TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste elektrische terrasverwarmer van 2024

In de koude, donkere avonden is het fijn als je een goede lamp hebt die ook nog eens warmte geeft. Neem dan een elektrische terrasverwarmer! Je kunt hem plaatsen op je terras, of bijvoorbeeld in een partytent. Stel de hoogte van de lamp in, zodat je ook de oppervlakte dat verwarmd wordt bepaald. Vaak hebben de drie standen, elke stand bepaald hoe snel en krachtig het gebied verwarmd zal worden, met meestal 2000 W als hoogste vermogen. Hieronder staat de top 5 beste elektrische terrasverwarmers van 2024.


1. Tristar Elektrische Terrasverwarmer

Voortaan kun je lekker lang buiten zitten, dankzij de Tristar elektrische terrasverwarmer. Hij heeft een vermogen van 2000 Watt en kan staand, maar ook aan de muur gebruikt worden. Je kunt hem verstellen met een maximale hoogte van 2 meter. Hij is ideaal voor onder de overkapping of tijdens een feestje in een tent.

Je hebt de keuze uit drie warmtestanden. Zo kun je zelf bepalen hoe krachtig je wil dat hij is en hoe snel hij de ruimte verwarmt. Zo kun je zorgen voor een gezellige sfeer buiten tot ’s avonds laat. Hij is ook geschikt voor vochtige ruimtes. Hij kan van 180 tot 200 cm afgesteld worden, maar hij kan ook aan de muur hangen. Je kunt hem makkelijk op verschillende plekken zetten, want er snoer is redelijk lang (2 meter). Hij staat stevig dankzij zijn standaard. Maar mocht hij toch omvallen zorgt de beveiliger ervoor dat hij meteen uit gaat. Het is dus altijd veilig om hem te gebruiken.


2. PWER Terrasverwarmer

Ook tijdens koele dagen en avonden kun je buiten blijven zitten, dankzij deze elektrische terrasverwarmer. Als je er een statief bij aanschaft, is hij ook ideaal om ruimtes op te warmen. Met 2000 watt verwant hij een oppervlakte tot wel 22 m2. Je kunt hem plaatsen aan het plafond, de muur of op een statief. En bedien hem met de schakelaar aan de zijkant van de lamp. Ook kun je hem gewoon buiten laten hangen, want hij is volledig waterdicht.

Je moet hem onderhouden, maar niet heel veel. Er zitten namelijk geen bewegende delen in en er hoeven geen onderdelen vervangen te worden. Het enige wat je af en toe moet doen is de reflectoren schoonmaken.


3. Toolland TC78020 Hangende Elektrische Terrasverwarmer 

Wil je er lekker warm bij zitten in de koele avonden? Neem dan deze elektrische terrasverwarmer met drie standen en valbeveiliging. Hij geeft warmte af, zodat jij uren buiten kunt genieten. Als hij omvalt, dus verticaal ligt, werkt hij niet. Dit is ter veiligheid, want zo kan hij geen andere voorwerpen verwarmen of ontbranden. Hij heeft drie warmtestanden die je makkelijk kunt veranderen met de ketting. Hij gaat tot wel 3000 uur mee, dus je kunt er jarenlang plezier van hebben. Het nadeel aan de lamp is het korte snoer, dus als je hem ergens wil plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is, moet je een verlengsnoer gebruiken.


4. Exellent Electrics Terrasverwarmer

Of je nu een feestje hebt, of dat je gewoon lekker alleen buiten zit, het is nooit fijn om het koud te hebben. Hij houdt je staand en zittend warm, want hij is in hoogte verstelbaar van 120 tot 210 cm hoogte. Ook de warmte heb je in de hand, want je hebt keuze uit wel 3 standen. Zo pas je de hoeveelheid warmte geheel naar je wens aan. De lamp is helemaal waterdicht, dus dit maakt hem buiten helemaal veilig in gebruik.

Zo’n elektrische terrasverwarmer eist bijna geen onderhoud. Er zitten geen bewegende delen in en er hoeven geen onderdelen vervangen te worden. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de reflectoren schoon te maken. Een elektrische terrasverwarmer straalt de warmte heel gericht. Dus als je een terrasverwarmer zoekt voor het verwarmen van een open en grotere ruimte, kun je het beste een gas terrasverwarmer aanschaffen. Deze hebben een hoger vermogen en een groter warmtebereik.


5. Vida XL Elektrische Terrasverwarming

Deze elektrische terrasverwarming is uiteraard geschikt voor het verwarmen van je terras, maar ook hobbykamers, kelders en voorraadkamers. De drie warmtestanden kun je selecteren met behulp van de trekschakelaar en je kunt ze aflezen op het scherm. Ze bereiken snel de gewenste temperatuur, zonder ventilatorgeluiden of luchtwervelingen. Om de warmte te laten komen waar dat nodig is, kun je hem in hoogte verstellen. En als het apparaat omvalt, wordt hij automatisch uitgeschakeld, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.


Wat is een goede elektrische terrasverwarmer?

Na een beetje onderzoek, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Tristar Terrasverwarmer KA-5287 de beste terrasverwarmer van 2024 is. Dit, dankzij de drie warmtestanden, waterdichtheid, verstelbare hoogte en omvalbeveiliging.

Hoe werkt een terrasverwarmer?

Met stralingswarmte wordt er meteen warmte overgedragen via de lamp op personen en objecten. Dit doet het zonlicht zo, maar een terrasverwarmer ook.


Bekijk ook: Beste terrasverwarmers voor in de tuin

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *