TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste sectorsproeier van 2024

Ook in periodes dat het niet zoveel regent blijft het belangrijk voor je gras en planten om voldoende water te ontvangen. Anders kan het allemaal dood gaan. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel zin om met een tuinslang door de tuin te lopen. Hiervoor kun je een sectorsproeier aanschaffen. Deze kun je instellen op welke plek in de tuin je wil dat hij water sproeit, en dit zal hij voor je doen. Hij doet het gelijkmatig verspreiden, dus je krijgt geen plassen water op de ene plek en te weinig op de andere plek. En je gras blijft groen! Lees verder voor de top 5 sectorsproeiers van 2024.


1. Gardena sector/cirkelsproeier vario s – 225m²

Deze cirkelsproeier zorgt ervoor dat je tuin gelijkmatig besproeit zal zijn. Er zal niet een deel teveel water krijgen, en een deel te weinig. De speciale turbine zorgt hiervoor! Hij garandeert een gelijkmatige besproeiing en de sproeirichting kan worden ingesteld. De maximale oppervlakte die hij kan besproeien is wel 225m2 en zijn bereik is 8,5 meter. Ook heeft hij sectorinstellingen. Je kunt hierbij zelf een keuze maken welke hoek van de tuin hij besproeit. En als je grotere oppervlakten wil laten besproeien, kun je meerdere sproeiers op elkaar aansluiten! Hier heb je wel een kraanaansluitstuk voor nodig die je apart moet aanschaffen.


2. Gardena Premium pulserende sector- en cirkelsproeier

Bij deze sectorsproeier kun je heel makkelijk instellen welke plek van je tuin besproeit moet worden. Je kunt het zelfs instellen van 25° tot 360°. Je kunt dit instellen door de grote, eenvoudige draaiknop te gebruiken. Op de afbeelding is dit de witte knop. En de sproeier zelf staat op een soort punt. Hiermee kun je hem makkelijk in het gras prikken en net zo makkelijk weer verplaatsen. En als je een groter oppervlak wil besproeien, kan dat gewoon! Je krijgt er namelijk een verbindingsstuk bij, dus kun je gewoon meerdere sproeiers aan elkaar koppelen.


3. Relaxdays sectorsproeier

Geniet van een mooi, groen grasveld met dank aan deze sproeier. Hij kan oppervlakten tot wel 700m2 besproeien. Je kunt zelf instellen welke sectoren je wil dat hij besproeit, of dat hij in een rond oppervlak sproeit. De radius kun je instellen van 20° tot 360°. Het bereik kun je instellen tot maximaal 15 meter. En ook kinderen en honden zullen plezier hebben van deze sproeier in de zomer. Op warme dagen kunnen ze zich afkoelen en plezier hebben bij het spelen met het water. Hij is zo’n 29 x 11 x 5 cm met een gewicht van 300 gram. Makkelijk te verplaatsen dus! En dus kun je je gras gelijkmatig laten besproeien zonder het vormen van plassen.


4. Gardena sectorsproeier

Deze sproeier kan heel gemakkelijk op een statief of een waterleiding worden geschroefd. Hij is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof, waardoor de sproeier heel stabiel is, dus een lange levensduur is zeker weten een garantie. En met de stelringen kun je de sector instellen waar besproeid moet worden. Maar heb je grotere oppervlakten die besproeid moeten worden dan hij aan kan? Dan kun je meerdere sproeiers op elkaar aansluiten. Hier heb je wel een aansluitstuk voor nodig, die je apart moet aanschaffen. En natuurlijk meerdere sproeiers.


5. Gardena premium sectorsproeier

Het is een combinatie van metaal en kunststof op een spike. Ook bij deze sectorsproeier kun je natuurlijk weer instellen welke sector besproeid moet worden. En hij heeft een grote draaiknop om zo de reikwijdte in te kunnen stellen. Ook functioneert hij optimaal bij een hoge waterdruk en kan hij een oppervlak besproeien van 75-490 m2. Veel meer is er niet over deze sproeier te vertellen. Hij is simpel, maar doet wat hij moet doen!


Bekijk ook: Beste tuinsproeier van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *