TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste en leukste glijbaan voor in de tuin van 2024

Een glijbaan is één van de vele speeltoestellen die er bestaan. Iedereen kent het speeltoestel wel. Er zijn verschillende soorten en maten. U heeft glijbanen met bochten en zonder bochten. U heeft waterglijbanen en gewone glijbanen. Er zijn glijbanen in de vorm van een tunnel en open glijbanen. Noem zo maar op.

Kleinere glijbanen zijn vaak voor jongere kinderen en daardoor vaak vrolijker en kleurrijker versierd. Verder zijn de grotere glijbanen vaak bedoelt voor de oudere kinderen.


1. Smoby Megagliss 2-in-1 – Glijbaan

Deze glijbaan van Smoby bestaat uit twee kleine stukken. Het onderste deel is bedoeld voor kinderen van een hele jonge leeftijd. Het bovenste deel kunt u er gemakkelijk aan vast maken en zo wordt hij automatisch dus groter. Hierdoor wordt hij dus ook meer geschikt voor wat oudere kinderen. Ook kunt u een waterslang aansluiten aan de glijbaan waardoor het een waterglijbaan wordt.

De klanten zijn positief over dit product, wat leidt tot veel 5 sterren. De kwaliteit is goed en hij is gemakkelijk op te zetten. Hij heeft een mooie vorm en de juister omvang.

Voordelen en nadelen

Het eerst en grootste voordeel is zeker het feit dat hij gemakkelijk in elkaar te zetten is. Ook is hij van zeer goede kwaliteit en stevig. Het enige nadeel is het feit dat hij vaak elektrische schokjes geeft. Dit komt doordat er veel statische elektriciteit is. Verder is het een top product.


2. Feber glijbaan

Deze glijbaan van het merk Feber heeft een glijlengte van 180cm. Hij heeft een bocht in de baan zitten wat de glijbaan net iets leuker maakt dan een normale glijbaan. Ook deze baan is voorzien van een wateraansluiting waardoor het een waterglijbaan wordt.

De recensies over deze glijbaan zijn positief. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en is van stevig plastic gemaakt. Hij heeft niet al te grote afmetingen dus hij past in bijna elke tuin.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van deze baan is toch zeker wel de wateraansluiting. Dit is iets wat veel glijbanen niet hebben. Toch maakt het de glijbaan net iets interessanter voor uw kind. Het grootste nadeel is dat hij geen verankeringsmogelijkheden heeft. Zeker met iets zwaardere kinderen kan hij verschuiven.


3. Little Tikes Primary Reuze Glijbaan

Deze glijbaan Little Tikes heeft een glijlengte van 180cm. Ook hij is opvouwbaar en erg stabiel. Hij is beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Hij is van kunststof gemaakt en is stevig gebouwd.

De meeste recensies zijn positief hij krijgt vaak 4 of 5 sterren. De glijbaan is van goede kwaliteit. Veel kopers geven aan dat de kinderen houden van de glijbaan en er veel speelplezier van hebben.

Voordelen en nadelen

Als u op zoek bent naar een glijbaan met een rechte baan is dit zeker één van de betere. Hij is redelijk groot, is van een hard plastic gemaakt en is makkelijk op te ruimen. Het enige nadeel is dat ook deze baan een klein beetje statisch is. Dus ook hier krijgt u kleine schokjes als u uw kind wilt helpen met glijden.


4. Little Tikes Hide & Slide Klimtoren

Deze glijbaan van Little Tikes is bedoeld voor de aller jongsten. Hij heeft makkelijk trapje om op te klimmen. Doordat het een soort reling aan de zijkant heeft, zal het kind er niet gemakkelijk van af vallen. De glijbaan zelf is niet heel lang.

Ook bij dit product zijn de kopers heel tevreden. Hij is stevig, voor iets jongere kinderen bedoelt en zeer veilig. Het is daarom ook niet verbazend dat dit product alleen maar 4 en 5 sterren heeft (gemiddelde van 4.8).

Voordelen en nadelen

Hij is groot (voor een 2/3 jarige), hij is stevig en misschien wel het belangrijkste, hij is veilig. De kwaliteit is goed en gaat zeker een aantal jaar mee. Het grootste nadeel bij dit product is dat u aardig wat kracht moet zetten om hem in elkaar te krijgen. Sommige stukken passen net niet helemaal goed. Maar als hij eenmaal zit is hij heel stevig en kunt uw kind er eindeloos van genieten.


5. Swing King glijbaan

Deze glijbaan van Swing King is bedoeld om aan een platvorm van een speeltoestel vast te maken. Hij is 3 meter lang en heeft een paar leuke hobbels. Bovendien is hij nog beschikbaar in 5 verschillende kleuren en hij heeft een aansluiting voor een tuinslang. Waarmee u de baan om kan toveren tot een waterglijbaan.

De klanten zijn positief over deze glijbaan. Immers is hij gemakkelijk op te zetten en aan te sluiten aan uw speeltoestel. Hij heeft een goede lengte en is vanwege de hoogte ook zeker geschikt voor de iets oudere kinderen.

Voordelen en nadelen

Zoals al eerder aangegeven moet deze baan aangesloten worden aan een speeltoestel. Wanneer u nog geen speeltoestel heeft, is dit natuurlijk niet ideaal. Toch is hij gemakkelijk om aan te sluiten aan het toestel en is ook de watertoevoer heel simpel om aan te sluiten. Hij is van goede kwaliteit en heeft geen scherpen randen. Toch komen er wel vrij snel kleine krasjes op, maar het maakt de glijbaan er niet slechter op.


Bekijk ook: Het leukste en beste buitenspeelgoed

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *