TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Plantenbak op wielen voor buiten

Wil je buiten in de tuin, op je terras of balkon snel zorgen voor aankleding dan maak je natuurlijk gebruik van een plantenbak op wielen. Laat je verrassen door onze top 5.

Met het heerlijke zomerweer in aantocht begint het bij ons toch altijd weer te kriebelen. We willen altijd zo snel mogelijk ons terras zomerklaar maken. Zodra het kwik begint te stijgen gaan we koortsachtig op zoek naar de allerbeste accessoires om het buiten gezellig te maken. Wist je dat een plantenbak op wielen je kan helpen om het terras snel een andere look te geven en dat je ook nog eens heel flexibel kunt zijn in de plek van de plantenbak? Een plantenbak op wielen buiten verplaats je namelijk snel en makkelijk van de ene kant van het terras naar de andere kant.


Kenmerken van een plantenbak op wielen buiten

Plantenbakken zijn te koop in een groot aantal uitvoeringen, formaten en kleurstellingen. Wil je voor jezelf een goede keuze maken, dan moet je goed weten waarvoor je de plantenbak gaat gebruiken. Het formaat van de plantenbak moet wel passen bij dat wat je in de plantenbak gaat zetten.

Een ander aspect wat je zeker moet laten meewegen is het effect dat je wilt bereiken met de plantenbak. Ga je voor ambiance of moet het meer praktisch van aard zijn? Je zult geen kruiden gaan kweken in een design plantenbak. Je kunt kiezen voor allerlei verschillende materialen. Kunststof, metaal, hout. Plantenbakken worden van diverse materialen gemaakt. Welke je moet kiezen hangt af van je gebruiksdoel. Wanneer je rekening houdt met dit soort aspecten kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken.


Beste plantenbak op wielen buiten: dit is onze top 5:

Wanneer je op zoek bent naar een plantenbak op wielen voor buiten op je terras of op je balkon dan zul je al snel ondervinden dat er veel te koop is. Maar wat is nu een goede plantenbak? We hopen je op weg te helpen met ons overzicht. Dit is onze top 5 van beste plantenbak op wielen buiten:

Dit zijn de beste plantenbakken op wielen voor buiten van 2024:


1. Elho Vivo Matt Finish Lang Wielen 90

Deze grote plantenbak op wielen zorgt voor een luxe effect in jouw tuin. In een tuin waarin veel wordt gewerkt met rechte lijnen en vormen, komt deze plantenbak goed tot zijn terecht. Zowel de fraaie zwarte kleur als de rechthoekige vorm maken dat deze plantenbak subtiel aanwezig is, maar zeker niet onopgemerkt blijft. De plantenbak is met de afmetingen 39 x 88 x 41 cm niet een van de kleinste. De inhoud van deze plantenbak op wielen is 90 liter. De plantenbak is voorzien van een afwateringsgat en dat maakt hem perfect om buiten in de tuin of op het terras te gebruiken.


2. Bloembak / Plantenbak wijnvat eikenhout

Een hoop dingen worden beter met wijn. Zo dus ook de tuin wanneer je deze plantenbak op wielen buiten zult neerzetten. We hebben het hier namelijk over een plantenbak gemaakt van een half wijnvat. Het gaat niet om een nagemaakt exemplaar, integendeel. Deze plantenbak heeft in een vorig leven echt een taak vervult bij het maken van wijn. Het bewijs daarvan kun je terugvinden in de binnenkant, deze heeft namelijk een mooie paarse kleur. Een gevolg van de wijn die er jarenlang in heeft gezeten. De afmetingen van dit wijnvat voor planten zijn 65 x 70 centimeter. Het gewicht is in lege toestand al 40 kg. Om te zorgen dat je de plantenbak buiten gemakkelijk kunt verplaatsen staat deze op wielen.


3. Mobiele plantenbak

Mocht je van plan zijn om regelmatig de planten te verplaatsen, dan heb je veel voordeel bij een plantenbak op wielen. Zo is het ook met deze metalen planten trolley. Deze metalen planten wagen is roestbestendig. Het hoge ontwerp, de grote wielen en het hoge handvat zorgen dat je deze plantenbak makkelijk kunt verplaatsen wanneer je buiten aan het tuinieren bent. Het extra rek onder de plantenbak zorgt ervoor dat je allerlei dingen kunt opbergen of geeft plaats voor nog meer plantjes. Met een afmeting van 108 x 50 x 80 cm is deze plantenbak op wielen niet een van de meeste compacte modellen. Maar dat maakt waarschijnlijk niet uit wanneer je deze plantenbak op wielen buiten neerzet. Voordeel van de afmetingen zijn wel dat je genoeg ruimte hebt om je naar hartelust uit te leven.


4. Elho Vivo Matt Finish Vierkant Wielen 40

Symmetrie en rechte vormen doen het altijd goed in de tuin. Precies de reden waarom deze kubusvormige bloembak op wielen het buiten erg goed zal doen. De matzwarte kleur geeft het geheel een stijlvolle uitstraling. De donkere kleur van deze plantenbak zorgt namelijk voor een mooi contrast met de toekomstige groene inhoud van de plantenbak. Gemeten aan de buitenzijde heeft deze vierkante kunststof plantenbak een afmeting van 39 x 39 x 41 cm. De plantenbak is voorzien van een afwateringsgat om te zorgen dat na een heftige regenbui een teveel aan water uit de bak kan weglopen. Door de wielen verplaats je de bak ook nog eens heel gemakkelijk. Dat maakt deze plantenbak op wielen een echte aanwinst voor je tuin of terras.


5. Parasolvoet met plantenbak voor buiten Gamiello

Hoewel een parasol een zeer gewenste tuin accessoire is op de zonnige dagen, is een parasolvoet vaak maar een lastige sta-in-de-weg. Waarom zou je dan niet zorgen voor een parasolvoet die ook nog eens een bepaalde decoratieve waarde toevoegt? Met deze parasolvoet met ingebouwde plantenbak kun je het nuttige met het aangename combineren. Een parasol die stevig blijft staan én ook nog eens een mooie plantenbak. Met deze plantenbak op wielen met parasolhouder maak je het buiten echt gezellig. Door de twee wielen en het handvat verplaatst je deze 18 kg wegende parasolvoet / plantenbak ook nog eens heel erg gemakkelijk.


De beste plantenbak op wielen voor buiten

Hopelijk hebben we je laten zien dat er genoeg te kiezen is wanneer je op zoek bent naar een plantenbak op wielen voor buiten. Misschien hebben we je kunnen verrassen met een van de artikelen uit deze top 5. Je weet nu in ieder geval wel waar je allemaal op moet letten wanneer je een plantenbak op wielen voor buiten wilt kopen. Hou in je achterhoofd waar je de plantenbak voor wilt gebruiken en je zult zeer veel plezier hebben van je nieuwe aankoop. Veel shopplezier.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *