TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste barbecue handschoenen van 2024

Als je wil barbecueën of iets anders wil doen met vuur, is het belangrijk dat je dit veilig doet. Je wil geen brandplekken in je hand. Dit kan door barbecue handschoenen. Ze kunnen je handen beschermen tegen temperaturen die oplopen tot 800 graden celsius. Natuurlijk betekent dit niet dat je voor lange tijd in het vuur kan zijn met je handen, maar wel 15-68 seconden (hangt af van de temperatuur). Ben je van plan om binnenkort te barbecueën? En ben je benieuwd welke handschoenen je hier het beste voor kan aanschaffen? Lees hieronder de top 5 beste barbecue handschoenen van 2024.


1. Hittebestendige Barbecue Handschoenen

Hete handen tijdens het barbecueën zijn verleden tijd, dankzij deze hittebestendige handschoenen die tegen 230 graden celsius kunnen. De handschoenen zijn zo lang (totaal 35 cm) dat ook je polsen en onderarmen goed beschermd zijn tegen de hitte. Door de meeste handschoenen krijg je zweethanden, maar in deze handschoenen niet. De binnenkant heeft een katoenen laag die je handen droog houdt. De stippeltjes die je op de foto op de handschoenen kan zien, zijn zodat je extra grip hebt als je een bakplaat, ovenschaal of iets anders pakt. Ze zijn dus niet alleen te gebruiken als barbecue handschoenen, maar ook als ovenwanten.

Dankzij de waterdichtheid nemen de handschoenen geen vuil op en kan je ze makkelijk afwassen. Ook nemen ze vrijwel geen stinkende geuren op. Dit maakt ze hygiënisch en duurzaam. Je zal lang met de handschoenen vooruit kunnen.

Let op: ondanks het feit dat de handschoenen hittebestendig zijn is het nooit verstandig om een heet voorwerp zomaar vast te pakken. Wees dus altijd voorzichtig. Ook moet je er o denken de handschoenen niet direct op open vuur te gebruiken. Houdt een beetje afstand van de vlammen.

De kopers zeggen dat ze perfect werken. De pasvorm is super en ze zijn inderdaad hittebestendig. Geen seconde voel je de warmte. Het is veilig om hete pannen en ovenschalen vast te pakken en ze zullen dus geen brandwonden achterlaten. De katoenen binnenkant doet zijn werk en beschermd inderdaad tegen zwetende handen. Ze zijn echt top.


2. Rixess hittebestendige hadschoenen

Deze handschoenen zijn geschikt voor barbecue en oven. Ze zijn niet zomaar hittebestendig. Ze kunnen tegen extreme hitte tot wel 500 graden celsius. Het rode wat je ziet op de handschoenen is antislip waarmee je altijd een goede grip zal hebben. Daarnaast voelen ze heel comfortabel aan door de binnenkant van zacht katoen. Let wel op dat je niet te lang met je handschoenen in 500 graden celsius kan zijn. Denk goed aan de blootstellingstijd: bij 500 graden is dit 12-15 seconden, bij 100 graden is dit 55-68 seconden. Je bent extra veilig met deze handschoenen, omdat ze ook een groot deel van je onderarm bedekken. Je kan ze in principe voor alles gebruiken wat te heet is. Van vers gebakken brood tot ovenschalen uit de oven halen.


3. Green Luxury hittebestendige handschoenen

Zomaar een brandblaar op je vingers of handen zal je niet zo snel meer gebeuren dankzij deze handschoenen. Ze zijn namelijk gemaakt van materialen die brand vertragen. Ze kunnen beschermen tot een hitte van wel 800 graden celsius! Daardoor zijn de handschoenen dus niet alleen geschikt als barbecue handschoenen, maar ook als ovenwanten of wanneer je in de winter gezellig een vuurtje aan wil steken. Ze zijn helaas niet geschikt voor kleine handen. De maat is one size maat L en zitten erg lekker en stevig.


4. GS Quality Products Barbecue handschoenen

Je zal met deze handschoenen beschermd zijn tegen extreme warmte (maximaal 350 graden) en extreme kou. En of je nou een grote of kleine hand hebt: de handschoenen zijn geschikt voor elke hand. De handschoenen zelf zijn zwart, maar de antislip is rood. Ze zijn geschikt voor alles wat te heet of te koud is. Van barbecues tot diepvriezers. Natuurlijk beschermd de handschoen je niet permanent. Hij verlengt alleen de periode dat je contact kan houden met een warm of koud voorwerp. Houdt ze goed schoon, want vuil kan de bescherming verminderen.


5. E Shoppr hittebestendige handschoenen

Probeer brandwonden te voorkomen dankzij deze handschoenen. Ze kunnen tot wel 250 graden beschermen en zo kan je veilig barbecueën. Vergeet niet dat ze een tijdelijke bescherming zijn. Bij 250 graden kan je een voorwerp zo’n 21-23 seconden vasthouden. Niet alleen je handen, maar ook je polsen zullen bescherm worden dankzij de lange mouwen! De binnenkant van de handschoenen is lekker comfortabel doordat het gemaakt is van zacht katoen. Daarnaast houden ze je ook van zweten en hebben ze extra grip. Omdat handschoenen minder goed gaan werken als ze vuil worden, is het fijn dat ze goed te reinigen zijn. Bij aankoop krijg je een BBQ tang voor het snijden en keren van vlees op de barbecue.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *