TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Houten zandbak met bodem

Een houten zandbak met een bodem is een aanwinst voor elke tuin. Jouw kindje kan urenlang spelen in zijn of haar eigen fantasiewereld. Taarten bakken en torens bouwen, maar natuurlijk ook lekker met de voetjes in het zand. Een zandbak van hout met een bodem biedt behoorlijk wat voordelen. Het speelzand wordt in ieder geval niet vochtig door optrekkend grondvocht of regenwater. Zeker niet als je kiest voor een houten zandbak met bodem én deksel. Bijvoorbeeld in de vorm van een afdekzeil met een elastische band.

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, zijn er ontzettend veel verschillende zandbakken met bodem. Bijvoorbeeld in een vierkante of achthoekige vorm, maar ook in de gedaante van een schip of mét een zonnedak. Handig voor in de zomer of tijdens warme dagen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de voordelen van deze houten zandbakken met bodem. Zodra je overtuigd bent, maak je direct een keuze uit onze top 5. En natuurlijk, een zandbak met bodem en klep uit onze top 5 is altijd getest op veiligheid.


Waarom houten zandbak van hout met bodem?

Niet elke zandbak heeft een bodem. Sommige exemplaren zet je namelijk direct op de stenen van het terras of op het gazon. Niet echt praktisch, want je hebt natuurlijk liever geen speelzand in de border. Maar, houten zandbakken met een onderplaat voorzien jouw kleintje van nog meer voordelen. Grondvocht kan namelijk niet in het speelzand trekken. Dit blijft dus altijd lekker droog en schoon. Nog een voordeel van een bodem in een zandbak, is dat de graafdiepte beperkt blijft. Je hoeft dus niet bang te zijn voor diepe gaten in het gazon.

Naast een bodem is ook een afdekzeil handig. Regenwater komt natuurlijk van bovenaf. Een zandbak van hout met een bodem is vaak ook voorzien van een deksel. Als dat niet het geval is, kun je deze natuurlijk ook apart aanschaffen. Zo blijft het speelzand waarin jouw kindje zich uren vermaakt vrij van vocht, takjes en andere vervuiling. En dat is wel zo veilig. Verras jouw kleine avonturier met een vierkante zandbak met bodem of een heus piratenschip. Er bestaat zelfs een zandbak met een verstelbaar zonnedak!


Beste houten zandbak met bodem: dit is onze top 5

Of je nu op zoek bent naar een houten zandbak met een bodem, een deksel of beiden. Je kunt best wel wat hulp gebruiken in jouw zoektocht. Je wilt jouw kind immers voorzien van een leuke én veilige speelervaring. Hoe je dat doet? Door een keuze te maken uit onze top 5. Zo wordt de aanschaf van een goede zandbak met bodem ineens heel eenvoudig!

Dit zijn de 5 beste houten zandbakken met bodem van 2024:


1. Plum Giant

Deze achthoekige houten zandbak met bodem en afgeronde hoeken is de droom van ieder kindje. De zandbak is vervaardigd uit FSC-gecertificeerd hout. De bodem is gemaakt van textiel. Zo blijft het zand niet alleen droog en schoon, maar krijgt ook onkruid geen kans. Deze houten zandbak wordt tevens geleverd met een beschermkap. De binnenzijde van de zandbak is voorzien van een makkelijk zitje. De bak is ruim genoeg voor maximaal 250 liter speelzand. Deze mooie zandbak met bodem en deksel heeft een binnenafmeting van 170 x 170 x 21 cm en weegt 12 kg.


2. Tomdrew zandbak met verstelbaar dak

Deze Tomdrew zandbak van vurenhout of grenen met verstelbaar zonnedak heeft een vierkant design. Houd jouw kindje tijdens het spelen met zand uit de zon. Het dak is ruim verstelbaar en voorzien van waterdicht textiel. Ook het speelgoed en zand blijven daardoor schoon en droog. Deze houten zandbak met zitplaats heeft een bodem van agrotextiel. Gras of onkruid zijn dus verleden tijd. De zandbak heeft een afmeting van 118 x 118 x 118. Het geïmpregneerde hout is maar liefst 2 cm dik. Daardoor is het bestand tegen alle weersinvloeden.


3. KidKraft Piraten Zandboot

Met deze geweldige houten zandbak met bodem in de vorm van een echte piratenboot, trotseert jouw kindje alle oceanen uit zijn of haar dromen. De zandbak heeft een zonnedak. Dus ook spelen en genieten in de zon is een feit. Daarnaast blijft het zand lekker schoon en droog. Deze houten zandbak heeft veel opbergmogelijkheden. Voor schepjes en emmertjes, maar ook om schatten in te verstoppen. Deze zandbak met bodem in de vorm van een schip heeft tevens een zitbankje en gedetailleerde tekeningen. De bak heeft een gewicht van 28 kg. De afmetingen bedragen 133 x 65,7 x 19 cm. Deze zand piratenboot is ruim genoeg voor 300 liter speelzand.


4. Witbosch zandbak

Deze Witbosch zandbak van hout heeft een bodem in de vorm van een stevig en duurzaam gronddoek. Het doek is water doorlatend waardoor speelzand altijd droog blijft. Deze houten zandbak van thermisch vurenhout heeft een modulair design en is eenvoudig te installeren. Het leuke aan deze speelbak is dat je hem makkelijk kunt uitbreiden. Bijvoorbeeld verlengen of verhogen door het bijbestellen van materiaal. Je kunt dan zelfs de vorm veranderen. Deze Witbosch zandbak met bodem heeft een standaard afmeting van 99 x 99 x 25 en biedt plaats aan 200 liter speelzand.


5. KidKraft Zandbak met bodem en zonnedak

Deze KidKraft zandbak heeft niet alleen een bodem, maar ook een zonnedak in vrolijke kleuren. Daarmee houd je jouw kindje uit de zon en het speelzand droog en schoon. De zandbak is vervaardigd uit weersbestendig hout en heeft een bodem van kunststof. Je hebt dus geen last van onkruidgroei tussen het zand. Het afdekzeil van gaas zorgt ervoor dat er geen takjes of blaadjes in het zand waaien. Deze zandbak heeft zitplaatsen rondom én twee waterdichte kunststof bakken. Deze kun je tijdens warme dagen vullen met water voor nog meer speelplezier. De zandbak heeft een afmeting van 163 x 153 x 130 cm en weegt 29 kg.


Welke zandbak met bodem of deksel maakt jouw kindje blij?

Spelen met zand moet niet aan leuk en makkelijk zijn, maar natuurlijk ook veilig. Door een keuze te maken uit één van de houten zandbakken uit onze top 5 hoef je daar niet aan te twijfelen. Kies voor een vierkante zandbak met bodem, een achthoekige zandbak van hout met deksel of een heus piratenschip. Hierin kan jouw kleintje uren spelen zonder moe te worden. De meeste zandbakken hebben namelijk ook een comfortabele zitplaats.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *