TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste bewegingssensor lampen van 2024

Bewegingsgevoelige verlichting heeft veel nuttige toepassingen. Van handige handsfree verlichting tot een geïmproviseerd beveiligingssysteem. Maar ongeacht waarom u ze krijgt, ze zijn niet zomaar een lamp. Er zijn veel verschillende functies om rekening mee te houden. Elke functie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook hebben ze speciale doeleinden die volledig kunnen veranderen aan de hand van hoe ze gebruikt worden.

Zelfs dan kan een lamp die voor de ene situatie geweldig is, vreselijk zijn voor de andere. En ze zijn niet altijd gemakkelijk uit te wisselen of in een handomdraai aan te passen. Als u er een koopt, zelfs als een tijdelijke maatregel, zult u er zeker van willen zijn dat het zijn werk goed doet. Een kapot of beschadigd licht kan uiteindelijk vervelend, onbetrouwbaar of zelfs ronduit gevaarlijk zijn.

Hier zijn vijf lichtsets en kits voor bewegingssensoren die perfect kunnen zijn voor uw behoeften. Allemaal met hun eigen ontwerpen en ideale doeleinden.


1. BAXiA Solar Light 100 LED

Deze set bestaat uit 4 lampen die op zonne-energie werken. De set maakt gebruik van 100 sterke LED’s die zorgen voor veel verlichting in een 120-graden kegel. Hierdoor verlichten ze gemakkelijk een hele tuin. Het efficiënte ontwerp betekent dat ze in staat zijn om volledig op te laden in slechts acht uur zonlicht. En ze gaan automatisch aan als ze beweging voelen tot vijf meter verderop.

Niet alleen dat, maar deze bewegingssensorlampen zijn waterdicht en temperatuurbestendig. Waardoor ze perfect zijn voor slecht weer en een ruwer klimaat. U kunt ze volledig blootstellen aan een buitenmuur met minimaal onderhoud. En ze zijn ontworpen voor een zo lang mogelijke functionele levensduur. Dit is zo dankzij het verwijderen van een “Dim”-modus of iets anders dan “Aan” en “Uit”-toestanden.


2. Mr Beams LED bewakingspot met bewegingssensor

Dit lampje voor de bewegingssensor op batterijen kan je snel installeren. Ook vereist hij geen bedrading of extra installatie. Waardoor er onmiddellijk een sensor van negen meter en een volledig instelbare lichtbron onder een hoek beschikbaar is. De enkele ingebouwde LED zorgt voor veel verlichting. Dit zonder meer stroom te gebruiken dan nodig is. Ook betekent het schijnwerperachtige ontwerp dat u de lamp precies zo instelt als u wilt.

Voor het lichaam van de bewegingssensorlamp gebruikt de fabrikant sterk maar licht plastic. Dit betekent dat het niet moeilijk is om op zijn plaats te komen. En dat het niet gemakkelijk zal vallen. Wat betekent dat het zowel een tijdelijke als een permanente oplossing kan zijn. Hij is volledig weer- en waterdicht. Ook kan u hem met eenvoudige schroeven monteren. Hierdoor is hij zeer eenvoudig en betrouwbaar op buitenlocaties.


3. Mr Beams draadloze led met beweginsmelder

Deze andere van Mr. Beams lampen biedt een batterij-aangedreven bewegingssensor lamp. Die kunt u elk monteren met niets anders dan lijm of tape indien nodig. Door het 4-meter sensor bereik zijn ze perfect voor gangen en kleine ruimtes. En de enkele LED betekent dat u geen stroom verspild. Hierdoor wekt de lamp geen onnodig veel licht op.

Zoals u mag verwachten, zijn deze verlichtingssensoren zeer eenvoudig te installeren. Ook kunt u ze op elk geschikt oppervlak monteren voor een maximale efficiëntie. U kunt ze zelfs aan het plafond of in een hoek plaatsen. Om zo het licht in een bepaalde richting te laten schijnen. En ze hebben geen last van prestatieproblemen als ze ondersteboven of op een onconventionele plek worden geplaatst.


4. Philips Hue bewegingssensor voor buiten

De Philips Hue bewegingsmelder voor buiten kan eenvoudig integreren in een bestaand Philips Hue-systeem. Voor de bediening is een Philips Hue Bridge nodig. Deze is niet bij de levering inbegrepen. Automatische lichtbediening: de Hue-sensor activeert je lampen binnen en buiten. Dit gebeurt wanneer de lamp beweging detecteert. Dit houdt ongewenste gasten weg.


5. Steinel bewegingssensor IS 130-2

De infrarood bewegingsmelder IS 130-2 is de ideale oplossing voor de gerichte bewaking van oppervlakken in het huis. Hij biedt een uitstekende detectiekwaliteit tot 150 m². Horizontaal 50° en verticaal 90° draaibare multi-lens voor exacte aanpassing aan het registratiebereik. U kunt het detectiebereik beperken met de meegeleverde afdekkapjes. Tijd- en schemerdrempel kan u traploos instellen via een draaiknop aan de onderkant van de multilens


Waarop letten bij het kopen van een bewegingssensor

Een fatsoenlijke bewegingssensor kopen is zeer vergelijkbaar met een normaal licht kopen. Maar er zijn zo veel op de markt dat het lastig kan zijn om daadwerkelijk te versmallen naar het type dat u wilt. Er zijn bewegingsgevoelige lampen, wandlampen, nachtlampen, schijnwerpers en tientallen andere types. Deze hebben allemaal met hun eigen toepassingen en technische verschillen. Zelfs verder dan dat, moet je dingen vergelijken zoals de stroombron. Ook moet je het niveau van de verlichting die ze leveren vergelijken. En die dingen worden snel verwarrend.


Sensorbereik

De meeste bewegingsgevoelige lichten zijn de sensoren zelf. Maar het ene bewegingsgevoelige licht heeft een ander bereik dan het andere. Een kortbereiksensor is prima voor compacte ruimtes of kleinere ruimtes. Maar hoe groter een ruimte wordt (vooral als deze buiten is), hoe moeilijker het wordt om alles te bedekken. De meeste nachtlampen reiken bijvoorbeeld van een paar meter tot drie of vier meter. Dit is genoeg voor de meeste gangen. Maar dit is niet genoeg voor een hele garage.

Aan de andere kant kan een te groot bereik soms een slechte zaak zijn. Als u een kleine tuin heeft bijvoorbeeld. Dan kan een langeafstandssensor geactiveerd worden door mensen die voorbij een hek of achter een heg lopen. In het ergste geval krijgt u een binnenverlichting die geactiveerd wordt op basis van iets wat buiten door een raam gebeurt. Dit wordt erg vervelend.

Bij bepaalde ontwerpen past u het bereik. Dit kan nuttig zijn. Maar u kunt het toch zelf uitproberen. Dit kan een tijdje duren. Maar het is de moeite waard. Vooral als de verlichting niet vroeg of te laat aangaat.


Sensorhoek

De hoek is ook van belang, om soortgelijke redenen. Een groothoeksensor is veel waarschijnlijker te activeren als er iets in het ‘perifere zicht’ van het licht zit. In plaats van alleen te activeren als er iets recht voor het licht staat. Dit heeft meerdere neveneffecten, zowel goede als slechte.

Om te beginnen betekent het dat het licht aangaat als je op zijn kant staat. Zodat het activeert zonder dat je er recht voor loopt. Dit is echt nuttig als u wilt dat een gebied (zoals een deur) wordt verlicht zonder dat er een fel licht op schijnt. In termen van veiligheid is de kans om dieren, indringers en andere risico’s te vangen groter. Deze kunnen anders ongemerkt voorbij glippen.

Een bredere invalshoek betekent echter ook dat er waarschijnlijk meer dingen zullen activeren. Als uw licht bijvoorbeeld naar uw voordeur wijst. Dit betekent een grotere hoek. En dat de sensor in de voorruit kan “kijken”. Dit betekent dat hij aangaat als u er langs loopt. Dit kan ertoe leiden dat de batterij sneller leegloopt.


Stroombron

Verschillende energiebronnen hebben hun eigen voor- en nadelen. En geen enkele ervan is exclusief voor een bewegingssensorlamp. Ze komen echter nog steeds heel vaak in het spel. Vooral als je veel lampen in één keer opzet. Draadloze lampen die gebruik maken van batterijen en/of zonne-energie zijn de meest veelzijdige opties. Dit is zo omdat ze bijna overal kunnen worden geplaatst. En niet de beperkingen hebben van de noodzaak om te worden aangesloten of bedraad.

Ze gaan ook niet uit als de stroom uitvalt. Dit betekent dat ze gebruikt worden als noodverlichting als er iets misgaat. Ze hebben echter ook een constante toevoer van batterijen nodig of blootstelling aan de zon. Dit kan ze allebei ongeschikt maken voor bepaalde plaatsen. Als je ze niet bereikt zonder een ladder. Dan kun je de batterijen niet gemakkelijk vervangen. En een zonnelicht dat in de buurt van een muur wordt geplaatst, krijgt misschien maar een paar uur zonlicht in plaats van een hele dag.


Kabels?

Bekabelde en kabelgebonden lampen zijn beperkter. Maar ze bieden toch enige vrijheid en blijven gevoed zolang ze zijn aangesloten. Vaak worden ze aangesloten op hetzelfde circuit. Sommige doe-het-zelf-elektriciens maken een stroomonderbreker die alle lampen in één keer kan uitschakelen. Zodat ze stroom besparen. Dit zonder dat ze elk licht afzonderlijk hoeven uit te schakelen.

Nachtlampen en gloeilampen die in een bepaalde stekker of contactdoos geplaatst worden, staan bijna altijd stil. Vooral als ze niet aangesloten kunnen worden op een soort verlengstuk of lamp. Deze zorgen voor licht in de directe omgeving. Maar ze verplaatsen niet gemakkelijk. En passen zich vaak niet gemakkelijk aan. In een hoek plaatsen zonder dat er een aantal grote doe-het-zelfwijzigingen aangebracht worden gaat vaak ook niet zonder problemen. Dit is niet altijd een slechte zaak. Maar ze kunnen niet vrij gebruikt worden, zoals acculampen.


Uw keuze

Het is aan u welk type u verkiest. En ze zijn allemaal nuttig in verschillende situaties. Dus wees niet bang om ze te mixen. En een veelvoud van elk type te krijgen als dat nodig is. Zolang ze stroom hebben, zullen ze werken. Ongeacht de manier waarop die stroom aan hen wordt gegeven.


Bekijk ook: Beste slimme bewegings sensor van 2024


Bron: https://bestofmachinery.com/best-cordless-hedge-trimmer/

Naamsvermelding: Bob Robinson

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *