TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste zwenksproeier van 2024

Vooral in de warme zomermaanden is het belangrijk dat je tuin vochtig blijft. Als dit niet gebeurt door de regen, moet jij het doen. Dit kan door zelf met een tuinslang je tuin water te geven, maar dan kun je de hele dag bezig blijven. Dus wil je dit niet handmatig doen? Dan is een zwenksproeier de perfecte oplossing. Een zwenksproeier heeft gaatjes waar water uitkomt. Zet hem op de plek waar je wil dat het vochtiger wordt en sluit de kraan erop aan. Hij zal nu je tuin voor je besproeien. Ook kun je zelf instellen welk oppervlak je besproeit wil hebben. Jij kan nu gewoon wat anders gaan doen. De zwenksproeier doet zijn werk wel! Benieuwd naar de beste zwenksproeier van 2024? Lees dan snel verder.


1. Gardena Classic Polo 220 zwenksproeier

De zwenksproeier van Gardena is perfect voor gazons van zo’n 90 tot 220 vierkante meter, maar volgens de reviews is hij ook in te stellen voor kleinere oppervlaktes. Je moet gewoon de kraan niet te ver openzetten, zo komt er minder water uit. Hij is makkelijk te installeren. De materialen waarvan hij gemaakt is zijn sterk wat de kwaliteit betreft. Ze beschermen de sproeier tegen roest, maar ook tegen uv-straling. Dit zorgt voor een langere gebruikersduur, dus kun jij er langer plezier van hebben.

De voordelen van deze sproeier zijn ten eerste dat hij traploos instelbaar is. Het filter is gemaakt van roestvrij staal. En het reinigen van de spuitmonden is heel eenvoudig door de verbeterde reinigingsnaald. Het sproeibereik van deze zwenksproeier is 7-17 meter.


2. Hozelock Zwenksproeier plus 180 m²

Deze zwenksproeier van Hozelhock heeft een stabiele basis. Hij heeft een sproeibereik voor een oppervlakte van maximaal 180 vierkante meter of 14 x 13 meter. Dit sproeibereik is instelbaar. Hij is dus geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. De spuitknoppen zijn zo geplaatst dat de waterverdeling gelijkmatig gaat en niet de ene plek teveel water krijgt en de andere plek te weinig. Er ontstaan dus geen grote plassen water.

Het merk Hozelhock zorgt dat de producten worden ontwikkeld door tuinliefhebbers, voor tuinliefhebbers. Door goed te luisteren naar ervaringen en tips van alle tuinliefhebbers ontwikkelen ze producten die aan iedereen zijn wensen en behoeftes voldoen.


3. Siroflex zwenksproeier 220 m²

Is er droogte op komst? Met deze sproeier zorg je dat alles toch nog water krijgt. Je bewatert met de zwenksproeier van Siroflex eenvoudig grote rechthoekige oppervlaktes. Dit is dus super ideaal voor het verzorgen van je gazon in de zomer. De waterdruk van 4 bar maakt het voor de sproeier mogelijk een sproeioppervlak van 220 vierkante meter te bereiken. Bij 2 bar is dat 130 vierkante meter.

De sproeier is gemakkelijk aan te sluiten op een tuinslang met behulp van de slangkoppeling. Het sproeibereik kun je instellen Door gebruik te maken van de twee sliders. De waterinlaat heeft een vuilfilter, zodat je de zwenksproeier niet tot nauwelijks hoeft te onderhouden.


4. Gardena Zwenksproeier Aqua M = 110 tot 250 m²

Deze zwenksproeier van Gardena is geschikt voor oppervlakten van 110 tot 250 m². Op deze manier kun jij je planten gelijkmatig water geven zonder het risico te lopen dat er plassen ontstaan. Het aansluiten en installeren gaat heel simpel en als hij dan geïnstalleerd is, heeft hij een bereik van 8 tot 18 meter. Ook kun je zelf bepalen of je alleen een zijde van het gazon water wil geven of meerdere plekken. En de sproeier wordt beschermd tegen uv-straling, dus je kunt hem gewoon buiten in de zon laten staan zonder dat hij beschadigt.

Er zit een reinigingsnaald in de schroefdop van de sproeier om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen dat de sproeimondjes verstopt raken. Zelf hoef je de sproeier dus bijna niet te onderhouden. Het meeste gaat vanzelf. De wateraansluiting heeft een uitneembaar metalen filter die je onder de kraan kan houden en kan schoonmaken.


5. Multifunctionele Tuinsproeier – Zwenksproeier

Met deze zwenksproeier kun je gemakkelijk kleine en grote oppervlakten water geven en zorg je er zo voor dat je tuin niet uitdroogt tijdens de zomer. Het sproeioppervlak wat hij kan bereiken is maximaal 35 . Dit is dus niet zo groot, maar daarom is hij heel goed geschikt voor kleine gazons.

De sproeier heeft 12 flexibele kopjes die je naar wens kan instellen door ze te bewegen. Zo kun je heel precies bepalen welk oppervlak je wil besproeien. Je sluit het water aan op de sproeier en hij is klaar om te gaan. Zo hoef je niet meer zelf de hele dag met een tuinslang te slepen. Het werk wordt voor je gedaan. Ook verspreiden deze 12 kopjes het water effectiever dan een normale tuinslang. Hierdoor verdampt er minder water. Je hebt zo minder water nodig om de grond vochtig te maken. En dat is dan weer goed voor het milieu en je portemonnee.


Bekijk ook: Beste tuinsproeier

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *