TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kettingzaag van 2024

Een kettingzaag is de vernieuwde versie van een normale zaag. Met een kettingzaag gaat alles nog veel sneller. Besef jezelf eens hoeveel tijd je hier door over kunt houden. Is jouw boom door een heftige storm omgewaaid? Dit is geen partij voor de kettingzaag. Je kunt hem dan makkelijk in kleinere stukjes zagen en hem zo opruimen. Als je de stukken hout bewaart, kun je deze daarna ook nog eens op het vuur gooien. Ook heeft hier zo een stevige tak mee weg. Dan ben je geen uur bezig met dat onhandige gezaag op een laddertje. Natuurlijk kun je hier ook een boom mee snoeien, maar dat raden wij je af.

Je moet op veel dingen letten bij het kopen van een kettingzaag. Om je al het zoekwerk te besparen, hebben wij dit al voor je gedaan. Na het lezen van ons artikel zijn wij er zeker van dat jouw nieuwe beste kettingzaag hier tussen staat!


1. Makita UC4041A 230 V Kettingzaag

De kettingzaag van Makita is geweldig voor veel zaagwerk rond jouw huis en tuin. Het is een lichtgewicht waardoor je hem makkelijk kunt gebruiken. Door het formaat is deze ook perfect te gebruiken. Hij heeft ook een oliepeilindicator. Hierdoor kun je het makkelijk zien als de olie bijgevuld moet worden.

De kettingzaag heeft een vermogen van 1800 watt. Ook heeft hij een kettingrem. Een kettingrem zorgt ervoor dat als hij plotseling door een schok of terugslag naar je gezicht wordt gekeer, de kettingzaag stopt met zagen waardoor er geen ongelukken kunnen gebeuren. Hij wordt automatisch gesmeerd met de olie die in de kettingzaag zit waardoor er niets stroefjes gaat. Het oliereservoir kan 200 milliliter houden en hij heeft een kabellengte van 30 centimeter. Hij heeft een handgreep en zorgt niet voor overbelasting. Ook is hij elektrisch.

Bekijk hier de top 5 beste elektrische kettingzagen van dit moment


2. BLACK+DECKER PS7525-QS Takkenzaag

Deze zaag is speciaal voor de dikkere takken. Hij kan geen hele bomen aan, maar wij hopen dat je dat ook niet van plan was. Dus als je vaak last heeft van dikke, afbrekende takken of gewoon van takken die bijgesnoeid moeten worden, is dit de perfecte zaag voor jou. Hij heeft een vermogen van 800 watt en heeft een kettingrem.

De kettingzaag kan takken van ongeveer 25 centimeter zagen. De kettingrem die er op zit maakt hem heel veilig. Hij heeft 40 kettingschakels en in de olietank kan 60 milliliter. De steel die aan de achterkant kun je tot de 244 centimeter uitrekken, waardoor je een goed bereik heeft. Het automatische smeersysteem zorgt voor meer soepelheid in de ketting waardoor je makkelijk kunt zagen. Ook verminder dit de kettingslijtage.


3. Einhell GH-EC 1835 Kettingzaag

Deze kettingzaag gaat net zo soepel door takken en bomen als een warm mes door de boter. Voor hobbyisten is dit de perfecte zaag. Als je droog hardhout wilt zagen, moet je geduld hebben, maar dat kun je wel opbrengen. Voor de prijs is dit product perfect. Als je er echt serieuze bomen mee om wil zagen moet je onze nummer 1 kopen, niet deze.

De kettingzaag heeft een automatische kettingsmeren, wat je weer werk bespaart. Ook heeft hij een terugslagbeveiliging en een kettingrem. Hij heeft een grote olie vulopening waardoor je geen olie verspilt. Hij heeft een metalen tandwielaandrijving. De olietank kan 160 milliliter hebben en de kettingzaag wordt automatisch gesmeerd. De machine heeft een metalen klauwaanslag. Een klauwaanslag zorgt ervoor dat de machine niet te ver tegen een stam of boom aankomt.

De kettingzaag heeft een metalen tandwielaandrijving. Dit zorgt ervoor dat het slijten van onderdelen zoveel mogelijk worden tegengehouden. Dit zorgt ervoor dat de machine lang mee gaat. Ook heeft de machine een kabelclip. Hier kun je de draad van de machine in vasthangen. Dit kun je doen, zodat hij tijdens het zagen niet in aanraking komt met het zwaard.


4. BLACK+DECKER CS2040 Kettingzaag

De kettingzaag zaagt snel en makkelijk door alle soorten hout. Hij heeft een krachtige motor van 200 Watt. Door de zwaardlengte van 40 centimeter kun je hem makkelijk voor de zwaardere klussen gebruiken. Het automatische smeringssysteem zorgt ervoor dat de slijtage wordt verminderd. Je bent stabieler tijdens het zagen door de hardmetalen stootrand.

Omdat hij zo goedkoop is, zult u misschien weinig van dit apparaat verwachten. Nou, als je er zo over denkt, heb je het mis. Je kunt makkelijk dikkere bomen omzagen en daarna in stukjes zagen zonder dat je hier moeite mee hebt. Het is alsof je een stukje papier doorzaagt.


5. Powerplus POWEG1010 Kettingzaag

Deze kettingzaag is meer geschikt voor de kleinere klusjes. Hierbij moet je denken aan het zagen van een dikke tak, of een dun, klein boompje. Deze kettingzaag is niet te luid. Hij is ‘klein’, maar krachtig. Hij is elektrisch en heeft een snoerlengte van 40 centimeter.

Ook deze ketting wordt automatisch gesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de ketting veel minder snel slijt en blijft hij perfect werken. De zaag heeft een kettingrem waardoor wij je er zeker van zijn dat er niet zomaar ongelukken gebeuren. Hij heeft een terugslagbeveiliging waardoor je hier geen last van zult hebben. Er zit ook een handklep op, waardoor je handen goed beschermt zijn.


Waar op letten bij het kopen van een kettingzaag?

Elektrische, accu of benzinekettingzaag? Dat zijn de drie verschillende kettingzagen. Wij gaan je nu helpen bij het kiezen.

Elektrisch

De meeste kettingzagen die je kunt vinden zijn elektrisch. Als je deze goed wilt gebruiken bevelen wij aan hier een verlengsnoer bij te gebruiken. Met een snoer kun je helaas minder bewegen, maar wel zolang doorgaan als je wilt.

Bekijk hier onze Top 5 beste elektrische kettingzagen van dit moment

Accu

De kettingzagen die op een accu werken, hebben geen snoer die in de weg zit. Hierdoor kun je meer bewegen en heb je dus een groter bereik. Een accu kan natuurlijk ook leegraken. Maar met de technologie die we nu hebben, gaan deze heel lang mee.

Bekijk hier onze Top 5 beste accu kettingzagen van dit moment

Benzine

Je kunt ook voor een kettingzaag waar benzine in moet kiezen. Bij deze heb je ook geen last van een snoer. Meestal zijn deze kettingzagen wat groter en krachtiger. Hierdoor zijn de kettingzagen die op benzine aangedreven worden geschikt voor de grotere klussen.

Bekijk hier onze Top 5 benzine kettingzagen van dit moment


Wat is een goede kettingzaag?

Wij vinden de Makita 230 V Kettingzaag een van de beste kettingzagen van 2024. Hij is erg veilig, wat erg belangrijk is voor een kettingzaag. En hij zaagt gemakkelijk overal doorheen.

Wat voor soorten kettingzagen zijn er?

Er zijn 3 verschillende kettingzagen, namelijk de Benzine, Accu en de Elektrische kettingzaag. Welke de beste van deze 3 is vind je in ons artikel.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *