TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste verrekijker om vogels te spotten

Vogels kijken is het leukste wat er is. Zeker als je dat doet met een goede verrekijker. Daarmee spot je de meest bijzondere vogels. Vanuit je eigen tuin, een natuurgebied of in het bos. Met een goede verrekijker voor vogels mis je geen enkel detail. Ongeacht op welke afstand je staat. Door de vergroting van de lens worden je ogen getrakteerd op heldere beelden. Maar welke verrekijker voor vogels is het beste? En aan welke eisen moeten ze kunnen voldoen? Verrekijkers die je gebruikt om vogels mee te kunnen kijken hebben verschillende eigenschappen. Welke jij belangrijk vindt is vooral een persoonlijke keuze. 

Toch moeten de beste verrekijkers voor vogels voorzien zijn van een aantal specificaties. Denk daarbij maar eens aan het gewicht, op welke manier je de verrekijker met je mee kunt nemen en de maximale vergroting. Je wilt deze gevederde vrienden natuurlijk wel goed kunnen bekijken. De keuze in verrekijkers is aanzienlijk. Dat wil echter niet zeggen dat elk exemplaar geschikt is voor het spotten van vogels. Gelukkig hoef je geen extra tijd te besteden aan deze zoektocht. We hebben de 5 beste verrekijkers voor vogels al voor je op een rij gezet. Zo hoef jij alleen nog maar te bepalen welke vogels je graag wilt ontdekken. 


Waar moet een verrekijker voor vogels kijken aan voldoen? 

Wat is de beste verrekijker voor vogels kijken? Dat is voor iedereen verschillend. Het antwoord op deze vraag hangt ook af van waar je vogels wilt kijken. Is dat in Nederland, over de grens of zelfs in een tropisch gebied? In dat geval moet de verrekijker bestand zijn tegen condensvorming. Vaak zijn deze verrekijkers voor vogels kijken gevuld met stikstof en dus ook waterdicht. Natuurlijk is ook de maximale vergroting van belang, evenals de diameter van de lens. Sommige verrekijkers hebben ook een elektronisch kompas of een extra aansluiting voor een statief. Dat is vooral handig als je vogels wilt kijken vanaf 1 punt. 

Als je op zoek bent naar de beste verrekijker voor vogels, wil je ook op het gewicht letten. Hoewel ze vaak worden geleverd met een stevige draagriem, zijn lichtgewicht verrekijkers net wat makkelijker te hanteren en mee te nemen. Als je op zoek bent naar een goede verrekijker voor het spotten van vogelsoorten, wil je jouw ogen ook los van elkaar scherp kunnen stellen. Geen één oog is namelijk hetzelfde. Ben je brildragend? Kies dan voor een verrekijker die je ook mét bril kunt gebruiken. Maak eenvoudig een keuze uit onze top 5.


Beste verrekijker voor vogelspotters: dit is onze top 5

Vogels zijn gewoonweg té leuk om niet van dichtbij te bekijken. Helaas is dat met deze vluchtige diertjes nog niet zo eenvoudig. Met een verrekijker voor vogels lukt dat wel. Terwijl je op een veilige afstand blijft staan, kun je jouw favoriete vogel toch van heel dichtbij zien. Dat lukt zeker als je kiest voor één van de verrekijkers voor vogels kijken uit onze lijst. 

Dit zijn de 5 beste verrekijkers voor vogelspotters van 2024:


1. Stork WPR 8×42 DCF

Deze binoculaire verrekijker voor vogels heeft een fijne handligging door de open bovenzijde en de buitenkant van rubber. De verrekijker heeft een vergroting van 8x. De lens heeft een doorsnede van 42 mm en voldoende lichtsterkte van 5,25 cd. Ogen kunnen zich daardoor beter scherpstellen. Dat kun je per oog ook handmatig doen. Deze verrekijker is ook geschikt voor brildragers. Je hebt geen last van condensvorming. De met stikstof gevulde behuizing is tevens stof- en waterdicht. Deze vogel verrekijker heeft gewicht van 225 gram en wordt geleverd met draagriem, foedraal en statiefaansluiting. De verrekijker heeft een elektronisch kompas, een close focus van 5 m en BaK-4 prisma glas. 

Het is een van de beste verrekijkers om vogels te kijken. Ook is deze verrekijker nog leuk betaalbaar!


2. Swarovski EL 8×32 WB 

Deze binoculaire verrekijker van Swarovski voor vogels kijken heeft een vergroting van 8x. De diameter van de lens bedraagt 32 mm. De uittredepupil is 4 mm. Deze vogel verrekijker met een gezichtsveld van 423 m en een close-focus van 1.9 m heeft een gewicht van 595 gram. De verrekijker heeft een prachtige bruine coating. Deze verrekijker voor vogels kijken neem je eenvoudig met je mee door zijn compacte formaat. Dat maakt deze verrekijker ook geschikt voor vogels spotten tijdens je vakantie. Hij past in vrijwel elke jaszak of heuptas. 

Dit is een vrij dure variant en is echt bedoeld voor professionals. Als je dus op zoek bent naar een hele goeie verrekijker en je hebt het budget, dan is deze verrekijker om vogels te spotten zeker de moeite waard om te overwegen.

Ben je toch op zoek naar een goedkopere variant? Bekijk dan hier onze top 5 beste verrekijkers onder de 100 euro


3. Barr & Stroud Sierra 8×42

Vogels kijken doe je natuurlijk met deze Barr & Stroud Sierra verrekijker. Deze binoculaire verrekijker is waterdicht en heeft een gecoate buitenzijde met antislip werking. De verrekijker heeft een maximale vergroting van 8x, een lens diameter van 42 mm en een uittredepupil van 4,1 mm. Deze verrekijker heeft een adapter die compatibel is met vrijwel elk statief. Doordat deze verrekijker voor vogels gevuld is met stikstof, heb je geen last van condensvorming. Zowel de frontlens (3 delen) als de oculairlens (4 delen) hebben een bioptair dioptrie instelling van +4 tot en met -4. De verrekijker wordt geleverd met draagriem, tas, regendeksel en lensdoppen. 


4. Bushnell Forge 10×42 Terrain Roof Prism

Deze Bushnell verrekijker voor vogels kijken heeft een water, olie en vuilafstotende coating. De verrekijker heeft een maximale vergroting van 10x en een lensdiameter van 42 mm. Scherpstellen kan vanaf 3 meter. De uittredepupil is 4.2 mm. Deze vogel verrekijker heeft een gewicht van 1683 gram. Door het ED Prime Glass zijn de kleuren levensecht. Ook bij een gebrek aan lucht. Deze binoculaire verrekijker is waterdicht en heeft een gezichtsveld van 78 meter. Je kunt het apparaat tevens op een statief zetten door de geïntegreerde aansluiting. Deze gasgevulde verrekijker met dioptrie correctie heeft een body van magnesium en een dakkant optisch design.


5. Vortex Diamondback HD 10×32

Met deze vogel verrekijker van Vortex ontgaat je geen detail. De verrekijker heeft een dakkant optisch design en een maximale vergroting van 10x. De diameter van de lens bedraagt 42 mm. De uittredepupil ligt op 2,8 mm. Scherpstellen doe je vanaf 18 meter. Deze verrekijker voor vogels kijken heeft een compact design en is met een 453 gram bijzonder licht van gewicht. De multi coated lenzen leveren een optimale transmissie van licht en antireflectie. De prisma coating zorgt ervoor dat beelden kleurecht worden weergegeven. De behuizing van ArmorTek is krasvast en vuilwerend. De oogschelpen zijn verstelbaar. Deze verrekijker voor vogels heeft een statiefadapter en is waterdicht. 


Vogels spotten met de perfecte observatie verrekijker

Natuurlijk is alleen het beste goed genoeg als je vogels wilt spotten én observeren. Door gebruik te maken van de bovenstaande top 5, selecteer je heel eenvoudig de verrekijker die aan jouw wensen voldoet. Neem hem mee tijdens het observeren van vogels is het veld, op het kampeerterrein of in je achtertuin. Met de beste verrekijker voor vogels mis je niets!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *