TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste onkruidsteker van 2024

Onkruid is natuurlijk heel vervelend. Het zit overal tussen. Tussen je tegels, in gras en tussen je planten. Ook geeft het meestal niet echt een mooie draai aan je tuin. Als je allemaal van die vrolijke bloemen in de tuin hebt en er staat overal onkruid tussen, is dit natuurlijk niet fijn. Je wilt natuurlijk wel een mooi tuintje behouden.

Een handig hulpmiddel om dit vervelende onkruid weg te halen, is een onkruidsteker. Een onkruidsteker heeft aan het einde een soort van vorkje. Dit vorkje steek je in de grond vlak bij de wortel van het onkruid. Als je dit vorkje onder de wortel hebt, kun je het onkruid zo uit de grond wippen. Om je het zoeken naar de beste onkruidsteker te besparen, hebben wij een top 5 gemaakt met de beste onkruidstekers van 2024


1. GARDENA City Gardening Onkruidsteker

Deze onkruidsteker van Gardena maakt het makkelijk om onkruid, met de wortels uit de grond te wippen. De zachte handgreep licht fijn in de hand. Door die zachte handgreep krijg je na een tijdje ook geen last van je vingers, omdat ze op een zacht kussentje liggen. Door de hoek aan het einde glijdt je hand niet weg. De onkruidsteker ris gemaakt van staal en heeft een lange levensduur.

Omdat het handvat zo fijn is, maakt dit het onkruid verwijderen makkelijker. Dat komt, omdat je hand dan fijn in het handvat ligt en dat is natuurlijk erg “fijn”. Daardoor krijg je minder snel de neiging om te stoppen met het verwijderen van het onkruid. Deze onkruidsteker heeft een goede kwaliteit staal. Je kunt dus erg gemakkelijk het onkruid uit de grond halen.


2. WOLF-Garten Onkruidsteker

Deze onkruidsteker heeft een extra brede voetsteun. Die zorgt ervoor dat je hem makkelijk en comfortabel in de grond kunt steken. Onkruid is geen partij voor de steker van WOLF-Garten. Je kunt hier heel makkelijk paardenbloemen en dergelijke mee verwijderen. Je kunt het diepwortelende onkruid hiermee makkelijk uitsteken.

De voetsteun van de onkruidsteker is 17 centimeter. Omdat je hier rook het diepgewortelde onkruid mee uit kunt steken, kun je ook makkelijk tussen de tegels komen. Want wat is dat toch vervelend, onkruid tussen de tegels dat je er niet uit krijgt. De steker is gemaakt van verzinkt staal. Hierdoor roest hij niet. Je zult door deze steker een verzorgd gazon krijgen.


3. WOLF-Garten Onkruidsteker

Deze onkruidsteker is perfect voor de wat minder sterke. En dus ook de minder diep gewortelde. De KS-2K is ook geschikt voor een zware bodem. De fijne handgreep zorgt voor controle, kracht, en comfort. Hierdoor werk je fijn zonder dat je blaren krijgt. Ook heb je de steker beter vast waardoor hij niet zomaar uit je handen glijdt. Je kunt dus kracht zetten en je hebt hem nog steeds stevig vast. Met deze steker kun je fijn in de tuin werken, zonder problemen.


4. Basetech onkruidsteker Met voetplaat

Deze onkruidsteker kun je makkelijk staand gebruiken. Je hoeft maar een beetje te bukken. Bovenaan de steker zit een zwarte knop. Die moet je naar beneden drukken. Als je dit hebt gedaan zet je de steker op het onkruid. Dan duwt je hem met je voet naar beneden. Ver genoeg dat het opstapje tot net boven de grond komt. En dan zie je als het goed is dat, als je de steker weer naar boven hebt gehaald, het onkruid meegenomen is. Als je de knop dan weer naar beneden duwt valt het onkruid er uit.

Dus het enige wat je moet doen is: Indrukken, op het onkruid zetten, met de voet naar beneden duwen, omhoog halen en de knop weer naar beneden drukken. Klinkt makkelijk toch? Nou, dat is het ook! De totale lengte van de steker is 90 centimeter.


5. ComfortTrends onkruidsteker

Deze onkruid verwijderaar is perfect voor de stukjes tussen de tegels. Terwijl je hier met de andere niet goed tussenkomt, kun je hier met deze perfect bij. Natuurlijk zijn die stukjes tussen de tegels vervelend. Wij weten zeker dat je na het kopen van deze steker daar geen last meer van heeft. Je kunt met het ‘vorkje’ aan het einde al het onkruid makkelijk uit de grond wippen.


6. Hyundai onkruidsteker

Heb je totaal geen zin om de hele tijd gebukt te staan? Dan is de onkruidsteker van Hyundai perfect voor jou. Omdat je niet hoeft te hurken bespaart hij je zere knieën of pijn in de rug. Ook zul je na gebruik van deze steker geen last van vieze handen hebben. Niet dat dat erg zou zijn. De stang van de steker is gemaakt van kunststof. De steker zelf is van metaal. De steker met de steel erbij is 100 centimeter lang.

Je kunt deze steker heel makkelijk gebruiken. Als je weet welk onkruid je moet verwijderen, moet je de steker met behulp van de steel onder de wortel drukken. Als je dan een draaibeweging maakt, trek je de plant met de wortel er zo uit. Nu is de plant uit de grond. Door op de knop bovenaan te drukken laat je het onkruid weer los.


7. Hendrik Jan hand-onkruidsteker

De Hendrik Jan hand-onkruidsteker is van kunststof. Hij heeft een fijn handvat en een lengte van 40 centimeter. Hij is geschikt voor balkons, borders en plantenbakken. Je kunt hem makkelijk aan een spijkertje in de muur hangen als je hem niet in gebruik hebt. Dit komt, omdat hij een ophanggat heeft. Heel de onkruidsteker is van kunststof. Hij is het best geschikt voor de kleinere klussen in je tuin.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *