteken. Gebruik ook alleen aanmaakproducten die voldoen aan de Europese Norm voor Aanmaakproducten (EN 1860-3).


2. Volle zak aanmaakhout 7 kg

Om vuur aan te maken hoef je niet per se aanmaakblokjes te gebruiken. Je kan ook gebruik maken van aanmaakhout. Dit zijn mooie dunne aanmaakhoutjes gehakt uit afvalhout. Dit is dus ook nog milieubewust, omdat dat hout anders weggegooid zou worden. Nu kan je er nog gebruik van maken. Ze zijn 100% droog, waardoor ze makkelijk branden en er niet teveel rook ontstaat. Je heb maar weinig houtjes nodig om je vuur te maken, waardoor je er lang mee kan doen want er zitten een hoop houtjes in. Je kan het dus zien als een goede investering. De afmetingen van de zak zijn 20 x 23 x 50 cm.


3. House of Charcoal Houtwol Aanmaakkrullen

Deze verpakking bestaat uit 130 stuks, 1.5 kg. Door deze aanmaakkrullen van houtwol steek je gemakkelijk je barbecue of haard aan. Je bent milieuvriendelijk bezig, want ze werken niet op kerosine basis. En door de plantaardige olie waaruit ze bestaan kan je langer genieten van je vuur! Geen last van stank, want ze zijn geurloos. Je kan rustig bij je vuur zitten, zonder gek te worden van de geur.


4. Samba Aanmaakblokjes bruin

Vuur aanmaken zouden zelfs kinderen kunnen doen, door de Samba aanmaakblokjes. Het gaat op een veilige en snelle manier. Maar waarom zijn ze dan zo veilig? Na het aansteken blijft de vuurbron geconcentreerd. Ook kunnen ze met een tang verwijderd worden als het fout gaat. Dit is niet zo met aanmaakvloeistof. Daarbij hebben bruine blokjes geen explosiegevaar. Er zijn dus allemaal dingen waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

De kopers zeggen dat de blokjes voldoen aan de verwachting. Ze branden snel en je ruikt ze niet. De kwaliteit is goed en de blokjes zijn handig in gebruik. Ze raden dit product aan.


5. Barbecook Aanmaakblokjes

Met deze 75 aanmaakblokjes kan je wel even vooruit. Je kolen worden vlot opgewarmd. De geur is niet volledig afwezig, maar valt heel erg mee. Een nadeel is wel ze heel erg roken. Het is dus niet aan te raden om ze binnen te gebruiken, tenzij je een goede rookafzuiger hebt. Verder voldoen ze aan de verwachting, zijn ze van goede kwaliteit en handig in gebruik. Ze worden aangeraden. De afmetingen van de zak zijn 8 x 13 x 31 cm.


Waarom bruine en geen witte aanmaakblokjes?

Witte aanmaakblokjes worden vaak gebruikt omdat ze makkelijk aan te steken zijn. Helaas bestaan ze vooral uit chemische middelen, waardoor ze niet goed zijn en eigenlijk verboden moeten worden. Als ze verbranden komt er namelijk een giftige en stinkende rook vrij die je kan inademen en slecht is voor het milieu. Ook kan deze rook in het eten trekken.

Om deze redenen is het beter om bruine aanmaakblokjes te gebruiken. Ze zijn echt niet moeilijker aan te steken dan de witte. En ze worden gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Ze zijn geurloos en drogen niet uit. Als je geen bruine aanmaakblokjes gebruikt kan je ook kiezen voor houtkrullen.

Bron: https://www.klauwe.com/nl/blogs/klauwe-tips/witte-aanmaakblokjes-het-zou-verboden-moeten-worde/

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *