TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste accu buxusschaar van 2024

Mensen die in bezit zijn van een tuin weten hoe belangrijk het voor je kan zijn dat je tuin er mooi en verzorgd uit ziet. Er zijn natuurlijk veel verschillende dingen die er zo uit moeten zien, maar één daarvan zijn je struiken, hagen en gazon. Het is niet mooi als deze alle kanten opgroeien. Daarom kun je ze bijsnoeien. Dit kun je handmatig doen, door gebruik van een schaar, maar dat kost veel moeite. Het is veel makkelijk om dit elektrisch te laten doen. Hiervoor bestaan er accu buxusscharen! Ze werken vaak op accu, dus moeten wel opgeladen worden. Maar je hoeft ze alleen maar aan te zetten en vast te houden, en het werk wordt voor je gedaan. Benieuwd naar de beste accu buxusschaar van 2024? Lees dan snel verder.


1. Bosch ASB 10,8 LI Accu Buxusschaar draadloos – 3 messen

De Bosch accu buxusschaar is zo krachtig dat je overal kan knippen dankzij de sterke accu. Hij wordt geleverd met een grasmes, zodat je niet alleen een buxus kan snoeien, maar ook het gras kan knippen. En er wordt een iets kleiner buxusmes meegeleverd, voor de iets kleinere planten. Ze zijn allemaal geschikt voor lichte knipwerkzaamheden aan struiken en gazonranden.

Het is belangrijk dat je het gereedschap uit zet voor je het gaat schoonmaken, zodat je ongelukken kan voorkomen. Vergeet niet dat de messen nog enkele seconden draaien, als je hem hebt uitgeschakeld. En draag altijd werkhandschoenen.

Voordelen

Om te beginnen kunnen er natuurlijk drie verschillende scharen/messen bevestigd worden aan de accu buxusschaar. Je kunt lang gebruik maken van de schaar, want hij heeft een looptijd van 100 minuten. Je hoeft hem dus niet continu op te laden. Er zit ook een led-indicatie op, zodat je kan zien hoe ver hij geladen is. En de messen kun je heel gemakkelijk wisselen, zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap.

Lees hier onze volledige Bosch ASB 10,8 LI Accu Buxusschaar review


2. Gardena ComfortCut accu-gras/buxusschaar

Met de accu buxusschaar (en grasschaar) van Gardena kun je gemakkelijk en nauwkeurig gazonranden/struiken afsnijden. Je kunt de accuschaar namelijk voor verschillende dingen gebruiken, omdat er verschillende messen op kunnen. Een grasmes, een buxusmes en een struikmes. De handgreep ligt lekker in de hand en maakt het snoeien een stuk comfortabeler. Vooral, omdat de handgreep met je hand meebuigt, en dus heel natuurlijk in de hand ligt. Het verwisselen van de messen is heel makkelijk: één druk op de knop en het mes schiet los. Dan hoef je alleen nog maar het andere mes te bevestigen. De accu kan een hele tijd mee, en is ook snel weer opgeladen. Bij aankoop krijg je er ook mesbescherming en een oplader bij. Dit hoef je dus niet zelf aan te schaffen en zit volledig inbegrepen bij de prijs.

Lees hier onze volledige Gardena ComfortCut Accu Buxusschaar review


3. Wolf-Garten buxusschaar

De voordelen van deze accu buxusschaar zijn dat hij ten eerste niet zwaar is en wendbaar is. Daar naast, past de handgreep zich aan, aan jouw hand en heeft een softgrip. En de accu zorgt voor een looptijd van ongeveer 30 minuten. Maar volgens de reviews kan hij zelfs een uur meegaan. Om hem daarna weer op te laden duurt zo’n 4 uur, maar dan kun je even pauzeren of wat anders doen in de tuin. Normaal zou je het misschien wel met de hand knippen, maar een schaar op accu verlicht het werk. Hij werkt heel goed voor de fijne, precieze werkjes. Hij doet waar hij voor bedoeld is, zolang de takken maar niet te dik zijn.

Lees hier onze volledige review van de WOLF-Garten Buxusschaar


4. Wolf-Garten 3 in 1

De vorige schaar van Wolf-garten was alleen een buxusschaar. Natuurlijk is dat waar je naar op zoek bent, maar deze heeft ook nog een gras- en contourmes erbij. Hoe meer, hoe beter, toch? De handgreep van het apparaat heeft een sliplaag erop, waardoor je hem goed vast kunt houden en hij niet zomaar uit je handen glijdt. Dit kan namelijk zorgen voor nare ongelukjes, dus wees altijd voorzichtig. De messen kun je heel makkelijk zonder gereedschap te hoeven gebruiken verwisselen. En het opladen duurt ongeveer 5 uur. In deze tijd kun je lekker pauze nemen, of andere klusjes doen in de tuin of het huis. En hij werkt voor ongeveer 50 minuten!


5. Makita accu buxusschaar

Een accu buxusschaar wordt gebruikt voor het bijwerken van buxus struiken. Dit kan snoerloos en met gemak dankzij deze lichte accu buxusschaar van Makita. Het is een heel simpel model, zonder oplader en accu’s, maar met een aantrekkelijke prijs. Hij heeft een meslengte van 200mm, waardoor hij ideaal is om precieze werkjes te doen en middelgrote oppervlakten te knippen. De messen zijn dubbelsnijdend, waardoor je een extra mooi resultaat krijgt! En als het mes versleten is, en je er een nieuwe op wil plaatsen, kan dit zonder gereedschap te hoeven gebruiken. Het led-lampje geeft aan wanneer de accu bijna leeg is, en de bladvanger zorgt voor een goede afvoer van het afval.


Wat is een goede accu buxusschaar?

De Bosch ASB 10,8 LI Accu Buxusschaar is een erg goede accu buxusschaar. Hij heeft een krachtige accu die wel 100 minuten mee gaat. Ook kun je verschillende messen aan deze accu buxusschaar bevestigen.

Waarop letten bij het kopen van een accu buxusschaar?

Een accu buxusschaar moet lang mee kunnen gaan. Dus niet dat je een halfuurtje aan het werk bent, en hij valt ineens uit. Dat is natuurlijk niet zo fijn. Ook moet een accu buxusschaar veilig zijn en de messen moeten makkelijk vervangbaar zijn. En een accu buxusschaar hoeft ook niet te duur te zijn. Bekijk onze top 5 voor de beste opties.


Bekijk ook: Beste buxusschaar van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *