TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kruiwagen met 2 wielen

In 2023 staat de wereld van tuinieren en klussen niet stil, en dat geldt ook voor de evolutie van kruiwagens. Als we denken aan het transporteren van zware ladingen, of het nu gaat om tuinafval, bouwmaterialen of andere lastige vrachten, is een betrouwbare kruiwagen met twee wielen onmisbaar. Maar met zoveel keuzemogelijkheden op de markt, is het belangrijk om te weten welke de beste optie is voor jouw behoeften.

In ons artikel over de beste kruiwagen met twee wielen van 2023, gaan we diep in op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in deze essentiële tuin- en bouwtool. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en talloze modellen getest om je een gedetailleerd overzicht te bieden van de topkeuzes die dit jaar beschikbaar zijn.

Of je nu een enthousiaste tuinier bent die op zoek is naar een robuuste partner voor je groene avonturen of een professionele klusser die een betrouwbare werkmaat nodig heeft, ons artikel zal je helpen om de perfecte kruiwagen te vinden om het zware werk te vereenvoudigen. Lees verder om te ontdekken welke kruiwagens in 2023 de kroon spannen als de beste in hun klasse.

Op zoek naar een normale kruiwagen? Dit zijn de 5 beste van 2024


Waar op letten bij het kopen van kruiwagens met 2 wielen?

Bij het kopen van een kruiwagen met twee wielen zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Ten eerste is het belangrijk om voor jezelf te bedenken hoeveel capaciteit je wil dat je kruiwagen zal hebben. Er zijn natuurlijk kruiwagens in alle maten en soorten. Ten tweede is het belangrijk om te letten op wat voor type wielen je kruiwagen nodig zou hebben. Luchtbanden zijn geschikt voor oneffen terrein en bieden goede stabiliteit, terwijl massieve rubberen wielen onderhoudsvrij zijn maar minder geschikt voor ruwe oppervlakken. Kijk ook naar de wielgrootte, aangezien grotere wielen gemakkelijker over obstakels rollen.

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar je op kan letten. Denk hierbij aan het materiaal, want stalen bakken zijn duurzaam en bestand tegen corrosie, terwijl kunststof bakken lichter zijn en geen roestproblemen hebben. Ook kun je denken aan de prijs en garantie, de stabiliteit en de reviews en aanbevelingen van een product.


Vergelijk de producten

We hebben hierboven op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een kruiwagen met twee wielen. De drie belangrijkste die daar uit kwamen waren capaciteit, de wielen en het materiaal waarvan de kruiwagen gemaakt is. Daarom hebben we hieronder alvast een heel handig overzicht gemaakt waarin je het verschil tussen de verschillende kruiwagens heel snel en gemakkelijk kan zien. Daaronder zullen we de verschillende kruiwagens uitgebreid bespreken.

De kruiwagensCapaciteitWielenMateriaal
JMC Kruiwagen 160 liter 2 wiel B-Keus160 literLuchtbandenStaal
Forza 165L HDPE165 literLuchtbandenKunststof
TILT kruiwagen160 literKunststofKunststof
Tarsus kruiwagen160 literLuchtbandenKunststof
Ramenwagen HummerNVTKunststofStaal
Vergelijk de kruiwagens


Beste kruiwagen met 2 wielen: dit is onze top 5

Of je nu kiest voor een inhoud van 160 of 250 liter. Kruiwagens met 2 wielen maken het werk rondom het huis makkelijker. Bijvoorbeeld tijdens het verzorgen van de dieren, het aanplanten van de border of andere klussen. In deze top 5 vind je de best geteste kruiwagens. Natuurlijk met 2 wielen én verschillende inhoudsmaten.

Dit zijn de beste kruiwagens met 2 wielen van 2024:


1. JMC Kruiwagen 160 liter 2 wiel B-Keus

De JMC Kruiwagen 160 liter 2 wiel B-Keus is een interessante optie voor wie op zoek is naar een ruime kruiwagen met stabiliteit door zijn twee wielen. Het feit dat dit een B-keus model is, betekent dat het mogelijk kleine gebreken of cosmetische imperfecties kan vertonen, maar deze hebben geen invloed op de algehele prestaties. Dit kun je ook terugvinden in de beschrijving van het artikel. Daar staat namelijk het volgende geschreven: “Let op!! Frame kan iets scheef zijn, maar wel werkbaar!”

De 160 liter capaciteit van deze kruiwagen is indrukwekkend en geschikt voor grotere ladingen, wat handig is voor tuin- en bouwprojecten. De twee luchtbanden bieden goede tractie en stabiliteit, vooral op ruw terrein. Dit zijn al twee hele belangrijke factoren waar je op kan letten. De capaciteit is groot genoeg als je een grote lading wil verplaatsen en als je een ruw terrein hebt zijn de wielen ook perfect voor jou!

De constructie is robuust met een stalen bak, wat duurzaamheid garandeert. De handvatten zijn comfortabel en ergonomisch ontworpen, waardoor het gemakkelijk is om de kruiwagen te verplaatsen.

Hoewel dit model een B-keus is, biedt het nog steeds waar voor je geld, vooral als je bereid bent kleine onvolkomenheden te accepteren in ruil voor de betaalbaarheid en de grote capaciteit. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een kruiwagen die presteert zonder de bank te breken.

Voordelen

 • Capaciteit van 160 liter
 • Goed op ruw terrein
 • Stalen bak

Nadelen

 • B-keus model

2. Kruiwagen Forza 165L HDPE bak groen, grijs gelakt ond.2-wiel

De Kruiwagen Forza 165L met HDPE bak in groen, grijs gelakte uitvoering en voorzien van twee wielen is een indrukwekkend stuk gereedschap. De 165 liter capaciteit van de HDPE bak biedt voldoende ruimte voor zware ladingen, wat handig is voor diverse taken, van tuinieren tot bouwwerkzaamheden.

Het groene, grijs gelakte ontwerp geeft de kruiwagen een aantrekkelijke uitstraling en een duurzame afwerking. De HDPE bak is lichtgewicht en bestand tegen roesten, wat de levensduur van deze kruiwagen aanzienlijk verlengt.

De twee wielen zorgen voor stabiliteit en maken hem gemakkelijk verplaatsbaar, vooral op oneffen terrein. De handvatten zijn comfortabel en ergonomisch ontworpen, waardoor het gemakkelijk is om de kruiwagen te hanteren, zelfs met zware ladingen.

Over het algemeen biedt de Kruiwagen Forza 165L HDPE bak groen, grijs gelakt ond. 2-wiel een uitstekende combinatie van capaciteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een betrouwbare metgezel voor allerlei soorten projecten en zal ongetwijfeld een waardevolle aanvulling zijn voor elke klusser of tuinliefhebber.

Voordelen

 • Capaciteit van 165 liter
 • Goed op oneffen terrein
 • Kunststof

Nadelen


3. TILT kruiwagen 160 liter twee wielen

De TILT kruiwagen met een capaciteit van 160 liter en twee wielen is een opvallende kruiwagen die in veel opzichten indruk maakt. De redelijke laadcapaciteit is handig voor verschillende taken, zoals tuinieren en bouwwerkzaamheden, waardoor het gemakkelijk is om grote hoeveelheden materiaal te verplaatsen.

De twee wielen zorgen voor extra stabiliteit, vooral op oneffen terrein, en verminderen de belasting op de gebruiker. Dit maakt het gemakkelijker om zware ladingen te hanteren. Dit is ideaal, vooral wanneer je daadwerkelijk 160 kilo in je kruiwagen hebt liggen.

Het ontwerp van de TILT kruiwagen is gestroomlijnd en ergonomisch, met comfortabele handgrepen die langdurig gebruik aangenaam maken. De constructie is over het algemeen stevig en duurzaam.

Echter, het gewicht van de kruiwagen zelf kan enigszins aan de zware kant zijn, vooral wanneer deze volledig geladen is. Dit kan het verplaatsen bemoeilijken, vooral voor personen met beperkte kracht.

Samengevat, de TILT kruiwagen met 160 liter capaciteit en twee wielen is een goede keuze voor grotere projecten, maar het kan enige inspanning vergen om te manoeuvreren als het volledig beladen is. Over het algemeen biedt het echter een goede prijs-kwaliteitverhouding voor wie op zoek is naar een kruiwagen met een grote capaciteit.

Voordelen

 • Capaciteit van 160 liter
 • Goed op oneffen terrein
 • Kunststof
 • Duurzaam

Nadelen

 • Gewicht aan zware kant

4. Kruiwagen 160 liter 2-wiel

De Tarsus Kruiwagen met een capaciteit van 160 liter en twee wielen is een opmerkelijk hulpmiddel voor tal van projecten. De grote laadruimte maakt het geschikt voor verschillende taken, zoals tuinwerkzaamheden en bouwprojecten, waardoor het gemakkelijk wordt om grote hoeveelheden materiaal te vervoeren.

Het ontwerp van de kruiwagen is robuust en duurzaam, met een sterke constructie die lang meegaat. De twee wielen zorgen voor stabiliteit, vooral op ruw terrein, en verminderen de druk op de gebruiker, wat handig is bij het verplaatsen van zware ladingen.

Hoewel de kruiwagen over het algemeen indrukwekkend is, kan het gewicht ervan, vooral bij volledige belading, enige moeilijkheid veroorzaken bij verplaatsen. Dit kan vooral een uitdaging zijn voor personen met beperkte kracht.

Samenvattend biedt de Tarsus Kruiwagen 160 liter 2-wiel een solide keuze voor wie behoefte heeft aan een grote capaciteit kruiwagen. Het kan echter enige inspanning vergen om te manoeuvreren wanneer volledig beladen, en dit is iets om rekening mee te houden bij het overwegen van de aankoop.

Voordelen

 • Capaciteit van 160 liter
 • Goed op ruw terrein

Nadelen

 • Gewicht aan zware kant

5. Ramenwagen Hummer 2 wiel gegalvaniseerd met softwiel

Als laatste bespreken we deze ramenwagen. Dit is natuurlijk geen kruiwagen, maar het heeft wel twee wielen en is ook ideaal om van alles mee te verplaatsen. Om deze reden vonden we het toch belangrijk om hem ook mee te nemen in het artikel.

De Ramenwagen Hummer met twee wielen, vervaardigd uit gegalvaniseerd materiaal en uitgerust met softwielen, is een opvallend stuk gereedschap. Het gegalvaniseerde materiaal biedt duurzaamheid en roestbestendigheid, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik, zelfs in uitdagende weersomstandigheden.

De twee wielen van de Hummer ramenwagen zorgen voor stabiliteit en gemak bij het verplaatsen, zelfs op oneffen terrein. Het gebruik van softwielen minimaliseert trillingen en geluid, wat prettig is tijdens het verplaatsen van ladingen.

De constructie van de ramenwagen is solide en goed ontworpen, met handgrepen die comfortabel in de hand liggen en zorgen voor een goede grip.

Echter, de capaciteit van deze wagen is enigszins beperkt in vergelijking met sommige andere modellen, dus het is belangrijk om te overwegen of dit voldoet aan je specifieke behoeften.

In het algemeen biedt de Ramenwagen Hummer met twee wielen en gegalvaniseerde constructie, samen met de softwielen, een goede balans tussen duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een waardevolle toevoeging voor diverse taken, vooral als je op zoek bent naar een wagen die geschikt is voor gebruik in verschillende omgevingen.

Voordelen

 • Gegalvaniseerd materiaal (staal)
 • Goed op ruw terrein
 • Roestbestendig
 • Comfortabele handgrepen

Nadelen

 • Beperkte capaciteit


Kruiwagen met 1 wiel, of toch 2? Wat zijn de verschillen?

Dit artikel is natuurlijk specifiek voor kruiwagens met twee wielen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil van een kruiwagen met 1 wiel tegenover een kruiwagen met twee wielen? En wat zijn de voordelen en nadelen van beide? Daar hebben we hieronder een mooi overzicht van gemaakt, want we kunnen ons voorstellen dat deze vraag wel even door je hoofd is gegaan. We gaan ze hieronder met elkaar vergelijken.

 1. Stabiliteit: Een kruiwagen met één wiel vereist meer balans en controle bij het manoeuvreren. Dit maakt het soms lastiger om zware ladingen in evenwicht te houden, vooral op oneffen terrein. Een kruiwagen met twee wielen biedt daarentegen aanzienlijk meer stabiliteit, waardoor het gemakkelijker is om de lading te hanteren zonder deze te laten kantelen.
 2. Belasting: Kruiwagens met twee wielen kunnen over het algemeen grotere ladingen dragen dan die met één wiel, omdat het gewicht gelijkmatig over de twee wielen wordt verdeeld. Dit maakt ze geschikter voor grotere tuin- en bouwprojecten.
 3. Manoeuvreerbaarheid: Een kruiwagen met één wiel kan wendbaarder zijn in nauwe ruimtes vanwege zijn compacte ontwerp. Een kruiwagen met twee wielen kan echter gemakkelijker te sturen zijn, vooral voor personen met beperkte kracht.
 4. Veiligheid: Kruiwagens met twee wielen hebben de neiging minder snel om te kantelen dan die met één wiel, waardoor ze veiliger kunnen zijn bij het werken met zware ladingen.

Kortom, het belangrijkste verschil ligt in stabiliteit en belastbaarheid. Een kruiwagen met één wiel is handiger voor kleine taken en wendbaarheid, terwijl een kruiwagen met twee wielen meer geschikt is voor grotere ladingen en terreinen waar stabiliteit cruciaal is. De keuze hangt af van de specifieke behoeften van de gebruiker en het soort werk dat moet worden uitgevoerd.


Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat is het voordeel van een kruiwagen met twee wielen ten opzichte van een met één wiel?

Een kruiwagen met twee wielen biedt over het algemeen meer stabiliteit, vooral bij het vervoeren van zware ladingen. Dit maakt het gemakkelijker om evenwicht te behouden en te manoeuvreren, vooral op oneffen terrein.

Kan ik een kruiwagen met twee wielen gebruiken voor tuinieren?

Ja, kruiwagens met twee wielen zijn uitstekend geschikt voor tuinieren. Ze kunnen helpen bij het vervoeren van grond, compost, planten, en andere tuinbenodigdheden met minder inspanning en meer stabiliteit.

Zijn kruiwagens met twee wielen geschikt voor bouwwerkzaamheden?

Absoluut, kruiwagens met twee wielen zijn zeer geschikt voor bouwwerkzaamheden. Ze kunnen zware materialen zoals stenen, zand en cement gemakkelijk vervoeren en verminderen het risico op kantelen.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een kruiwagen met twee wielen?

Een mogelijke nadeel is dat kruiwagens met twee wielen over het algemeen groter en minder wendbaar zijn dan die met één wiel. Dit kan ze minder geschikt maken voor smalle paden of beperkte ruimtes.

Moet ik luchtbanden of massieve rubberen banden kiezen voor mijn kruiwagen met twee wielen?

De keuze tussen luchtbanden en massieve rubberen banden hangt af van het terrein waarop je de kruiwagen gebruikt. Luchtbanden bieden betere tractie en demping op ruw terrein, terwijl massieve rubberen banden onderhoudsvrijer zijn maar minder geschikt zijn voor oneffen oppervlakken. Het hangt af van je specifieke behoeften.


Op zoek naar een normale kruiwagen? Dit zijn de 5 beste van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *