TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste benzine kettingzaag van 2024

Nooit meer rekening willen houden met een stopcontact, of een opgeladen accu? Neem dan een kettingzaag op benzine. Zo kun je onbeperkt en waar dan ook zagen. Een benzine kettingzaag is geschikt om bomen en/of haardhout te zagen en snoeien. Maar het kan wel een gevaarlijke machine zijn, dus ga hem niet zomaar gebruiken. Lees voor gebruik de handleiding en volg, als dit mogelijk is, een cursus over hoe je een benzine kettingzaag moet gebruiken als je dit nog nooit gedaan hebt. Ben je op zoek naar een benzine kettingzaag, maar kun je geen keuze maken? Lees dan snel verder, want hieronder vind je de beste benzine kettingzagen van 2024. Heb je toch liever een elektrische kettingzaag?

Bekijk dan hier onze top 5 elektrische kettingzagen


1. Kibani Kettingzaag Benzine

Het zagen van hout is voor deze benzine kettingzaag geen probleem. De motor waarmee hij is uitgerust is namelijk heel krachtig. En het zaagblad is 45 cm. Ook is hij beschikbaar met grotere zaagbladen. Met het simpele startsysteem start je de benzine kettingzaag zo op. De ketting van de machine wordt automatisch gesmeerd, waardoor het jou minder werk kost en hij altijd klaar voor gebruik is. Ook is hij ter veiligheid voorzien van een kettingremsysteem. Als het gevaarlijk wordt stopt de motor automatisch. Omdat hij op benzine draait, kun je hem overal gebruiken.

Door de recente wetswijziging is er bij de meeste tankstations E10 in plaats van de oude Euro 95. En die E10 is helaas niet geschikt voor dit gereedschap. Heb je dit wel per ongeluk getankt? Leeg dan de tank en maak mengsmering met Euro 98.


2. Powerplus POWXG1022 Benzine kettingzaag

Deze kettingzaag heeft alles wat je zoekt in een goede benzine kettingzaag. Hij heeft een zwaard van 45 cm, voor hoge prestaties. Door de automatische smering van de ketting blijft hij langer goed en hoef je zelf minder om onderhoud te denken. En zo heb je gegarandeerd een vlotte werking van de zaag. Hij is erg gemakkelijk en comfortabel in gebruik. Maar wat verwacht je ook met een lage terugslag, een laag trillingsniveau en een snelle start? Dankzij de handbeschermkap met automatische rem ben je altijd genoeg beschermd om onder zorgen de machine te gebruiken. Ook krijg je bij aankoop een tweede zaagketting, dus hoef je de eerste tijd nog niet de zaag te slijpen. Dit is handig als je zelf niet zo goed weet hoe dat werkt.


3. Timberpro kettigzaag benzine

Deze benzine kettingzaag heeft een iets kleiner zaagblad, namelijk 25 cm. Maar dat maakt hem wel wat handiger en lichter. Hij start heel gemakkelijk, dus je hoeft niet te prutsen, en de tweede ketting die je erbij krijgt, is heel fijn. Ook als je een dagje ouder wordt, is deze benzine kettingzaag juist handig. Handsnoeiwerk is dan niet altijd even handig meer en deze is makkelijk met één hand te bedienen. Prima artikel voor het snoeien van dunnere takken. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is super en echt een aanrader.


4. Kettingzaag benzine GCS 4100

Deze benzine kettingzaag is deel van een serie kettingzagen waar ook elektrische modellen onder vallen. Deze zaag is gebruiksvriendelijk en maakt weinig geluid, dus je buren hebben er ook weinig last van. De krachtige motor en lange kettingbar geven een uitstekend resultaat. Hij is geschikt voor het snoeien, zagen van fruitbomen en het zagen van brandhout. Ook heeft hij een automatisch oliesmeersysteem. Door de lage trillingen kan de benzine kettingzaag bediend worden zonder dat er teveel energie wordt gebruikt. Vergeleken met de vorige kettingzagen is hij wel wat duurder, maar hij is ook van hoge kwaliteit.


5. Kettingzaag Zaag 50 cm 58 CC benzine

Bomen vellen of hardhout zagen? Met deze benzine kettingzaag van Benson zit je goed! Het zaagblad is iets langer dan de rest van de zagen in deze toplijst, namelijk 50 cm. Deze 5 cm kunnen net het verschil zijn. Hij is namelijk het perfecte gereedschap voor elke zaagklus. Maar lees goed de handleiding door en volg als dit mogelijk is een cursus. Zo kun je zoveel mogelijk risico’s beperken. Je hoeft geen rekening te houden met een stopcontact, of met een opgeladen accu, want hij werkt op benzine. Je zaagt onbeperkt, waar dan ook!


Basistips voor het gebruik van een kettingzaag op benzine

  • Werken met een benzine kettingzaag komt nooit zonder risico’s. Lees dus voor gebruik tenminste de handleiding. Wanneer je nog nooit een benzine kettingzaag gebruikt hebt, kun je het beste een training volgen.
  • Als je hem voor minimaal 3 maanden niet gebruikt hebt, moet je alle brandstof uit de tank halen. Dan moet je de machine starten en net zo lang laten lopen tot hij uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen.
  • Gebruik geen oude mengsmering. Dit kan ook verstoppen en startproblemen maken.
  • Werk altijd met een scherpe ketting. Je kunt hem slijpen met een vijl. Vind je dit lastig? Dan kun je ook gewoon een extra ketting bestellen.
  • Je kunt regelmatig het zaagblad omdraaien, zodat de geleiders evenredig slijten. Zo kun je hem langer houden.
  • De zaagketting moet een bepaalde spanning hebben. Wanneer je de ketting in het midden van het zaagblad optilt, dienen de schakels niet uit de groef van het zaagblad te komen. Dan heb je de juiste spanning ingesteld. Je kunt de spanning aanpassen met een schroevendraaier.

Bekijk ook: Top 5 beste kettingzagen van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *