TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste grasschaar van 2024

Grasscharen verschillen van snoeischaren door de lange steel en de haakse handgrepen van de messen. Ze kunnen worden gebruikt om gras te maaien vanuit een staande positie. Er zijn twee soorten beschikbaar: met de bladen horizontaal en met de bladen verticaal. Horizontale messen worden gebruikt om gras te verwijderen dat niet door de grasmaaier is gemaaid, terwijl verticale messen worden gebruikt voor het trimmen van de randen van een gazon.

In 1939 werd een versie van de verticale grasschaar uitgevonden met een lange steel met een hendel aan de bovenkant en wielen aan de onderkant met de schaar. Hierdoor kon de gebruiker de rand van het gras bij de stoep en de oprit trimmen. Aangedreven trimmers hebben voor alle praktische doeleinden dit type grasschaar vervangen


1. GARDENA Comfort grasschaar

Op nummer één staat deze grasschaar van Gardena. De handgreep van deze grasschaar is er speciaal voor gemaakt om het snoeien zo makkelijk mogelijk te maken. Ook is hij er zo op gemaakt dat het makkelijk is om op één hoogte te snoeien. Er zit een hand-vergrendeling op, hierdoor is het makkelijk om de schaar te vergrendelen. Hij voelt heel stevig en is van zeer goede kwaliteit. Maar dat is ook wel een klein beetje te zien aan de 25 jaar garantie.


2. GARDENA Classic grasschaar

Dan op nummer 2 ook een grasschaar van Gardena. Dit is de ideale grasschaar voor beginners. Deze schaar heeft een draaimechanisme van 360 graden. Hierdoor kunnen zowel linkshandigen als rechtshandigen gemakkelijk de schaar gebruiken. Hij gaat lang mee en is schaar is roestbestendig. Net zoals bij de nummer 1, zit hier ook een handvergrendeling op. Ook deze heeft weer 25 jaar garantie.


3. GARDENA AccuCut Li grasschaar

Ook de nummer 3 is een product van Gardena. Zoals je ziet, is deze anders dan de nummer 1 en 2. Hij is ligt van gewicht dus het zal niet zwaar worden aan je armen. Er wordt een ´beschermingshoes´ bijgeleverd, zodat je hem veilig op kan ruimen en je niet aan de messen bezeerd. Ook krijg je er een groot, maar duidelijk boek bij met de handeling hoe je de schaar moet gebruiken. De scharen gaan als het ware heen en weer en zo knippen ze het gras tot de gewenste lengte.


4. Smartworks Accu gras- en buxusschaar

Op nummer 4 hebben we deze set van Smartworks. Door de wielenset die erbij wordt geleverd kan je gemakkelijk het gras op één hoogte knippen. Dit product heeft ook een accu hierdoor is er geen kabel nodig en zal die dus ook niet in de knoop komen te zitten. De accu is makkelijk los te maken en op te laden. Hij is niet zwaar en is van goede kwaliteit. Het is natuurlijk een gras en heggenschaar in één. Voor de heggen zit er nog een steel bij, zodat je ook daar overal bij kan komen.


5. Powerplus POWEG4500

Hij staat dan wel op plek 5, maar ook dit is echt een top schaar. Hij is licht, draadloos en kan er wel een uur lang mee knippen. Daarna is de accu weer makkelijk op te laden en kan hij na zo´n 4 uurtjes weer gebruikt worden. De accu, oplader en handleiding worden allemaal meegeleverd. Ook deze schaar wordt geleverd met een schaar voor de heggen, die je er makkelijk op kan zetten. Klanten zijn erg tevreden met dit product en geven het daarom ook een gemiddelde van 4,6 sterren.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *