TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste draadloze heggenschaar van 2024

Het maakt niet uit hoeveel u van tuinieren houdt, het snoeien van een haag is zelden leuk. Als u het handmatig doet, moet u elke afzonderlijke tak in de loop van de uren afknippen. Wilt u het met een normale heggenschaar met draad doen zullen de draden in de war in de war raken. Hoe voorzichtig u ook bent, dat blijft echt een dingetje. Zelfs als u een snoerloze snoeischaar koopt, kan het zijn dat u iets krijgt wat niet beter is dan een schaar als het gaat om het daadwerkelijk op maat knippen van een haag.

Maar ze zijn niet allemaal slecht. Een goede accutrimmer kan een gemiddelde heg in minder dan twintig minuten opgeruimd hebben. Hij komt ook niet met al het gedoe van een lastig snoer of handmatige onderdelen. Hieronder vindt u zes snoerloze heggenschaarmodellen waarvan wij denken dat u ze perfect kunt gebruiken voor het opruimen van uw tuin. Met allemaal hun eigen topkwaliteiten, zodat u precies kunt vinden wat u zoekt.


1. BLACK+DECKER GTC1845L20 Draadloze Heggenschaar

Van deze dubbelwerkende trimmer heeft de batterij een lange levensduur. Ook heeft hij een efficiënt maaimechanisme, waardoor hij niet vastloopt of op ongelegen momenten zonder stroom komt te zitten. De omkeerbare handgreep in kettingzaag geeft u meer controle zonder uw handen in gevaar te brengen. Het mesontwerp helpt trillingen te verminderen die kunnen leiden tot spierpijn na langdurig gebruik. De 40-volt batterij is volledig oplaadbaar en heeft een twee keer zo lange levensduur als sommige concurrerende batterijen. Ook kan hij in enkele seconden worden vervangen door een nieuwe als hij kapot gaat.


2. DeWalt DCM563PB-XJ Draadloze heggenschaar

Het eenvoudig te onderhouden ontwerp van deze draadloze heggenschaar is zijn belangrijkste kracht. Dankzij het eenvoudige startsysteem kunt u de motor met een druk op de knop activeren en deactiveren. De ¾ inch-tanden op de messen geven u voldoende maaikracht tegen dikkere heggen. Het totale ontwerp vermindert de trillingen, waardoor hij tot 40% stabieler is dan een gewone trimmer. Niet alleen dat, maar het apparaat als geheel is niet zwaarder dan een gewone trimmer met snoer.


3. BLACK+DECKER BEHT201 Draadloze Heggenschaar 

Het sterke, trillingsreducerende 55 cm blad dat door deze draadloze heggenschaar wordt gebruikt, is perfect voor mensen die een hekel hebben aan het omgaan met spiervermoeidheid of vermoeide armen, terwijl ze hun haag opruimen. De MAX-lithiumbatterij die deze draadloze heggenschaar van stroom voorziet, is ontworpen voor een zo lang mogelijke gebruiksduur. Terwijl het iets zwaardere lichaam het makkelijker maakt om door dikke vlekken van bladeren en takken heen te duwen. Daarnaast zijn er speciale handgrepen, die ervoor zorgen dat uw handen en spieren geen pijn meer voelen als u in één enkele snoeisessie met veel ongewenste takken te maken krijgt.


4. EGO Accu Heggenschaar HT2401E 

Het relatief lage gewicht van deze draadloze heggenschaar wordt gecompenseerd door zijn ruwe kracht. Het gebruik van twee sterke 60cm messen en een weerbestendig ontwerp om alle takken van de haag, behalve de dikste, door te hakken. Het doorzichtige scherm dat achter de messen is gemonteerd, houdt uw handen vrij van rondvliegende houtsnippers. Dankzij de duurzame accu kunt u met één enkele lading een hele tuin snoeien. Niet alleen dat, maar dankzij het elektronische remsysteem kunt u de motor snel uitschakelen als er iets misgaat, of u kunt de positie ervan veilig opnieuw instellen.


5. Makita Accu-heggenschaar

Het extra gewicht van deze draadloze heggenschaar is een kleine inruil voor de uitstekende eigenschappen die hij biedt. Om te beginnen maakt het verminderde geluidsniveau het gebruik in stedelijke gebieden minder hinderlijk. Het antivibratieontwerp maakt gebruik van vijf interne kussens om schokken te absorberen. De batterij-indicator laat u weten hoeveel stroom u nog hebt, samen met een automatisch stopsysteem om te voorkomen dat er iets kapot gaat bij een laag stroomniveau. Niet alleen dat, maar de ingebouwde handschild en de handgreep in de vorm van een kettingzaag maken het perfect voor het zagen onder verschillende hoeken.


6. GREENWORKS  accu heggenschaar

De uitschuifbare schacht die op deze draadloze heggenschaar wordt gebruikt, maakt hem perfect voor het bereiken van lastige plekken. Waardoor u uw bereik met zes en een halve meter kunt vergroten zonder veel extra gewicht toe te voegen. De draaibare kop betekent ook dat u uw mes kunt draaien om onder verschillende hoeken te trimmen en met de 12-15cm snijcapaciteit kunt u omgaan met kleinere takken, ongeacht de hoek waarin u werkt. Bovendien is er het elektrische startsysteem, waarmee u de motor ook snel kunt in- of uitschakelen als deze in takken verstrikt raakt of onder een onhandige hoek wegglijdt.


Waarop letten bij het kopen van een Draadloze heggenschaar

Zoals alle tuingereedschappen is een uitstekende accu-heggenschaar niet voor iedereen hetzelfde. U vindt misschien nuttige functies die andere mensen zien als een verspilling van ruimte en geld. Ook uw hagen kunnen andere soorten gereedschap of messen nodig hebben dan die van uw buren. U kunt niet verwachten dat één model voor iedereen werkt, en het vinden van een model dat past bij uw eigen behoeften is belangrijk als u wilt dat uw hagen er perfect uitzien.


De heg

Voordat u aan uw draadloze heggenschaar denkt, moet u eerst aan uw heg denken. Hoe groot is hij? Hoeveel tijd zou het duren om te snoeien? Wilt u hem op een bepaalde manier laten vormen, of wilt u hem alleen maar snoeien om hem te verkleinen? En nog belangrijker, kunt u het zich veroorloven om fouten te maken? Het is geen geheim dat sommige mensen veel meer om het uiterlijk van hun tuin geven dan anderen, tot het punt waarop kleine fouten nog steeds echt belangrijk zijn om te voorkomen.

Dit gaat dubbel als u uw gereedschap voor meer dan alleen uw eigen huis gebruikt. Als je een baan hebt waarbij je heggen moet snoeien, of het af en toe doet voor familie en vrienden, zul je zo vaak mogelijk fouten willen vermijden. Een trimmer die te groot of te klein is voor een bepaalde heg zal moeilijker te gebruiken zijn, en een trimmer die niet is uitgerust voor dikkere takken kan het moeilijk hebben om dikkere heggen te snoeien.


Levensduur van de batterij

Het enige echte nadeel van een accutrimmer is de afhankelijkheid van een accu. U kunt hem niet eeuwig laten werken. Veel van deze accu’s hebben ook meer tijd nodig om op te laden dan om leeg te raken.

Hoe hoger de maximale levensduur van de accu, hoe langer u uw trimmer in één keer kunt gebruiken. Er zijn maar weinig situaties waarin een lagere levensduur van de accu een goede zaak is, tenzij u het iets lichtere gewicht van de accu meetelt, dus het is over het algemeen altijd een goed idee om te gaan voor modellen die een hogere lading kunnen vasthouden.

Vergeet niet dat veel gereedschappen zwakker worden als hun vermogen opraakt. Dit betekent dat u uw snoeischaar in de knoop kunt brengen met takken of bladeren als hij halverwege het snijden van een deel van een heg leegloopt. U kunt dit probleem voorkomen door modellen te gebruiken die voorzien zijn van batterij-indicatoren of lampjes, omdat ze u een algemeen idee geven van hoe lang u nog hebt tot de stroom volledig opraakt. Sommige modellen kunnen ook automatisch stoppen als de stroom te ver wegvalt, waardoor ze niet kunnen breken of ergens in vast komen te zitten.


Gewicht

Zoals elk gereedschap kan het gewicht van uw draadloze heggenschaar van invloed zijn op het gebruiksgemak. Een zwaarder model kan moeilijker te verplaatsen zijn en kan leiden tot meer vermoeidheid tijdens het vasthouden. Terwijl een lichter model te ‘los’ kan aanvoelen als u probeert te snoeien onder zeer precieze hoeken. Het vinden van een balans tussen de twee is belangrijk, maar vergeet niet dat niet iedereen even sterk is.

Het is belangrijk om te proberen het gewicht zelf te beoordelen. Als het te licht aanvoelt, kunt u altijd proberen het te wegen met zware handschoenen of een paar kleine gewichten. Wilt u toch idealiter een trimmer die natuurlijk aanvoelt om te gebruiken voor het bedoelde doel? Probeer het dan te compenseren op een andere manier. Te veel gewicht en u zult het waarschijnlijk laten vallen, te weinig en het kan uitglijden of schommelen op een manier die u niet verwachtte.

Dit is nog belangrijker als u meerdere trimmers hebt in plaats van slechts één. Het is gemakkelijk om te vergeten hoe zwaar iets aanvoelt als u bent overgestapt op een soortgelijk gereedschap. Ook zou u zelfs uzelf kunnen bezeren als u de hoeveelheid gewicht achter u bewegingen verkeerd inschat. Het kost veel moeite om gevaarlijk gereedschap op een veilige manier te gebruiken.


Extra functies

Bepaalde draadloze heggenscharen hebben functies die anderen niet hebben. Zoals hun ontwerp of een optioneel aanbouwdeel dat u op elk gewenst moment kunt verwisselen. Hoe dan ook, het hebben van meer functies opent extra opties voor u, maar u kunt uzelf misschien vinden met hulpstukken die u echt niet nodig hebt. Bepaalde ingebouwde apparaten kunnen het zelfs moeilijker maken om uw trimmer op de door u gewenste manier te gebruiken.

Laten we zeggen dat u bijvoorbeeld een heg probeert te knippen met een trimmer die een draaibare achterste handgreep heeft. Dit is geweldig als u onder bepaalde hoeken moet knippen, maar het kan het ook moeilijker maken om rechte lijnen te maken als de handgreep op ongelegen momenten beweegt. Een draaibaar mes is ook fantastisch voor het verkrijgen van zeer specifieke maaivormen, maar het is niet zo duurzaam en vereist wellicht meer onderhoud.

In andere gevallen kan een bepaalde functie precies datgene zijn wat u nodig heeft om een specifiek probleem op te lossen. Als u delen van een heg afsnijdt op een manier die scherp puin naar uw handen kan terugsturen, heeft u baat bij een soort van afscherming of bescherming die de hand bedekt. Als u door dikke takken moet snijden, maakt een grotere snoeicapaciteit een groot verschil.


Snijvermogen

De kracht achter uw draadloze heggenschaar is een van de belangrijkste onderdelen, ongeacht hoe u hem gebruikt. Er is maar zelden zoiets als “te veel kracht”, een zwakke trimmer kan moeite hebben met dingen waar een ander model dwars doorheen kan snijden.

Zelfs als uw messen niet zijn gebouwd om dikke takken aan te kunnen, kunt u zich er nog steeds doorheen forceren als uw trimmer krachtig genoeg is. Vaak zal dit niet eens tot extra schade leiden. Aan de andere kant, als het te zwak is, kan het zijn dat uw trimmerbladen vast komen te zitten in heggen of ingesloten worden door grotere takken die u niet kunt breken.

Een goede snoerloze heggenschaar moet in staat zijn om met elke soort heg om te gaan, zonder dat er grote schade ontstaat. Zelfs als het iets meer kost, is het in bijna elke situatie de moeite waard.


Bekijk ook:


Bron: https://bestofmachinery.com/best-cordless-hedge-trimmer/

Naamsvermelding: Bob Robinson

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *