TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste opblaasbare tuinzwembad van 2024

De warme temperaturen in de zomer kunnen u af en toe eventjes te veel worden. Het liefste wilt u dan verkoeling opzoeken. En wat helpt nou beter met verkoelen dan een eigen zwembad in de tuin. Deze opblaasbare zwembaden zijn ideaal, aangezien ze gemakkelijk op te ruimen zijn. Het enige wat u hoeft te doen is het water en lucht eruit te laten lopen.

Opblaasbare zwembaden zijn dus ideaal voor mensen met weinig plaats in hun tuin. Momenteel zijn er op de markt meer dan genoeg keuzes. Hierdoor kunt u het zwembad vinden dat het best bij u past. De meest belangrijke punten waar u op zou moeten kunnen letten zijn factoren zoals de grootte, de prijs etc. (zie waarop letten bij het kopen van een opblaasbaar zwembad onderaan deze pagina). Zelf hebben we een klein onderzoek verricht waar we rekening hebben gehouden met de onlinerecenies van klanten. Daaruit hebben we een selectie kunnen maken van de vijf beste opblaasbare zwembaden.

Koop een opblaasbaar zwembad en zorg voor eindeloos plezier voor uw kinderen en of gezin (afhankelijk van het type dat u koopt). Hierdoor kunnen uw kinderen dagelijks genieten in de achtertuin of thuis bij de grootouders, zolang het mooi weer is. Hieronder hebben wij onze 5 favoriete opblaasbare zwembaden genoteerd.


1. Bestway Fast Set Pool

Ook dit zwembad is, zoals u kunt zien, vrij groot. De Bestway Fast Set Pool is ook weer een zwembad waar gemakkelijk het hele gezin in past. Vergeleken met het Intex bad op nummer 2 is hij een stuk dieper. In principe hoeft alleen de bovenste rand opgepompt te worden, dus is hij gemakkelijk op te zetten. Het bad is gemaakt van pvc en is rond. Hierdoor heeft hij een vrij luxe uitstraling.

Dit bad wordt geleverd met een filterpomp. Gaat de pomp kapot? Dan zijn ze ook te koop op bol.com. Deze pomp kunt u gewoon aansluiten op uw tuinslang. Daardoor kunt u zelf bepalen of er water naar het zwembad toegevoerd of afgevoerd moet worden.

Kijkend naar de prijs is het zeker niet het goedkoopste bad. Toch door alle voordelen van dit bad staat hij op onze nummer 1. De recensies op verschillende sites zijn positief en er worden veel 5 sterren gegeven.

Voordelen en nadelen

Het bad is zeer gemakkelijk op te zetten. Het enige deel wat opgepompt moet worden is de bovenrand, en dus niet het gehele bad. Dit scheelt heel veel tijd als het gaat om pompen. Als hij eenmaal opgepompt is kunt is het zwembad gaan vullen. De lucht die in de rand zit zorgt ervoor dat het bad de hoogte ingaat zodra er water in komt. De rand blijft namelijk op het water drijven. Het bad kan aangesloten worden aan een tuinslang. Hierdoor kunt u de hoeveelheid water in het bad zelf bepalen en veranderen op een simpele manier. Bij aankoop van dit bad worden er ook een paar extra accessoires toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn een reparatiesetje en een filterpomp. Ook zit er een handleiding via DVD bij. Het enige nadeel is de prijs. Maar voor een goed bad zoals deze is het zekerwaard.


2. Intex 262 x 175 x 56 cm

Dit opblaasbare zwembad van Intex is geschikt voor het hele gezin. De afmetingen zorgen ervoor dat iedereen plezier kan hebben van het water. Hij heeft twee luchttoevoer punten, één voor de bovenste band en één voor de onderste band. Ook wordt hij geleverd met een reparatiesetje waarmee de kleine schades (zoals kleine gaatjes) aan het bad gemaakt kunnen worden.

Het zwembad is gemakkelijk op te pompen met een hand- of voetpomp. U kunt hem leeg laten lopen door simpelweg het ventiel los te draaien. Omdat hij zo gemakkelijk te gebruiken is, is hij geschikt als u hem mee zou willen nemen bij het kamperen of als u het gewoon in uw tuin wilt opzetten.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel is toch echt het formaat. Met een inhoud van 750 liter is het zwembad is groot genoeg om er met het hele gezin in te passen. Verder is de stof waarvan het bad gemaakt is ideaal. Zoals we eerder hadden vermeld is het bad ook zeker handig in gebruik. Hij kan opgezet worden in een paar minuutjes. Het bad is van vinyl gemaakt. Deze stof scheurt niet snel en kan goed tegen een stootje. Scheurt hij toch? Dan komt het reparatiesetje zeker van pas!
Eigenlijk is het enige nadeel dat er geen filterpomp bij dit zwembad wordt geleverd. Nu zijn filterpompen alleen van belang als u het zwembad wilt opzetten of opruimen. Ze zijn gemakkelijk aan te sluiten op tuinslangen. Ze zorgen er namelijk voor dat al het water in of uit het zwembad gaat. Gelukkig kunt u op meerder plekken online een filterpomp kopen.


3. Intex Crystal

Dit is de Intex Crystal. De drie lagen zijn gemakkelijk en snel op te pompen. De afmetingen van dit bad zijn ideaal kleine kinderen als ze in de zomer wat afkoeling nodig hebben. Ook dit bad is gemaakt van vinyl en is daardoor vrij sterk. Hij is ideaal voor de achtertuin of om mee te nemen op vakanties.

De reviews van het bad zijn positief. Dit komt vooral omdat hij gemakkelijk op te zetten is. Hierdoor staan er niet 2 uur lang kinderen tegen je blèren dat ze graag willen zwemmen. Over de afmetingen is goed nagedacht. Doordat het bad niet al te diep is, is de kans zeer klein dat de kinderen zullen verdrinken.

Voordelen en nadelen

Het bad bestaat uit drie brede randen die je allemaal apart van elkaar moet oppompen. Nu verwacht u dat dit een lange tijd kan duren, maar door de afmetingen is dit zo gedaan. Ook bij dit bad is er weer een reparatiesetje inbegrepen, zodat u de kleine gaatjes zelf kunt plakken. De prijs is het laagste van alle zwembaden in deze lijst, dus dat is een heel groot voordeel. Toch begrijp ik dat als u thuis kinderen van een oudere leeftijd heeft zitten, dit misschien niet de beste keuze is. De kwaliteit vinden sommige kopers te zwak. Het vinyl is namelijk vrij dun. Ook heeft het bad niet de meest luxe uitstraling.


4. Intex Sunset Glow

Ook dit bad is weer voor kleine kinderen gemaakt. De ronde vorm en de verschillende kleurtjes zorgen voor een vrolijke uitstraling. Ook dit bad is weer opgebouwd uit drie opblaasbare randen. Het grootste verschil met het vorige product is de opblaasbare bodem. De prijs is zeer laag wat hem aantrekkelijk maakt.

Ook deze recensies zijn positief, de kwaliteit is goed. We hebben veel recensies gelezen dat mensen dit bad ook gebruiken als ballenbak voor hun kinderen. Dit betekent dat dit bad niet alleen maar zomers gebruikt kan worden, maar het hele jaar door. Dus door de prijs, kwaliteit en plezier die de kinderen hebben wordt dit bad zeer sterk aangeraden.

We hebben niet precies kunnen ontdekken hoe, maar het water loopt langzaam uit het bad. Wat dit bad niet ideaal maakt voor de zomerse dagen. Intex is een zeer populair merk onder de kopers. Dit komt vaak door de vrolijke en aantrekkelijke uitstraling.

Voordelen en nadelen

Dit bad is beschikbaar in verschillende formaten, dus u kunt zelf kiezen welk bad u het beste uit komt. Het is makkelijk te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen zijn de 3 randen oppompen, de bodem oppompen en er een laagje water in te doen. Doordat de bodem is opgepompt zit dit comfortabeler dan een normale zwembad bodem. Ook hier is eigenlijk het grootste nadeel dat er geen filterpomp bij inbegrepen is. En dat hij een klein beetje lekt.


5. Bestway 211 x 132 x 46 cm

Dit zwembad van Bestway is rechthoekig en is ook weer gemaakt van vinyl. Het is net zoals de nummer 3 en 4 het meest geschikt voor kinderen. De kinderen zullen veel plezier van dit bad met een inhoud van 400 liter hebben. Dit bad heeft 2 banden die opgeblazen moeten worden. Hij is licht en is gemakkelijk op te zetten.

Tot nu toe hebben we over dit bad alleen nog maar positieve beoordelingen gelezen. Hij is stevig en de kwaliteit is ook goed. Veel recensies gaan over de kinderen die veel plezier hebben van het bad. Dit is precies wat we van de ouders willen horen! Dit bad is zeer aan te raden. Veel mensen zijn enthousiast over de kwaliteit die Bestway leverd.

Voordelen en nadelen

Het bad is kindvriendelijk ingericht. Door de twee ringen is hij snel opgepompt en is hij al vrij snel klaar voor gebruik. Het grootste nadeel is dat er niet echt in gezwommen kan worden. Wat bijvoorbeeld wel kan bij de nummer 1 uit deze lijst.


Waarop letten bij het kopen van een opblaasbaar zwembad

Opblaasbare zwembaden maken uw warme zomerdagen verdraaglijk. Het is een perfecte afkoeling voor als het u net iets te warm word. Zwemmen hoeft niet per se, u kunt de baden ook gewoon gebruiken als voetenbadje. De baden nemen meestal niet veel plaats in en zijn daarom ideaal voor de achtertuin. Doordat de markt van opblaasbare zwembaden groot is hebben we een paar dingen waar u op moet letten als u een zwembad aan wilt schaffen.


Temperatuur en veiligheid

De veiligheid gaat boven alles. Let erop dat u kinderen niet gemakkelijk kunnen verdrinken of struikelen. Als de kinderen (nog) niet goed kunnen zwemmen, is het belangrijk om een oogje in het zeil te houden. Op warme zomerdagen kan zonnebrand ook altijd van pas komen.

Zorg ervoor dat het bad niet te warm of te koud is voor de kinderen. U kunt zelf de temperatuur gemakkelijk aanpassen door er warm of koud water bij te gooien. Zomers zal het water opwarmen door de zon. Wilt u dit niet? Dan is het verstandig om het bad in de schaduw te zetten. Blijf de temperatuur dus controleren want deze kan op een natuurlijke manier aangepast worden. Zelfs zonder dat u er erg in heeft.


Grootte van het zwembad

Er zijn verschillende soort afmetingen voor opblaasbare zwembaden. Elke afmeting is geschikt voor zijn eigen doeleinden. Zo zijn kleinere baden geschikter voor Kinderen, en grote baden voor volwassenen. Verder is het belangrijk om te kijken waar u het bad gaat plaatsen. Kijk hoeveel ruimte u tot beschikking heeft en kies aan de hand daarvan uw zwembad grootte. Het is zonde als u een te groot bad koopt. Heeft u veel ruimte? Dan kunt u er ook voor kiezen om een opzetbad te kopen.

Ook de dikte van een bad is van belang. Is het bad dikker dan neemt het meer plaats in en heeft u minder zwemruimte. Het is dus belangrijk om deze 2 dingen af te wegen.


Prijs en bijkomende kosten

De prijzen voor veel opblaasbare zwembaden zijn niet heel hoog. Hoe groter het bad, hoe duurder hij zal zijn. Ook moet u letten op de kwaliteit, het bad kan dan wel goedkoop zijn, maar als de kwaliteit zwak is is het eigenlijk weggegooid geld. Veel opblaasbare zwembaden zijn te koop bij uw lokale speelgoed winkel of online.

Houdt er rekening mee dat bij sommige baden een filerpomp niet inbegrepen is. Die zal u er dus nog extra bij moeten aanschaffen. Voor hoger zwembaden is het handig om een trappetje te hebben. Het bad zal door het trappetje minder snel beschadigen en het is een makkelijke manier om in en uit het bad te komen. Misschien nog wel het belangrijkste, vergeet niet dat water ook geld kost.


Accessoires

Zoals we net al noemde kan een trappetje bij het zwembad handig zijn. Of een filterpomp. Door accessoires kunt u uw bad aanpassen naar hoe u zelf wilt. Wilt u uw bad langere tijd laten staan? Dan is een filterpomp belangrijk. Voor goed gezuiverd water zult u ook chloortabletten nodig hebben. Vaak zitten deze bij de eerste aanschaf van een filterpomp. Maar als ze er niet bij zitten zult u ze zelf moeten aanschaffen. Klik op de knop voor een filterpomp.

We gaan ervan uit dat elk kind het geweldig zou vinden als hij of zij een zwembad met glijbaan in hun achter zou staan. Er zijn opblaasbare glijbanen op de markt, maar ook professionele. De opblaasbare zijn een stuk goedkoper, maar gaan ook minder lang mee.

Ook een afdekzeil voor uw zwembad is belangrijk. Hierdoor zal er geen vuil of kleine vliegjes in uw bad komen als u hem niet gebruikt. Bij veel zwembaden is een afdekzeil inbegrepen, maar bij sommigen niet. Kijk hier goed naar als u uw opblaasbare zwembad wilt kopen.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *