TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Houten plantenbak met klimrek

Wil je graag wat extra sfeer creëren op je terras, balkon of dakterras? Kijk dan eens naar een houten plantenbak met klimrek. Op een snelle en bovendien heel gemakkelijke manier maak je van een koud en kil balkon of terras je eigen groene oase.

Hou je van tuinieren, maar heb je geen grote tuin? Geen probleem. Je kunt tegenwoordig ook heel goed tuinieren met een houten plantenbak met klimrek. Je hebt zo de mogelijkheid om verticaal, maar natuurlijk ook horizontaal, te tuinieren. Ook kun je een plantenbak met klimrek kiezen om je muur te beschermen. De klimplant zal zich namelijk aan het klimrek hechten en niet aan de muur.


De voordelen van een houten plantenbak met klimrek

Je kunt met een houten plantenbak met klimrek zorgen voor meer ambiance in de tuin of op je balkon. Doordat steeds meer mensen in appartementen en in de steden wonen, wordt de buitenruimte die mensen tot hun beschikking hebben steeds kleiner. Om toch genoeg genoeg groen thuis te hebben kiezen veel mensen voor een plantenbak met klimrek op hun terras of balkon. Met een houten plantenbak met klimrek kun je namelijk verticaal tuinieren. Je kunt zo met beperkte ruimte toch een mooie klimplant op je balkon laten groeien.

Bovendien kun je met een houten plantenbak met klimrek snel een wat meer beschutte ruimte creëren. Een aantal van deze plantenbakken naast elkaar maken al snel voor een klein groen muurtje. Dat maakt ze ideaal om bijvoorbeeld de pergola af te kunnen scheiden of om in de tuin een wat meer beschut hoekje te maken.


Beste houten plantenbak met klimrek: dit is onze top 5

Op zoek naar een mooie houten plantenbak met klimrek voor in je tuin, op je balkon of op het terras? Laat ons je de top 5 van beste producten zien. Zie de mogelijkheden, laat je inspireren en kies er een uit. Ben jij al klaar voor het voorjaar?

Dit zijn de 5 beste houten plantenbakken met klimrek van 2024:


1. Houten plantenbak met klimrek – 66 liter

Deze houten plantenbak met klimrek is een echte aanwinst voor in je tuin. Gemaakt van grenenhout dan voor 100% afkomstig is uit ecologische bossen, kun je er zeker van zijn dat het hout duurzaam is. Het grenenhout is geïmpregneerd, dus je kunt erop vertrouwen dat deze plantenbak jouw terras voor lange tijd zal voorzien van wat extra sfeer. De afmetingen van deze plantenbak zijn 80 x 40 cm en het klimrek op de plantenbak zorgt ervoor dat het geheel een hoogte heeft van 135,5 cm. Dat is hoog genoeg om te zorgen voor wat afscherming en toch compact genoeg om te gebruiken voor extra ambiance op bijvoorbeeld een balkon.

Volgens anders kopers van dit artikel is deze houten plantenbak met klimrek zeer gemakkelijk en snel te monteren. Een echte aanrader dus.


2. Houten Bloembak Modern met klimhulp – 110 l

Minimalistisch en stijlvol. Dat is het gevoel dat deze moderne houten bloembak bij ons oproept. Het klimrek bestaat uit een combinatie van hout en vier staaldraden. Het geheel doet ons nog het meeste denken aan de manier waarop druivenranken groeien op een wijngaard. Een wijnrank zou dan ook zeker niet misstaan in deze plantenbak. Voor wat betreft houtsoort is gekozen om deze plantenbak te vervaardigen uit geïmpregneerd grenenhout afkomstig uit FSC-bossen.

De houten plantenbak is met 30 centimeter diepte redelijk compact te noemen. Qua breedte meet de plantenbak 100 cm. Het klimrek zorgt ervoor dat het geheel 130 cm hoog is. Al met al redelijk compact en dat biedt allerlei mogelijkheden voor kleine ruimtes, zoals een patio of een balkon.


3. Cajou Plantenbak met klimrek

Halfrond aan de bovenkant, diagonale ruitvormen in het klimrek en gemaakt van geïmpregneerd FSC-grenenhout. Dit model is een klassieke plantenbak dus, die in de meeste tuinen – klassiek of meer modern – dan ook prima tot zijn recht zal komen. De afmetingen van de plantenbak, inclusief het klimrek, zijn 80 x 40 x 120 cm en de hoogte van de plantenbak is 35 cm.

De plantenbak is gemakkelijk te monteren en dat zorgt ervoor dat deze plantenbak met klimrek gemakkelijk zijn weg naar de tuinliefhebber weet te vinden. Wat ons betreft de terechte nummer drie uit deze lijst.


4. Plantenbak Cajou

Ben je op zoek naar een volledig houten plantenbak met klimrek, dan is misschien dit artikel wel echt iets voor bij jou in de tuin. Deze plantenbak oogt erg van deze tijd, wellicht doordat er in het klimrek is gekozen voor horizontale dwarslatten. Dit zorgt voor de wat eigentijdse, strakke uitstraling. De plantenbak is 80 centimeter breed en 40 cm diep. Qua hoogte meet de gehele combinatie van plantenbak met klimrek 120 centimeter. Dat geeft voor de meeste (klim) planten ruim voldoende plek om goed te kunnen groeien. Het geheel is van klasse 3 geïmpregneerd hout.

Je zult dus gegarandeerd vele jaren plezier hebben van deze houten plantenbak met klimrek.


5. VidaXL Plantenbak met klimrek

“Mooi ontwerp”, “Mooie kleur”. Zo maar een greep uit de reviews en ervaringen van andere kopers van deze rechthoekige houten plantenbak met klimrek. Het ontwerp en de kleurstellingen zorgen voor een luxe uitstraling. Deze plantenbak met klimrek is er een die bij uitstek geschikt is om te gebruiken op je balkon of loggia. Je wilt daar natuurlijk geen enorm ogende plantenbak hebben staan. Deze plantenbak is licht in gewicht. Ondanks dat er wel massief hout is gebruikt, weegt de plantenbak in lege toestand slechts 5,75 kg. Perfect voor die ruimtes waar geen enorm zware houten plantenbak met klimrek kan worden geplaatst.

De afmetingen van de plantenbak zijn 70 cm breed bij 30 cm diep en 135 cm hoog. Ondanks het geringe gewicht van de plantenbak hoef je dus absoluut geen concessies te doen voor wat betreft het formaat van de plantenbak met klimrek. Er is meer dan genoeg ruimte voor al je plantjes. Een duidelijke montagehandleiding wordt eveneens meegeleverd, dus het in elkaar zetten van deze houten plantenbak met klimrek is over het algemeen geen enkel probleem.


De beste houten plantenbak met klimrek

Heeft bovenstaande top 5 je genoeg kunnen inspireren? We hopen natuurlijk van wel. We hebben deze top 5 opgesteld op basis van de gebruikerservaringen en reviews van andere kopers van dit soort houten plantenbakken. Doe er je voordeel mee. Een houten plantenbak met klimrek is namelijk een echte blikvanger in je tuin.

En bovendien is het een zeer goede houvast voor allerlei soorten klimplanten. Ook met een compacte tuin of balkon kun je zo toch zorgen voor voldoende groen. Planten zijn namelijk prettig om naar te kijken en bovendien kun je er lelijke muren enigszins mee bedekken. Je kunt je je laten omringen met groen en buiten ook echt weer als buiten laten voelen. Ook wanneer bent aangewezen op ‘slechts’ een balkon. Veel plezier met het kopen van een houten plantenbak met klimrek.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *