TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste speelhuis voor kinderen van 2024

Hoe leuk was het wel niet, om vroeger met uw vriendjes en vriendinnetjes uit de kleuterklas naar een speeltuin te gaan en dat er dan een speelhuisje stond? Dan gingen jullie daar met zijn alle op spelen en had u daar uren plezier mee. Hoe geweldig zou het wel niet zijn, om voor uw peuter dat plezier de tuin in te halen?

Met het juiste speelhuis weten wij zeker dat uw kinderen hier nog jaren plezier van zullen hebben. Wordt u niet al blij van de gedachten dat uw kindje daar zoveel plezier aan zal hebben.


1. FATMOOSE Klimtoren voor tuin ActionArena

Met dit geweldige, veelzijdige speelhuis weten wij zeker dat uw kinderen hier nog jaren mee vooruit gaan. Hij is heel makkelijk te onderhouden en u hoeft niet bang te zijn dat het hout gaat rotten. De grootste rede dat deze op nummer een staat is, omdat ik zelf precies hetzelfde speelhuis gehad heb. Ik heb hier hele goede herinneringen aan en enorm veel plezier mee gehad. De recensies waren ook enorm goed.

Met een lengte van 442 cm, een breedte van 414 cm (gemeten vanaf het begin van de glijbaan en het einde van de achterste poot) en een hoogte van 221 cm past deze perfect in een tuin met een middelmatige grootte.

Ondanks dat het speelhuis van hout is gaat het niet rotten, alleen een beetje verkleuren. De rest is van plastic, maar u hoeft niet bang te zijn dat uw kinderen de billen branden aan de glijbaan in de zomer. Als u de schommel goed bevestigt, is het 100% uitgesloten dat hij ervan af valt.

Zoals u ziet, is hier ook een basket aan bevestigt. Hoe leuk is het wel niet om samen met uw kind een potje te spelen? Ze kunnen ook hun klimvaardigheden beoefenen met de klimmuur die erbij zit. Er zit ook een rekstok bij waar uw kinderen van die leuke koprollen, zoals dat heet, over kunnen maken.


2. WICKEY Speeltoestel SeaFlyer

Dit speeltoestel in een piraten thema is echt helemaal de bom. Het staat heel leuk en gezellig in uw tuin en de kinderen zullen hem echt geweldig vinden. Hij is bijna dezelfde als onze nummer een en toch staat hij in de lijst. Dat komt, omdat wij dit speelhuisje een leuk thema vonden hebben en daarom moest hij er gewoon tussen staan. De kwaliteit is misschien wel iets minder.

Met een lengte van 461 cm, een breedte 389 en een hoogte van 260 cm past ook deze prima in een tuin van middelmatige grootte. De schommelbalk is 9 bij 9 cm dus ook bij dit speeltoestel zijn wij er 100% zeker van dat er niets breekt.

Dit speeltoestel is grotendeel van hout. Op alle houten elementen zit 10 jaar garantie. Er is een dekzeil voor de glijbaan inbegrepen die u kunt gebruiken op regenachtige dagen.

Er zit een normale ladder en een touwladder aan dit speeltoestel bevestigt waardoor uw kinderen er gewoon makkelijk op kunnen komen. Ook zit er een verrekijker en een stuurwiel aan dit speelhuis bevestigt waardoor uw kinderen zich echte piraten zullen gaan voelen. Ook heeft dit speeltoestel een mini zandbak aan de onderkant.


3. FATMOOSE Klimtoren CrazyCoconut Club XXL

Dit is nou echt zo’n speeltoestel waarbij de vader lekker in een tuinstoel aan het zonnen is, de moeder een boek leest op de bank en de kinderen aan het spelen en het lachen zijn. Er is op zo’n klein platform als dit heel veel te beleven. De kinderen die aan het roer staan of heen en weer schommelen. Of ze klimmen op de touwladder omhoog en omlaag.

Met een lengte van 435 cm, een breedte van 428 cm en een hoogte van 245, is dit een redelijk groot speeltoestel. Zet deze dus in een iets grotere tuin.

Dit hout is zo geschuurd dat er geen splinters vanaf komen. Ook de handvaten zijn zo ontworpen dat ze niet snel afbreken en warm worden. De schommel zijn verstelbaar en de touwladder kunt u er af halen en er weer aan hangen.

Er zit dus een touwladder bij, een glijbaan, 3 schommels, een hangmatje en een hele kleine zandbak. Er zitten bij de nodige plekken handvaten en een kleine, minder opvallende klimmuur. Ook zit er een trapje om normaal op te komen.


4. WICKEY Speeltoestel voor tuin Smart Coast

Een stralende blauwe lucht met het zonnetje aan de hemel, het perfecte weer om buiten te spelen. Met zijn mooie blauwe kleur en leuke uitstraling wilt iedereen hier toch in spelen? Hang een klein, blauw gordijn op aan het raampje en u heeft een paradijs voor uw geweldige kinderen gemaakt. Is het niet leuk om uw kinderen samen te zien schommelen is spelen?

Met een mooie lengte van 535 cm, een breedte van 389 cm en een hoogte van 305 cm is dit gewoon een perfect speelhuis. Wij raden wel aan om deze in een iets grotere tuin te zetten als u zelf ook nog ruimte nodig heeft voor uw gazon. Het eerste platform is 120 cm en het tweede platform is 150 cm hoog.

Dit mooie houten toestel met plastic elementen oogt heel stoer. Op de schommelhaken zit een beschermende kunststoflaag en de glijbaan is zo gemaakt dat hij niet al te warm wordt.

Dit toestel heeft een soort van ladder om er op te komen en een handvat daarnaast voor extra houvast. Ook bij de glijbaan zit een handvat. Het hout is zo geschuurd dat er geen splinters meer vanaf komen dus daar hoeft u zich ook geen zorgen over te maken. Het leuke, kleine zandbakje voegt een leuk element aan de glijbaan toe.


5. WICKEY Speeltoestel Smart Candy

Ga lekker op uw tuinstoelen zitten en laat de kinderen in dit geweldige speelhuis spelen. Er is een hutje, 2 schommels en 1 glijbaan. Wij weten zeker dat uw kinderen ook hier nog jaren plezier van gaan hebben. Hij is ook niet zo groot als de nummers een, twee, drie en vier dus hij past prima in een iets kleinere tuin. Let er wel op dat de nummer zes beter in een kleine tuin past als deze.

Met een lengte van 446 cm, een breedte van 344 cm, een hoogte van 265 cm en een platform hoogte van 120 cm past ook dit speelhuis in een tuin van middelmatige grootte.

De touwen van de schommels zijn verstelbaar en de schommels zijn met haken verbonden. Er zitten leuke details op waardoor dit speelhuis leuk en vrolijk oogt.

Met de mini zandbak aan de onderkant, de twee schommels, het hutje op het speelhuis en de leuke details is dit een geweldig speelhuis voor jongere meisjes. Ze zullen hier heel veel plezier aan beleven en later met goede herinneringen op terug kijken.


6. WICKEY TinyWave

Eigenlijk is dit speeltoestel vooral voor de mensen met een iets kleiner budget. Hij is leuk, maar simpel. Ook hier zullen kinderen gewoon heel veel plezier aan beleven. Dit eenpersoons speeltoestel past prima in een kleinere tuin en dan heeft u ook nog ruimte over voor andere dingen.

Met een lengte van 255 cm en een breedte van van 220 cm past deze, zoals we al hebben verteld perfect in een kleinere tuin. De hoogte van dit toestel is 170 cm.

Dit toestel heeft verstelbare touwen aan het schommelzitje. Een mooie golf glijbaan en ook hierbij zou het hout niet snel gaan rotten. De handvaten zijn zo gemaakt dat ze niet te warm worden net zoals bij de glijbaan. Ook hierbij is het hout zo geschuurd dat er bijna geen splinters vanaf komen.


Waarop letten bij het kopen van een speelhuis?

Waar u op moet letten is of het speelhuis dat u wilt kopen niet te veel splinters afgeeft. Het is natuurlijk niet leuk als uw kinderen lekker aan het spelen zijn en er Komen splinters in de handen.

Ook moet u er op letten dat de plastic materialen niet te warm worden bij hete dagen. U moet natuurlijk niet hebben dat uw kind de billen of de handen brand aan het glijden van de glijbaan of vastgrijpen van de handvaten.

Het is ook belangrijk om te weten of het hout rot of niet. Als het hout van uw speeltoestel te snel rot, kunnen er dingen afbreken en dat moeten we al helemaal niet hebben.

Wij hebben op al deze dingen gelet en ervoor gezorgd dat er geen speelhuisjes tussen onze lijst staan die hier last van kunnen hebben.


Op zoek naar de beste speelhuisje met glijbaan en schommel? Bekijk hier onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *