Kruiwagen met 2 wielen

Een kruiwagen met 2 wielen is onmisbaar in de tuin. Maar natuurlijk ook bij werkzaamheden in de moestuin, op het erf of in de paardenstal. Deze kruiwagens zijn heel stabiel en voorzien je van het comfort dat je nodig hebt. Je kunt dus flink wat tuinmateriaal, aarde of stro met je meenemen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kruiwagen omkiept.

Een kruiwagen met 2 wielen heeft meestal een inhoud van 160 liter. Ben je opzoek naar een groter exemplaar? Dan kun je ook kiezen voor kruiwagens met dubbele wielen én een capaciteit van 250 liter. Welke kruiwagen je ook zoekt, je wilt een goede keuze maken.

In onze top 5 vind je de best geteste kruiers. Kies voor een Fort kruiwagen met 2 wielen en ontdek welke prijzen en eigenschappen daarbij horen. Het testen van de kruiwagens hoef je niet meer te doen. Dat hebben wij al voor je gedaan. Bijvoorbeeld op laadvermogen, gebruiksgemak en stabiliteit. Zo kies je dus altijd een goede kruiwagen met dubbele wielen.

Op zoek naar een normale kruiwagen? Dit zijn de 5 beste van 2023


Waar op letten bij het kopen van kruiwagens met 2 wielen?

Een kruiwagen met 2 wielen is te koop met verschillende inhoudsmaten. Zo kun je kiezen voor een laadbak met 160 of 180 liter. Heb je een ruime tuin of wil je een laadbak met een groot volume? Kies dan voor een kruiwagen met 2 wielen met 250 liter inhoud. Dat scheelt je behoorlijk wat heen en weer lopen.

Daarnaast moet de kruiwagen natuurlijk ook makkelijk te hanteren zijn. De handvatten dienen stevig te zijn en je van een goede grip te voorzien. Een Fort kruiwagen met 2 wielen is er in verschillende prijzen. Ook dat is iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een wagen met dubbele wielen.


Beste kruiwagen met 2 wielen: dit is onze top 5

Of je nu kiest voor een inhoud van 160 of 250 liter. Kruiwagens met 2 wielen maken het werk rondom het huis makkelijker. Bijvoorbeeld tijdens het verzorgen van de dieren, het aanplanten van de border of andere klussen. In deze top 5 vind je de best geteste kruiwagens. Natuurlijk met 2 wielen én verschillende inhoudsmaten.

Dit zijn de beste kruiwagens met 2 wielen van 2023:


1. Altrad Fort Kruiwagen 160 liter

Deze Fort kruiwagen met 2 wielen heeft een inhoudsmaat van 160 liter. Deze kruiwagen heeft een laadbak van polyethyleen. Dit materiaal is slagvast en zeer stabiel. Dat geldt ook voor de 2 stevige wielen met tubeless buitenbanden. Het frame is gemaakt van verzinkt staal en zorgt ervoor dat de laadbak goed wordt ondersteunt. De poten van deze kruiwagen met 2 wielen zijn slijtvast. De kunststof handvatten bieden door het profiel voldoende grip. Deze Fort kruiwagen met dubbele wielen heeft een afmeting van 160 x 80 x 80 centimeter en is groen van kleur. De kruiwagen is met 21,9 kg licht van gewicht. 


2. Hummer kruiwagen 160 liter

Een stabiele kruiwagen met 2 wielen en een inhoud van 160 liter. Dat maakt deze wagen geschikt voor werkzaamheden binnen stallen, tuinen en rondom het huis. De dubbele wielen voorzien de kruiwagen van een uitstekende balans. Omkiepen is daardoor onmogelijk. De laadbak is van hard kunststof. De wielen en banden zijn geschikt om comfortabel over zachte en harde oppervlakken te kunnen rijden. Het stalen frame is zeer stevig. De poten van deze kruiwagen zijn versterkt waardoor een lange levensduur is gegarandeerd. Deze kruiwagen met 2 wielen weegt slechts 21 kg. Met een afmeting van 160 x 80 x 110 blijft de kruiwagen met 2 wielen compact, ondanks zijn ruime inhoud van 160 liter.


3. Altrad TUFX kruiwagen 160 liter

Met deze stabiele kruiwagen met 2 wielen kun je elke grote of kleine buitenklus aan. De bak van 160 liter biedt voldoende inhoud voor het mesten van stallen en dierenverblijven of tuinwerkzaamheden. Het onderstel van de bak is van sterk staal, gemaakt uit ronde buizen. De 2 stevige wielen zorgen ervoor dat de kruiwagen eenvoudig te hanteren is, ook als deze vol is. De kunststof handvatten zijn stevig en mooi gevormd. De onderzijde van deze kruiwagen met 2 wielen is extra verstevigd om slijtage door contact met de ondergrond te kunnen voorkomen. Met deze aankoop ben je dus zeker van de beste kwaliteit.


4. Hummer kruiwagen 250 liter

Deze donkergroene kruiwagen met 2 wielen heeft een indrukwekkende inhoudsmaat van 250 liter. Daarmee is deze kruiwagen geschikt voor allerlei tuinklussen, het vervoeren van tuingereedschap of het uitmesten van dierenverblijven. De 2 stevige wielen zorgen ervoor dat de kruiwagen niet kan kantelen. Deze wagen heeft een afmeting van 165 x 90 x 82 centimeter. Ondanks zijn grote inhoud weegt de kruiwagen met dubbel wielen maar 21 kilo. Het frame van de wagen is vervaardigd uit gehard en gecoat staal. De kunststof handgrepen bieden voldoende grip. Ook bij het verplaatsen van zware ladingen zoals aarde, hooi  of stro.


5. Tuinkar met 2 wielen

Deze kruiwagen met 2 wielen is voorzien van een budgetvriendelijke prijs. Deze tuinkar heeft een bak van verzinkt staal met een inhoud van 70 liter. Daarmee is deze tuinkar heel geschikt voor kleine tuinen of stallen. Het frame van de wagen is voorzien van een coating, net zoals de wielen. Deze tuinkar met een inhoud van 70 liter heeft een belastbaar vermogen tot wel 120 kilo. De bak heeft een afmeting van 111 x 63 x 20 cm. De luchtbanden hebben een diameter van 38 cm voor een stabiele ligging. Deze kruiwagen met 2 wielen voorziet je van het gemak dat je nodig hebt. In de tuin of op het erf.


Stabiele kruiwagens met dubbele wielen en stalen frame

Door een keuze te maken uit één van de bovenstaande kruiwagens, kies je altijd een exemplaar dat bij je past. Bijvoorbeeld als je een kruiwagen met 2 wielen wilt kopen voor een kleine tuin of een groter erf. Daarbij heb je de keuze uit bakken met verschillende inhoudsmaten. Bijvoorbeeld 160 of zelfs 250 liter. De banden van deze kruiwagens zijn geschikt voor elke soort ondergrond. Je manoeuvreert ze dus ook met een volle lading eenvoudig over en zacht of hard oppervlak, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kruiwagen omvalt. 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *