TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Hangmat met houten standaard

Een hangmat met een houten standaard is een aanwinst in de tuin, op het terras én in de woonkamer. Deze stevige hangmatten zorgen voor ultieme ontspanning wanneer jij dat wilt. Bijvoorbeeld om te kunnen genieten van een goed boek of de warme stralen van de zon. Een hangmat met een houten standaard voorziet je van een aantal voordelen. Je hoeft namelijk niet voor aparte bevestigingspunten te zorgen.

Daarnaast is de houten standaard stevig genoeg om het gewicht van twee personen te kunnen dragen. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar een 2 persoons hangmat met een houten standaard? Er zijn namelijk nogal wat verschillen. Als je zeker wilt zijn van een goede aankoop doet, maak je eenvoudig een keuze uit onze top 5 hangmatten. Deze zijn op verschillende punten getest.


Waar moet een goede 2 persoons hangmat met houten standaard aan kunnen voldoen? 

Wil je graag een hangmat kopen met een standaard van hout? Dan is het goed om je wat meer te verdiepen in de specificaties. De beste 2 persoons hangmatten voldoen namelijk aan een aantal kenmerken. In de eerste plaats moet de houten standaard solide genoeg zijn. Zo voorkom je dat de standaard omvalt en kun je hem ook veilig plaatsen op zachte ondergrond, zoals het gazon. Daarnaast is het goed om op de maximale belasting te letten. Bij een 2 persoons hangmat met standaard van hout ligt dat gewicht rond de 150 kg.

Ook de lengte van de standard is belangrijk. Zo weet je namelijk of de hangmat voor het raam van jouw woonkamer kan staan of op het terras. De lengte van een hangmat met houten standaard schommelt tussen de 3.00-3.50 meter. Natuurlijk is het bij de aanschaf van een hangmat ook verstandig om te letten op de kwaliteit van het doek. Deze moet uiteraard stevig genoeg zijn, zeker als je op zoek bent naar een hangmat voor 2 personen.


Beste hangmat met houten standaard: dit is onze top 5

Er is behoorlijk wat keuze op het gebied van hangmatten met een standaard van hout. Welke het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Je hebt namelijk de keuze uit een hangmat voor 1 of 2 personen. Ook is er veel keuze in lengtes en formaten. Om deze keuze makkelijker te maken, hebben we de beste exemplaren alvast voor je op een rij gezet. Ben je op zoek naar de beste hangmat met een houten standaard? Maak dan een keuze uit onze top 5.


1. Amazonas Apollo Hangmat Met Houten Standaard

Deze mooie 2 persoons hangmat met houten standaard zorgt overal waar jij dat wilt voor de ultieme ontspanning. Het gestreepte doek van deze hangmat is gemaakt van gerecycled materiaal en wordt geweven in Brazilië. De hangmat is stevig en biedt ruimte genoeg voor 2 personen. Het doek heeft een afmeting van 210 x 140 cm en heeft een belastbaar vermogen tot 150 kg. De houten standaard is eenvoudig te monteren en zeer solide. De lengte van de standaard is 3.10 meter. Deze Amazonas 2 persoons hangmat met houten standaard heeft een totaalgewicht van 23.4 kg. Daarmee is hij solide genoeg voor elke ondergrond.


2. Amazonas StarSet Candy

Deze Amazonas hangmat met houten standaard is geschikt voor 1 persoon. De katoenen verstelbare doek heeft een vrolijke lining en weerbestendige eigenschappen. Het doek is tevens bestand tegen UV en droogt snel als deze nat wordt. Je kunt deze hangmat met houten standaard van sparrenhout dus ook rustig buiten laten staan. Het maximaal belastbare vermogen is 120 kilo. De standaard van deze hangmat is ook geschikt voor doeken met een spreidstok waarbij de lengte varieert van 3.00-3.50 meter. De houten standaard is eenvoudig te monteren en te verplaatsen. Je kunt dus ontspannen waar en wanneer jij dat wilt. De Amazonas StarSet is een prima keuze als je op zoek bent naar een 1 persoons hangmat.


3. Rio Outdoor Hangmat

Deze mooie hangmat kun je in de tuin of op het terras gebruiken. Je bent dan niet alleen voorzien van een lekkere ligplaats, maar ook van een echte eyecatcher. Deze 1 persoons hangmat met houten standaard van donkerkleurig hout, vormt namelijk een prachtig geheel met de verstelbare katoenen beige doek. Deze kun je ook rustig buiten laten hangen als het regent of als de zon schijnt. De standaard is gemaakt uit robuust hout. De poten van de standaard zijn solide genoeg om te plaatsen op verschillende ondergronden. Deze hangmat met houten standaard heeft een totale afmeting van 320 x 100 x 98,5 cm.


4. Amanka hangmat met houten standaard

Deze 2 persoons hangmat heeft een standaard van hardhout. Dat maakt deze hangmat niet alleen stijlvol en luxe, maar ook duurzaam. Het verstelbare doek is gemaakt van stevig en slijtvast katoen. Met een afmeting van 200 x 120 cm, is het doek groot genoeg voor 2 personen. Het maximale draagvermogen is met 150 kg indrukwekkend. Deze 2 persoons hangmat met houten standaard heeft een totale afmeting van 310 x 120 x 120 cm. De doek is machine wasbaar en kan eenvoudig worden versteld met de meegeleverde karabijnhaken. Dat maakt deze Amanka hangmat met houten standaard een aanwinst voor elk terras, tuin of woonkamer.


5. Amazonas Madera

De Amazonas Madera hangmat met houten standaard is een prachtige aanwinst voor in de tuin. Door zijn eenvoudige constructie neem je deze hangmat ook mee naar de camping of op vakantie. De essenhouten standaard zorgt ervoor dat je de hangmat altijd en overal kunt gebruiken. Je hebt dus maar één ophangpunt nodig. De houten standaard veranker je stevig in de grond met behulp van de meegeleverde bevestiging. Elke houten paal heeft een lengte van 1.65 meter. Het beige doek biedt voldoende ruimte voor 1 persoon. Daarnaast is het doek sterk, sneldrogend en wasbaar in de machine.


Mooie hangmatten met een standaard van hout

Een hangmat met standaard van hout zou eigenlijk een vast onderdeel moeten uitmaken van jouw tuinmeubilair. Door de houten standaard kun je ze eenvoudig verplaatsen, zonder dat je daarvoor ophangpunten nodig hebt. De doeken zijn sterk, weersbestendig en geschikt voor 1 of 2 personen. Door een keuze te maken uit onze top 5 beste hangmat met houten standaard, kun jij deze zomer optimaal genieten van de zon én de rust.


Bekijk hier onze top 5 beste hangmatten voor in de tuin van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *