TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste tuinsproeier van 2024

Het onderhouden van een gezonde tuin kan vaak als veel werk aanvoelen. Vooral in de warmere maanden. En als je een grote tuin hebt, zal het veel tijd kosten om met de hand alle planten water te geven. Met tuinsproeiers is het niet nodig om elke dag uren te besteden aan het wateren van je planten. Of je nu een grote tuin hebt die te veel tijd kost. Of probleemgebieden die gewoon wat extra water nodig hebben. Deze tuinsproeiers besparen je tijd en moeite. Terwijl je je tuin altijd groen en weelderig houdt. Waardoor je meer tijd kunt besteden aan het genieten van je tuin dan ooit tevoren.


1. GARDENA Cirkelsproeier Mambo Tuinsproeier

Tuinsproeiers zijn er in alle soorten en maten. Voor de beste resultaten moet deze sproeier zich kunnen aanpassen aan de veranderende rondingen en afmetingen die bestaan tussen de verschillende voor- en achtertuinen. De Gardena tuinsproeier is een budgetvriendelijke optie die gebruik maakt van het standaard cirkelvormige, roterende sproeipatroon dat effectief is voor kleine tot middelgrote tuinen.

De sproeier is voorzien van twaalf individuele sproeiers die op drie roterende armen zijn gemonteerd. Je kunt de sproeiers en armen individueel instellen om de sproeihoek te veranderen. Hierdoor heb je de volledige controle over de sproeier. Grotere hoeken zorgen ervoor dat je meer gebied kunt besproeien zonder dat er dode hoeken in het patroon ontstaan. De draaiende sproeiers zorgen er ook voor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld binnen het dekkingsgebied.


2. GARDENA Cirkelsproeier samba Tuinsproeier

Een eenvoudige, goedkope sproeier is de perfecte optie voor mensen die een kleine tuin willen besproeien of die meerdere sproeiers willen voor iets groters. Deze sproeier van Gardena kan 250 m2 gras besproeien om ervoor te zorgen dat je hele tuin goed wordt gevoed.

Je kunt kiezen uit twee soorten sproeiers voor een langzamere besproeiing of een snellere besproeiing. Elk begroeiingstype heeft een andere diameter die het ook bereikt. Dit is een perfecte prijs en kwaliteit tuinsproeier

Bovendien, als je niet verliefd word op de sproeier, zal Bol je aankoop volledig terugbetalen.


3. GARDENA Aquazoom Zwenksproeier

Dit is wellicht een iets meer bekendere sproeier. Dat is niets voor niets, deze sproeier is namelijk ideaal voor de meeste mensen. Het is een ideale sproeier voor tuinen van 25 m² tot maximaal 250 m².

Wat ook goed is aan deze tuinsproeier, is dat het traploos instelbaar is. De traploos instelbaar bereik is van 7 m tot maximaal 18 m en een afzonderlijk instelbare sproeibreedte van 3,5 m tot maximaal 14 m.

Op zoek naar de beste zwenksproeier van dit moment? Kijk hier onze top 5


4. GARDENA Zwenksproeier ZoomMaxx Tuinsproeier

Deze zwenksproeier is ongelooflijk veelzijdig met 16 verschillende sproeiers. Die zijn allemaal ontworpen om verschillende gebieden van jouw tuin te besproeien. De Zoommaxx kan bijna overal worden geplaatst. De voet is stevig genoeg voor elk oppervlak tot 15% helling. En is aangepast aan de grootte van jouw tuin.

Er is echter opgemerkt dat een lage waterdruk de oppervlaktedekking van deze sproeier aanzienlijk zal verminderen. Hierdoor kun je daarna lekker in een tuin zitten waar de waterdruk goed is. De Zoommaxx heeft een eenvoudig schoon te maken gaasfilter en de gebruikers zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van hun tuin na slechts enkele weken gebruik.


5. GARDENA Classic Polo 220 Zwenksproeier

Kleinere tuinen die een betrouwbare baan nodig hebben, kunnen goede dingen verwachten van deze zwenksproeier. Inderdaad, het is misschien wel de meest populaire sproeier op de markt en zeer betrouwbaar. De filter is gemaakt van roestvrij staal. Dit is altijd wel handig.

Ook deze tuinsproeier is traploos instelbaar.


6. GARDENA Premium Pulserende sektor en cirkelsproeier 

Hij is geschikt voor grotere tuinen tot 490m2. Er is een belangrijke reden waarom we pulse of impact sprinklers houden. Dat is, omdat je er een heerlijk zomers gevoel van krijgt. Wie houdt er nou niet van het rustige tsk-tsk-tsk geluid van een boer of van het irrigatiesysteem van een statig huis op een warme zomeravond. Ondertussen nippend aan een Pimms. Nou, plank dit model op je tuin en je zult altijd het gevoel hebben dat je op vakantie bent.

Toegegeven, impact sprinklers zien er wel uit als het resultaat van iemand die een wirwar van metalen en plastic stukjes heeft gevonden en ze allemaal bij elkaar heeft gezet in een schuur. Ze zijn ook nogal delicaat en houden er niet van om vertrapt te worden. Maar ze behoren tot de beste opties voor het besproeien van lange afstanden.

Deze Gardena Premium Pulse Tuinsproeier gebruikt een behoorlijke hoeveelheid stevig metaal in zijn constructie. Hij is uitgerust met een hoge precisie messing sproeier. Die dag in dag uit een fusillade van betrouwbare spuiten zou moeten produceren. Het bereik van 10 tot 25 meter is eenvoudig in te stellen. Dit doe je met de grote knop aan de zijkant. Er is een aparte draaiknop om de sector in te stellen van 25˚ tot 360˚. En omdat hij een doorverbinding heeft, kun je er ook enkele aan elkaar koppelen voor een full-on squirt-symfonie.

Lees hier onze Top 5 beste sectorsproeiers van dit moment


Waarop letten bij het kopen van een tuinsproeier


Soorten sproeiers

Het soort sproeier dat je nodig hebt, hangt af van het type tuin dat je hebt. De reizende sproeiers zijn ideaal voor grotere gebieden. Er zijn ook andere soorten sproeiers, zoals impact sproeiers die 360 graden draaien als ze water vrijgeven, in plaats van te bewegen in de tuin. Ze hebben vaak het grootste bereik van de waterdistributie.


Instellingen

Verschillende sproeiers hebben verschillende instellingen voor timing en waterdruk. Het is handig om een sproeier met de meest uiteenlopende instellingen te selecteren. Dit doe je, zodat je het meeste uit de sproeier kunt halen. Dit zonder water te verspillen of het risico te lopen jouw tuin te besproeien als de instelling te lang duurt, terwijl je weg bent. Sommige hebben een nachtstand die ideaal is voor degenen die de tuin liever overdag niet besproeien, terwijl hij in gebruik is, en voor degenen die zich houden aan de waterbeperkingen.

Sommige sproeiers hebben een automatische afsluiter. Dit is handig als je niet wilt wachten tot jouw tuin klaar is met besproeien. Hierdoor kun je de dag met gemak kunt doorbrengen.


Kenmerken

Sommige sprinklers hebben extra functies toegevoegd waar andere niet voor zijn uitgerust. Als je problemen heebt om zich te ontdoen van ongewenst ongedierte in jouw tuin, zijn er sproeiers met specifieke timers die ontworpen zijn om ze af te schrikken. Als je kinderen hebt die graag in de sprinkler spelen op warme dagen, zijn er ook sprinklers die zijn ontworpen om veilig en praktisch te zijn voor dit ook.

Hoe vaak moet ik mijn tuin besproeien met een sproeisysteem?
Je kunt jouw tuin besproeien als en wanneer uw tuin dat nodig heeft. Je zult merken dat het tuin tijdens de warmere maanden meer water nodig heeft en eventuele gebieden die er bijzonder droog uitzien, kunnen meer aandacht krijgen van sproeiers die opties hebben om probleemgebieden te besproeien.


Extra tip

Zorg er altijd voor dat je jouw sproeier schoon houdt voor het beste resultaat. Als jouw sproeier vuil wordt, kan hij verstopt raken met vuil, waardoor hij jouw tuin niet meer kan besproeien. Neem een kleine naald om de verstopte plug te verwijderen en vergeet niet om af en toe te spoelen na gebruik.


Bekijk ook: De beste tuinslang van 2024


Bronnen:

Naamsvermeldingen:

  • Austin Fracchia
  • Derek Adams & Sarah-Jane Butcher
  • Bob Robinson

Uitgelichte afbeelding door: Anton Croos

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *