TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste zwembadstofzuiger van 2024

Voor iedereen met een zwembad in zijn of haar tuin is een zwembadstofzuiger cruciaal. Zwembadstofzuigers worden uiteraard gebruikt om het zwembad schoon te maken. Ze kunnen worden gebruikt om de badrand en de bodem schoon te poetsen.

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers. Je hebt elektrische stofzuigers, die werken met behulp van een accu, vaak hebben die een ingebouwde ‘vuilnisbak’. Ook zijn er automatische zwembadstofzuigers, dit zijn meer een soort robots. Die maken het zwembad schoon, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Hydraulische zwembadreinigers maken het zwembad ook geheel zelfstandig schoon, maar die moet je aan sluiten op je filter in het zwembad. Net zoals stofzuigervoeten, maar deze kan je alleen handmatig gebruiken.


1. Intex 28620 spa en zwembadstofzuiger

Op nummer 1 staat deze stofzuiger van Intex. Intex staat bekend om hun zwembad en zwembadaccessoires. Deze stofzuiger werkt op een ingebouwde accu, dit betekent dus dat er geen snoer aan vast zit. Toch moet de accu wel gewoon opgeladen worden, dit is makkelijk te doen met een meegeleverde usb-kabel. Per oplaadbeurt gaat de accu een klein uurtje mee. In principe werkt deze stofzuiger gewoon als een normaal stofzuiger. Hij heeft een steel en het enige wat je hoeft te doen is een beetje over de bodem bewegen. Met een gemiddelde van 4,6 sterren is dit echt een aanrader. Klanten zijn heel tevreden met dit product.


2. TELSA 5 Rechargeable Pool & Spa Vacuum

Dit is de Telsa 5, deze stofzuiger is gemakkelijk te gebruiken in kleine zwembaden en jacuzzi´s. Hij is net zoals onze nummer 1 draadloos en dus ook oplaadbaar. Ook deze wordt weer geleverd met een oplaadkabel. In het midden in ´het lichaam´ is hij doorzichtig. Hierdoor kan je heel makkelijk zien wanneer hij vol zit. Er zit een borsteltje aan, deze is bedoeld om de randen mee schoon te maken. Let wel op, de stofzuiger is bedoeld voor diepe zwembaden, dus meestal baden die dieper zijn dan 50cm.


3. Intex 28002 Zwembad Schoonmaakset 

Deze set bestaat uit een schepnet en een stofzuiger. De stofzuiger is bedoeld om alle viezigheid van de bodem weg te halen. Het net is om alle blaadjes die in het zwembad liggen eruit te halen. De steel is uitschuifbaar en die kan tot wel 239cm lang worden, hierdoor kan je overal makkelijk bij komen. Niet alle klanten zijn heel positief over dit product, toch is de meerderheid er wel tevreden mee. De negatieve recensies gaan vooral over dat de zuigkracht niet altijd even goed is. Toch is dit product voor deze prijs echt een aanrader.


4. Kokido Lektra Stofzuiger voor Zwembaden 

Dan de nummer 4. Deze stofzuiger is ook draadloos en maakt ook gebruik van batterijen. De stang/ handvat kan uitgeschoven worden tot 145cm. Je hebt voor deze stofzuiger 8 AA batterijen nodig. Daarmee werkt de stofzuiger ongeveer anderhalf uur. Deze stofzuiger is vooral bedoeld voor kleine draagbare en/of verplaatsbare zwembaden of jacuzzi´s.


5. Oplaadbare Spa- en zwembadstofzuiger

En dan op plek vijf de zwembadstofzuiger van Comfortpool. Ook deze is weer draadloos. Het grootste verschil met deze stofzuiger vergeleken met de anderen in deze lijst is het feit dat deze niet wordt geleverd met een ´lange´ steel. Deze zou er dus nog bij gekocht moeten worden. Het grootste voordeel aan dit product is dat het water er meteen uit loopt op het moment dat je hem uit het water tilt. Hierdoor is hij meteen een stuk lichter om te dragen.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *