TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste bladharken van 2024

In dit artikel gaan we kijken naar verschillende bladharken. Na het lezen van onze reviews zul jij de ideale bladhark vinden om al je bladeren weg te harken! 😉

Wist je dat er heel veel soorten harken zijn? Zo heb je bijvoorbeeld de tuinhark, grashark, verticuteerhark etc… Je kunt bladharken herkennen aan de buigzame tanden aan de onderkant. Weet je niet zeker of je wel op zoek bent naar een bladhark? Lees dan eerst ons artikel over alle verschillende harken die er zijn.

Bladharken lijken misschien allemaal wel op elkaar. Maar er zit toch meer verschil in bladharken dan dat je misschien zult denken. Zo heb je verschil in comfort, de ene bladhark kun je prettiger en langer vasthouden dan de ander. Maar ook in materiaal en de stevigheid van een bladhark zit veel verschil. Het is dus zeker de moeite waard om onze top 5 door te lezen.

Dit is onze top 5 beste bladharken van 2024:


1. GARDENA Combisysteem Bladhark Hark – Werkbreedte verstelbaar van 35 tot 52cm

Dit is zonder twijfel de beste bladhark die momenteel op de markt is. Je kent ongetwijfeld het merk Gardena wel. Ze maken verschillende tuingereedschappen van hoge kwaliteit. En dat hebben ze opnieuw bewezen met deze bladhark.

De tanden zijn gemaakt van kunststof en zijn makkelijk verstelbaar. Ja echt… Verstelbaar! In dit lijstje is dit ook de enige verstelbare bladhark. Dit heeft echt een groot voordeel. Je kunt bij veel bladeren en een grote ruimte de bladhark breedte zo groot mogelijk maken, hierdoor kun je gemakkelijk veel bladeren harken. Maar bij smallere plekken of kleinere hoeveelheid bladeren kun je de bladhark kleiner zetten. Het is dus overal inzetbaar.

Ik had al even benoemt dat deze bladhark kunststof tanden heeft. Dit is ideaal om te gebruiken voor op steen. Denk hierbij aan het harken van de straten. Ook beschadigt een kunststof bladhark je planten minder snel. Kunststof is een stuk lichter dan staal. Een kunststof bladhark is dus ook lichter in gebruik. Hierdoor kun je langer door werken zonder pijntjes.

Ook kun je ervoor kiezen om deze bladhark met steel of zonder steel te kopen. Zonder steel heeft als voordeel dat je je eigen steel kunt kopen. En dus op je eigen lichaamslengte kunt aanpassen. Dit kan een hoop rugpijn schelen.

Het is dus een duurdere bladhark dan dat je gewent bent. En als je van plan bent om vaak een bladhark te gebruiken, is het de prijs zeker waard.


2. GARDENA Combisysteem bladhark

GARDENA Combisysteem Tuinhark - werkbreedte 43 cm - excl. steel

De GARDENA is een grote bladhark met enkele ontwerpkenmerken die gericht zijn op een zo efficiënt mogelijke ervaring. Hierdoor is het proces van uw tuin harken veel sneller en gemakkelijker. Uw tuin zal er ook veel beter uitzien.

Dit model bladhark is voorzien van een extra brede 24-inch kop met gebogen tanden. Deze zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk bladeren tegelijk kunt pakken. De kromming van de tanden is gemaakt voor het efficiënt grijpen van bladeren zonder risico op schade aan uw gazon. Ook raken de bladeren niet vast, waardoor uw bladhark schoon en vrij te gebruiken is in elke situatie. Zelfs bij het opharken van grote stapels natte bladeren blijft hij vrij schoon.

Bovendien maken de vorm en de kromming van de kop deze hark perfect voor het transporteren van bladeren, zodat u stapels puin van de grond kunt opscheppen en ze snel en gemakkelijk kunt vervoeren naar waar u ze ook maar wilt. Dit is zeker een van de beste bladharken van 2024.


3. Corona RK 25024

De Corona RK 25024 Aluminium Hark is een veelzijdige premium bladhark, ontworpen voor precieze controle en flexibiliteit rond de tuin. De gebogen boog van de kop verdeelt de druk van elke doorgang gelijkmatig over alle tanden van de bladhark. Hierdoor oefent u altijd een gelijkmatige druk uit op de tanden. Hiermee garandeert u de efficiëntie van het harkwerk zonder dat er extra inspanning van uw kant nodig is.

De kop is vrij smal. Hij is ontworpen voor precies harken in smalle ruimtes en hoeken zonder risico op schade aan planten in het proces. De brede plastic tanden passen een gelijkmatige druk toe voor een uitgebreide verwijdering van afval. Bovendien maakt het extra brede ontwerp van de tanden het gemakkelijker om nog kleinere bladeren op te vangen, zodat u elk deel van uw tuin met gemak volledig en efficiënt kunt schoonmaken.


4. WOLF-Garten DR-M 35

WOLF-Garten Hark 14 Tands DR-M 35 - werkbreedte 35 cm - Multi-Star® - Bodembewerking - Exclusief steel

WOLF-Garten heeft voor elke tuinklus het juiste tuingereedschap. Of het nu gaat om gazonverzorging, maaien, snoeien, tuingereedschap, elektrisch, handmatig of accu gereedschap. Neem vooral ook een kijkje in het uitgebreide assortiment van WOLF-Garten.

WOLF-Garten hark DR-M 35 is een stalen veertientands hark met gebogen tanden, zwaar verzinkt en aansluiting voor WOLF-Garten stelen. Voor het verkruimelen, aanharken en egaliseren van grond. Deze hark wordt helaas geleverd zonder steel.


5. Talen Tools Tuinhark

Talen Tools Tuinhark 12–tands 160 cm steel

Deze bladhark is geen destructief hulpmiddel. De tanden zijn ideaal voor het verwijderen van bladeren en puin uit struiken. Natuurlijk heeft u nooit risico op beschadiging. Deze bladhark is krachtig, duurzaam en biedt hoge prestaties voor iedereen die iets sterkers wil dan het gemiddelde.

Deze tuinhark is ideaal om tuinafval te verwijderen uit de borders en voor het egaal harken van grind. De tuinhark heeft een houten steel van 160 centimeter lang. De hark is gemaakt van verzinkt staal wat roesten tegengaat. De hark beschikt echter maar over 12 tanden, wat soms weinig is en niet alle bladeren meeneemt. Daarom is ook deze hark een van de beste bladharken van 2024.


Kunststof- of metalen tanden

De tanden van een bladhark kunnen zowel van kunststof als van metaal worden gemaakt. Dit is een belangrijke keuze. Beide van deze opties heeft namelijk zijn eigen duidelijke voor- en nadelen. Vaak zijn plastic tanden veel minder duurzaam dan metalen tanden, maar hun flexibiliteit maakt het mogelijk dat een plastic bladhark bladeren en ander afval van grasvelden kan schrapen zonder het gras zelf te beschadigen. Hierdoor blijft de grond onder de hark in goede staat .

Het is over het algemeen niet aan te raden om plastic hark met kop als enige te gebruiken, omdat dit gemakkelijk kan leiden tot het breken van het plastic, hoe voorzichtig u de hark ook gebruikt. Het vermijden van het gebruik van een plastic getinte bladhark als schep kan de breuken met maar liefst 90% verminderen!

Sneeuwschoppen zijn een uitstekend alternatief voor het scheppen van bladeren. Het gebruik van een sneeuwschep in plaats van een bladhark kan helpen om uw plastic bladhark langer goed te houden. Zo blijft uw bladhark een van de beste harken van 2024.

Metalen tanden kunnen echter schade veroorzaken aan de grond eronder. Hun stijve aard schuurt namelijk de grond af en kan gras en andere planten gemakkelijk scheuren. Ze hebben echter de neiging om veel langer mee te gaan, zolang ze maar op de juiste manier worden opgeslagen.

Metalen tanden gaan veel langer mee dan plastic wanneer ze op een vergelijkbare manier worden gebruikt en hebben het extra voordeel dat ze duurzaam genoeg zijn om te gebruiken voor zowel het scheppen als het harken. Dit allemaal zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het risico van het breken van de tanden tijdens het proces.


Hoe moet je een bladhark onderhouden

Een bladhark moet na elk gebruik worden verzorgd en gereinigd om hem gedurende zijn hele levensduur in de best mogelijke conditie te houden en zo lang mogelijk goed te laten functioneren. Dit is vooral belangrijk voor metalen bladharken, omdat deze roest- en corrosieproblemen kunnen ontwikkelen als ze niet goed worden onderhouden, wat kan leiden tot breuken en een aanzienlijke verkorting van de levensduur.

Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vod moet meer dan genoeg zijn, zodat vuil en vocht uit de metalen tanden van uw hark worden verwijderd en er niets aan de hark blijft kleven dat mogelijk problemen zoals roest of corrosie kan veroorzaken als u de hark na gebruik in de opslagruimte laat liggen.


Deskundige tip over de beste harken van 2024

Als u regelmatig in een koudere omgeving woont of harkt, vermijd dan metalen harken, omdat het metaal dan oncomfortabel koud kan worden. Daardoor kan het harken bij koud weer een onaangename en uitdagende taak worden.

Dit was onze review over de beste bladharken van 2024.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *