TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste kunstgras voor in de tuin van 2024

Op zoek naar de beste kunstgras voor bij jou in de tuin? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste kunstgras!

Het maakt niet uit of je een kleine of grote tuin, en balkon of een dakterras hebt. Het maakt niet uit in welk klimaat je leeft. Kunstgras blijft altijd mooi en groen en is voor elke soort tuin geschikt. Je hebt ook nooit te verticuteren en gras te maaien. Dit bespaart je weer een hoop tijd.

Er zijn veel voordelen aan kunstgras. Je gazon blijft altijd mooi, ook wanneer het een lange tijd regent. Ook als het een lange tijd droog is blijft het in goede staat. Tijdens een drogere periode kost je dit ook minder water, omdat je je gras niet hoeft te besproeien. Als je last hebt van hooikoorts of allergie is kunstgras ook goed voor je. Dan kun je zonder hier last van te hebben toch nog genieten van een mooie tuin. Je hoeft ook geen geld aan mest, een grasmaaier en/of een verticuteermachine te besteden. Het enige wat je hoeft te doen is het borstelen met een bezem en het aanleggen natuurlijk.

Bekijk hier onze lijst van het beste kunstgras van 2024.


Beste kunstgras: dit is onze top 6

Je hoeft zelf geen onderzoek meer te doen. Op deze pagina vind je de 6 beste kunstgrassen van dit moment. Het was een lastige zoek tocht maar het is ons gelukt om een mooie top 6 te maken. Let er wel op dat elke kunstgras er anders uit ziet. Misschien ben je op zoek naar kunstgras wat er uit ziet als echt gras en dus vaak wat duurder is. Maar je kunt er ook voor kiezen om goedkopere kunstgras te kopen.

Dit zijn de 6 beste kunstgrassen van 2024:


1. Kunstgras Green Garden

Deze kunstgras van green garden is het beste kunstgras van 2024. Het lijkt op echt gras (wat natuurlijk erg belangrijk is). Je kunt hier de perfecte tuin mee maken. De grasmat heeft afweringsgaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor dat het water goed door het gas loopt. En dat er dus geen plassen ontstaan.

Dit kunstgras blijft het hele jaar fris en groen. Het vekleurt ook niet door de zon. Het heeft een fijne, zachte structuur en een hele goede, natuurlijke look. Ook is het geschikt voor huisdieren. De grasmat is een UV-bestendig grasmat. Hierdoor komen er geen bruine en gele plekken op het gras.

Je moet wel een goede zandbodem voor dit kunstgras hebben. Daarom moet je hem ook niet op zwart zand leggen. Dit kan voor problemen zorgen. Omdat zwart zand water niet snel genoeg afvoert. Je kunt het beste voor een ondergrond van betongranulaat kiezen. Dat laat het water goed door en is heel stevig. Hierdoor blijft je kunstgras jaren strak en recht liggen.

Als je op zoek bent naar een kunstgras die echt lijkt, dan is dit degene die je moet kiezen!


2. Carpeto Rugs kunstgras

Dit kunstgras heeft een goede afvoer. Dit komt door de latex achterzijde. Het gras is veilig voor de kinderen, want door de regen wordt het niet glad. Hierdoor kunnen de kinderen en huisdieren hier veilig op spelen zonder zichzelf te verwonden. Dit kunstgras heeft een hoogte van zeven millimeter. Er zijn vele dingen waarvoor het geschikt is. Hierbij kun je denken aan kleuterscholen, terrassen, campings, om een zwembad, voor bij de honden en in de tuin.

Ook dit kunstgras lijkt zeer echt en toont niet goedkoop. Toch zal de prijs je verbazen.


3. Kunstgras Ibiza

Dit is mooi, kort kunstgras. Het heeft een hele natuurlijke uitstraling en een goede kwaliteit. Het is heel geschikt voor decoratie op je balkon. Ook kun je hem om een zwembad leggen. Hierdoor hoef je niet meteen op te hete tegels te staan. Wel zo handig! En dan hebben we nog een goede tip, leg hier een handdoekje op en je maakt een echte vakantie sfeer. Ook is het fijn voor onder een trampoline. Je hebt geen instrooizand nodig. Door de onderkant van latex wordt het water goed en snel afgevoerd. Dat is fijn, omdat het gras dan niet te lang nat blijft. De sprieten van het kunstgras zijn twintig millimeter.


4. OUTDOOR PLAY Grastapijt

Dit grastapijt is voor drie doelen geschikt. Namelijk voor op een balkon, een terras of voor bij een camping. Het heeft een klein anti-sliplaagje. Hierdoor kun je er veilig op lopen zonder er over uit te glijden. Daardoor wordt het ook veiliger, want je wilt natuurlijk niet een keer hard vallen. Ook kun je er makkelijk een loungeset opzetten, maar als je dat nog niet hebt, kun je naar ons artikel over de beste loungesets van 2024 kijken. Het is 200 centimeter lang en 100 centimeter breed.

Let op dat dit een grastapijt is. Het is prima kunstgras om iets moois mee te maken, maar over het algemeen toont het niet als echt gras.


5. Kunstgras

Dit kunstgras is perfect voor extra decoratie op je balkon. Hiermee kun je hem mooi groen maken voor weinig geld. Ook kun je deze makkelijk gebruiken voor tuinen en dakterrassen. Deze grasmat is een meter breed. Je kunt hem ook goed gebruiken voor op evenementen. Dan moet je denken aan bruiloften, in tenten, als loper of voor op vakantieparken. Je kunt dit kunstgras makkelijk bewerken en aanleggen.


6. Grastapijt voor balkon terras of camping

Met dit kunstgras heb je een onderhoudsvrij gazon. Je kunt het hele jaar hiervan genieten. Het is makkelijk en is een goede toevoeging aan je balkon of terras. Het ziet er vol uit en lijkt op natuurlijk gras. Het past perfect bij je natuurlijke omgeving. Het kunstgras is zacht en steekt niet als je het aanraakt.

Omdat de onderkant zo zwaar en flexibel is, blijft het kunstgras makkelijk op zijn plaats liggen. Het is makkelijk om het gras op de nodige lengte te knippen. Omdat het Uv-bestendig is, vervaagt de kleur niet. Het is makkelijk te vervangen en heel duurzaam. Ook is het perfect voor een balkon, terras of camping. Het heeft anti-slipstukken. Dit zorgt voor veiligheid en zorgt ervoor dat kleine, spelende kindjes niet vallen. De grasrollen hebben ene afmeting van 200 bij 100 centimeter.


Hoe moet ik kunstgras onderhouden?

Kunstgras en heel makkelijk te onderhouden. Dat is een van de grootste voordelen. Je hoeft je tuin bijna niet te onderhouden als je er kunstgras inlegt. Dan hoef je ook geen geld te besteden aan een grasmaaier en dergelijke. Om het goed te onderhouden, is het slim om de bladen en takken van het kunstgras te halen. Hierdoor kan het onkruid zich niet onder en tussen het kunstgras verspreiden. Mocht het onkruid zich in het gras mengen, is dit makkelijk met de hand weg te halen. Je kunt het kunstgras om de zoveel tijd schoonmaken met een bezem.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *