TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Stille zwembadpomp

In jouw zoektocht naar een stille zwembadpomp moet je nogal wat keuzes maken. Door het ruime aanbod van pompen is het maken van de juiste keuze niet altijd eenvoudig. Want naast stil, moet de pomp voor in het zwembad natuurlijk ook effectief en veilig zijn. Zo heb je namelijk nog langer plezier van schoon zwemwater. Een pomp is dan ook een onmisbaar accessoire voor zwembaden. Zonder een pompinstallatie zou het water binnen afzienbare tijd vies worden. Ook groene aanslag en algen hebben zonder een filterpomp vrij spel.

Toch wil je niet gestoord worden door het geluid wat de pomp veroorzaakt. Zeker niet als je op het naastgelegen terras geniet van een drankje met vrienden of familie. Een stille pomp voor in het zwembad veroorzaakt een minimaal aantal decibellen aan geluid. Zo geniet je dus van perfect gefilterd water zonder dat je hinder ondervindt van geluidsoverlast. Gelukkig is er voldoende aanbod. Kies bijvoorbeeld voor een stille zwembadpomp van Intex of met een bepaalde capaciteit.


Waar moet een stille pomp voor in het zwembad aan kunnen voldoen? 

Een zwembadpomp moet niet alleen stil zijn, maar het water ook goed kunnen zuiveren. Zo voorkom je dat het zwembadwater vroegtijdig groen of vies wordt. Bijvoorbeeld door het zand dat je meeneemt aan je voeten. Ook de capaciteit is belangrijk. Des te meer liter water de stille zwembadpomp per uur filtert, des te schoner het water blijft. Let er ook op of de stille pomp voor in het zwembad groot genoeg is voor de M3 van jouw zwembad.

Bij de aanschaf van bijvoorbeeld een stille zwembadpomp van Intex, is het ook belangrijk om op de toegestane watertemperatuur te letten. In de meeste gevallen ligt de maximumtemperatuur rond de 30-35 graden. Als je op zoek bent naar de beste stille zwembadpomp, kies dan een exemplaar uit onze top 5. We hebben deze pompen getest op het geluid dat ze produceren, maar natuurlijk ook op hoe effectief ze het wateren zuiveren. 


Beste stille zwembadpomp: dit is onze top 5

Het water in zwembaden moet blijven circuleren. In combinatie met een stille pomp wordt het water ook constant gezuiverd. Je kunt dus veilig een frisse duik nemen. Deze pompen zorgen ervoor dat het zwemwater van goede kwaliteit blijft. Daarmee komt de gezondheid niet in gevaar én hoef je het water niet onnodig vaak te verversen.

Dit zijn de 5 beste stille zwembadpompen van 2024:


1. Intex zwembad filterpomp 2.271 L/uur

Deze stille zwembadpomp van Intex is bijzonder krachtig, maar wel geluidsarm. De pomp heeft een 32 millimeter aansluiting en filtert maar liefst 2271 liter water per uur. De stille en dubbel geïsoleerde pomp heeft een ingebouwde cartridge met filter. Deze kun je tevens eenvoudig vervangen. De 12 volt pomp is zuinig met energie en heeft een afmeting van 8,5 x 17 x 33 cm. Met een gewicht van circa 4 kilo is de stille zwembadpomp eenvoudig te verplaatsen.


2. Intex Krystal Clear 3.400 L/uur Stille Zwembadpomp

Met deze stille pomp van Intex blijft het zwembadwater altijd schoon en gezuiverd. Het water wordt niet alleen gecirculeerd, maar ook gefilterd. Deze filterpomp heeft een grote capaciteit en filtert tot wel 3400 liter water per uur. Daarmee is deze stille zwembadpomp ook geschikt voor grote Intex baden tot wel 21,1 M3. Deze geruisloze pomp voorkomt dat het water troebel wordt door vuil. De filter kan eenvoudig worden vervangen. Met een afmeting van 27 x 38 cm en een gewicht van 5,4 kg, is deze stille pomp voor in het zwembad eenvoudig te verplaatsen.


3. Intex Filterpomp 9.463 L/uur

Heb je een groot zwembad en ben je op zoek naar een stille zwembadpomp van Intex? Met een capaciteit van 9463 liter water per uur houdt deze pomp het zwembadwater kristalhelder. Deze stille pomp is tevens voorzien van een timerfunctie. Je kunt de pomp dus laten circuleren en filteren wanneer jij dat wilt. De motor van deze pomp is voorzien van een dubbele isolatie en een pomphuis. Vervelende geluiden blijven daardoor tot een minimum beperkt. Deze pomp heeft een lichtgewicht van 11,6 kg, is geschikt voor water met een temperatuur tot 35 graden en zwembaden met een diameter tot wel 7,32 meter. 


4. PoolPlaza Pomp 11.000 L/uur

Deze stille pomp is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot wel 19 M3. Het water wordt ontdaan van zand en vuil terwijl het blijft circuleren om groene aanslag te voorkomen. Deze pomp zuivert maar liefst 11.000 liter water per uur. De kunststof tank is bestand tegen temperaturen tot 45 graden, roest, alle weersomstandigheden en bijtende zuren zoals chloor. De drukmeter is eenvoudig af te lezen. De flens van de pomp is draaibaar zodat het installeren nog eenvoudiger gaat. Deze stille pomp is geschikt voor zwembaden met een slang diameter die varieert van 32-38 mm.


5. Aquaforte Stille Zwembadpomp 7.500 L/uur

Deze zelf aanzuigende stille pomp voor in het zwembad voorziet je van de gemakken die je nodig hebt. Deze stille zwembadpomp heeft een capaciteit van 7.500 liter water per uur. Deze pomp is uitgerust met een voorfilter waardoor het water perfect zuiver en schoon blijft. De stille 230 volt pomp voor in het zwembad heeft een gewicht van ruim 6 kilo. Met een afmeting van 21,6 x 25 x 45,9 is de filterpomp handzaam en compact van formaat. Deze 250 watt pomp wordt geleverd met een kabel van 1,5 meter.


Geruisloze pompen voor kristalhelder zwemwater

Natuurlijk wil je het water van jouw zwembad zo schoon en zuiver mogelijk houden. Dat doe je door te kiezen voor één van de stille zwembadpompen uit onze top 5. Deze zijn namelijk niet alleen veilig en effectief, maar produceren ook nog eens een minimaal geluid. Terwijl het zwemwater tot in de puntjes wordt gefilterd, geniet jij van stille en aangename verkoeling. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je op zoek bent naar een stille filterpomp voor een klein of een groot zwembad. Aan de hand van de capaciteit kies je altijd de pomp die past bij jouw zwembad. Zwemmen was nog nooit zo rustgevend.


Op zoek naar de beste zwembadpomp van 2024? Bekijk hier onze top 5

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *