TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste anti muggenspray van 2024

We hebben het allemaal wel gehad, dan zat je lekker buiten in de zon, of je bent aan het wandelen en je wordt gestoken door een mug. Wat is dat verschrikkelijk. Overal al die jeukende bultjes. Daardoor kun je niet eens een seconde rustig zitten zonder dat het weer ergens anders jeukt. Dit is natuurlijk niet fijn. Daarom hebben we allemaal iets nodig om de muggen weg te houden. Maar wat moet je nou hebben? Natuurlijk is de muggenspray daar de beste oplossing voor.

Dan is er nog een probleem. Je weet niet welke muggenspray je moet kopen. Heb je nou veel of weinig nodig? Wat is nou de beste muggenspray? Om je te helpen bij het kiezen hebben wij speciaal voor jou een artikel gemaakt over de beste muggenspray van 2024. Wat zou het toch heerlijk zijn om een zomer en lente door te brengen zonder die vervelende muggenbulten.


1. Roxasect tegen muggenspray

De producten van Roxasect zijn over het algemeen al heel goed. Alle sprayen en vallen van Roxasect zorgen er binnen no time voor dat jouw huis insect vrij is. De producten van Roxasect hebben bijna geen giftige stoffen. Ze jagen de dieren weg door de geuren te gebruiken, die muggen niet fijn vind. Hiermee verjaag je de dieren op een natuurlijke manier. Zonder giffen dus. Bij de muggenspray wordt het dier overigens wel gedood.

De spray wordt goed over de ruimte verdeeld wanneer je met de spuitbus spuit. Daarna blijft hij in de lucht hangen. Deze muggenspray werkt op het zenuwstelsel van de mug. Daarna wordt de mug verlamt waardoor deze daarna overlijd.

Het is heel belangrijk om je ramen en deuren dicht te doen voordat je met de muggenspray spuit. Daarna kun je spuiten. De spray wordt door de ruimte verdeeld. Daarna blijft hij in de lucht hangen. Het is belangrijk om vanuit het midden van de kamer te sprayen. Dit moet je dan richting de hoeken doen. Het is belangrijk om minstens 50 centimeter afstand houden van de wanden of voorwerpen. Als je hebt gespoten, daalt de geur ook langzaam op je neer. Hierdoor heb je buiten ook geen last heeft van muggen. Binnen natuurlijk ook niet, maar daar zitten ze niet zo vaak. Het is belangrijk om de ruimte na 10 minuten grondig te luchten.


2. Care Plus spray Deet

Care plus is er vooral om de mensen te stimuleren om beschermd tegen de muggen naar buiten te gaan. De care plus anti-muggenspray houdt niet alleen muggen weg, maar ook teken. Dit is handig, want teken kunnen de ziekte van lyme en/of FSME met zich meebrengen en op je overbrengen. Dat is slecht voor je gezondheid en moet je niet hebben. Dit is momenteel een van de beste deet muggenspray die er is.

De muggenspray beschermt je tot wel tien uur tegen muggen en voor vijf uur tegen teken. De muggenspray beschermt je dus ook tegen malaria, gele koorts, dengue, chikungunya en zika.

Zwangere vrouwen, die borstvoeding geven en kinderen onder de dertien jaar kunnen deze muggenspray beter niet gebruiken. Zorg ervoor dat de muggenspray niet in contact komt met beschadigde huid, oren, ogen, neus, lippen of in de mond. Dit kan voor ernstige irritaties zorgen.


3. Azaron Anti-Muggen 9,5% DEET Muggenspray

Deze muggenspray zorgt voor zes uur bescherming tegen de meest voorkomende muggen in Nederland, ongeveer twee uur tegen de tropische muggen, en vijf uur tegen de malariamug. Je hoeft maar weinig muggenspray aan te brengen voor effectieve bescherming.

De stof in de muggenspray, genaamd DEET, heeft ook een afwerende werking tegen stalvliegen, kriebelmuggen, goudoogdazen en mijten. Door de geur worden de muggen op het verkeerde spoor gezet. Hierdoor ruiken ze je lichaamsgeur niet meer, waardoor ze je niet meer willen steken.


4. Azaron Muggenspray Deet

Deze muggenspray biedt tot wel 9 uur bescherming tegen steken van de meest voorkomende muggen in Nederland en 8 uur tegen tekenbeten. De bescherming tegen de tropische muggen is tot wel 4 uur, dus regen de gelekoorts- of denguemug, die ook het zikavirus over zou kunnen brengen. Tegen de malaria mug beschermt deze je tot wel 8 uur.

Deze muggenspray bevat geraniol die voor een allergische reactie kan zorgen. Hier moet je een beetje mee oppassen. Ook bij deze spray moet je het contact met de ogen, mond en beschadigde huid vermijden. Als je hem op je gezicht wilt hebben is het verstandig om deze eerst op de hand te spuiten.


5. Travelsafe DEET 50%

Travelsafe is de perfecte muggenspray die je ook nog eens tegen meerdere insecten beschermt. Insecten kunnen meerdere ziektes overbrengen. Dit is de rede dat het belangrijk is om jezelf zowel overdag als ’s avonds te beschermen. Dit kun je doen door gebruik te maken van travelsafe’s muggenspray met DEET.

Hij beschermt je tegen Europese en tropische muggen. Ook beschermt deze u tegen dazen, zandvliegen, herfstmijten, tropische muggen en ander steekvliegen. Je wordt ongeveer tot tien uur lang beschermt. Je kunt dus zorgeloos op pad. De spray kun je makkelijk over de huid vernevelen.


6. Travelsafe DEET 40% XL 

TravelDEET 40% spray heeft een inhoud van 200 milliliter. Hij is perfect om mee te nemen op lang vakanties, omdat hij heel goed werk. Het is belangrijk om jezelf ’s avonds en overdag in te sprayen, voor een zo goed mogelijke bescherming tegen insectenbeten.


Waar op letten bij het kopen van muggenspray?

Muggenspray met DEET blijft het effectiefste spul om muggen mee te weren. DEET is een geelachtige olie die muggen niet dood. DEET zorgt ervoor dat de muggen ons niet ruiken waardoor ze van ons weg blijven. De muggen worden er dus niet door vermoord.

Er is niet alleen muggenspray met DEET. Je hebt ook lotion, sticks, gels en muggenolie. Je kunt het ook in je kleding of klamboe aanbrengen. DEET houdt niet alleen muggen op afstand, maar ook bloedzuigers, teken, stekende vliegen, vlooien, mijten en eigenlijk alle insecten die het op menselijk bloed hebben voorzien.


Waarom moet je muggenspray kopen?

Malaria, dengue, chikungunya, gele koorts, zika, allemaal ziektes die door de muggen overgebracht worden. Het is enorm vervelend om deze te hebben. Door muggenspray te gebruiken wordt je niet door de muggen gestoken en loopt je deze ziektes ook niet op.

Meestal beschermt muggenspray ook tegen teken. Deze kunnen de ziekte van lyme op je overbrengen. Bij de ziekte van lyme heb je:

  • griepachtige klachten
  • vermoeidheid
  • pijnlijke gewrichten
  • spierpijn
  • vergeetachtigheid
  • moeite om je te concentreren

Dit kan een grote invloed op je leven hebben. Hierdoor wordt het lastiger om normaal te functioneren en dat is vervelend voor jou.


Bekijk ook: De beste anti insectenlampen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *