TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste snoeischaar van 2024

Een snoeischaar wordt vaak gebruikt voor de kleine klusjes, zoals kleine takken snoeien en hetzelfde geldt voor bloemen en struiken. Een snoeischaar is makkelijk, omdat hij niet te groot is en lekker in de hand ligt. Je hebt dus niet zo’n enorm apparaat bij je. Ook hoef je niet veel verstand te hebben van tuinartikelen om deze te snappen. Je houdt hem vast en knipt, klaar. Zoveel aanbieders van snoeischaren bestaan er niet, maar om je toch de beste keuze te kunnen laten maken is er een top 5 beste snoeischaren 2024 lijst opgesteld.


1. Alpha 6 snoeischaar

De Garden Elite snoeischaar kan zonder moeite door je takken tot 25 mm dikte komen. Daarnaast kan je hem ook prima gebruiken als schaar voor je bloemen. Hij is leuk om te geven als cadeau (ook aan jezelf) door de mooie gift box. Maar naast het feit dat hij zijn werk doet, wat maakt hem zo speciaal? Ten eerste krijg je bij je aankoop een gratis extra mes en veer bij je snoeischaar voor als één van de messen of veren kapot gaat. Je kan deze zelf makkelijk vervangen. Ook heeft hij een fijne grip en antislip, dus is comfortabel om vast te pakken. Je krijgt dus geen pijn van het knijpen.

De kopers zijn heel enthousiast over de verpakking die hem geschikt maakt als cadeau en gratis veer en mes. Hij ligt lekker in de hand en is goed scherp. Ook krijg je een clubcard gratis waarmee je toegang krijgt tot een E-book over snoeien. Hij is de investering meer dan waard en zeker aan te raden! Veel waar voor je geld.


2. Gardena snoeischaar

Deze snoeischaar is voor je takken tot 24 mm dikte. De messen zijn zo precies dat ze zonder moeite door je hout snoeien. Het motto van Gardena is: werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn. Dit kan je dus ook verwachte van deze snoeischaar. Hij heeft namelijk ook meerdere tests doorstaan, dit garandeert de beste kwaliteit. Je kan dit terugvinden in de lange levensduur van de schaar en glasvezel in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. En daarnaast is de schaar veilig op te bergen en kan niemand zich eraan verwonden door de vergrendeling bovenop de schaar. De veer van de schaar is ingebouwd, dus heb je nooit meer vuil tussen de veer.

Volgens de kopers van het product snijdt de schaar inderdaad makkelijk en scherp. Ze zeggen ook dat de knop om de opening in te stellen handig is, als je grote of juist kleine handen hebt. Niet te duur en niet te goedkoop voor een kwaliteitsartikel. Zeker aan te raden!


3. Felco 2 snoeischaar

Deze mooie rode snoeischaar kan tweezijdig snijden. De messen zijn super scherp en kunnen door je takken snoeien van wel 25 mm dikte. De handgrepen zijn van metaal, dus niet zacht, maar wel sterk. En hoe dan ook ligt hij goed in de hand. De schaar is niet alleen gemaakt voor grote handen zoals in de beschrijving staat, maar ook voor kleinere handen volgens de kopers. Een aantal mensen die als hovenier werken zeggen dat hij een lange levensduur is, dus het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. En wanneer er toch een onderdeel in de schaar kapot gaat kan je deze makkelijk vervangen met een nieuw onderdeel.


4. Gardena Comfort snoeischaar luxe

“Als je denkt, het kan niet meer beter, dan overtreft Gardena het telkens weer”. Daar is deze snoeischaar een voorbeeld van. Hij heeft een nieuw design, dus heb jij de nieuwste Gardena snoeischaar! Zoals je ook wel kan zien op de afbeelding van de snoeischaar hebben beide handvatten een kleur (zwart en blauw-zwart). Deze plekken zijn softgrip, dus zacht als je ze vasthoudt. En als een of beide messen bot worden, hoef je geen nieuwe schaar te kopen. Je kan los messen kopen en deze zelf makkelijk verwisselen, zodat je altijd een scherp mes aan je schaar hebt voor een snoeibeurt. Ook deze schaar kan door een tak tot 25 mm dikte knippen. En wat zijn de rest van de voordelen van deze schaar waarom je hem moet aanschaffen? Om te beginnen werkt hij zeer licht, dus het is geen blok aan je handen. Daarnaast heeft de schaar een zeer lange levensduur door zijn kwalitatieve componenten. En de vergrendeling bovenop de schaar maakt hem extra veilig, omdat hij hierdoor veilig op te bergen is.


5. Gardena Classic snoeischaar

En hier alweer een snoeischaar van Gardena. Je kan wel zien wie de marktleider is. Deze keer is het een klassieke snoeischaar, dus zonder al te veel poespas. Wel is hoort hij bij het nieuwe assortiment van Gardena, dus is hij van nog betere kwaliteit. Ook deze snoeischaar heeft weer een antislip laag die hem comfortabel maakt om mee te werken. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je handen zijn, deze schaar is geschikt voor elke maat. De twee manieren waarom je de schaar kan vasthouden geven je twee opties: snel snoeien of juist met kracht snoeien. Het is een makkelijke, simpele schaar, waar je veel plezier mee kan hebben en veel takken mee kan snoeien. En niet voor een slechte prijs!


Op zoek naar de beste snoeischaar voor dikke takken? Bekijk onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *