TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Plantenbak op poten voor binnen

Planten zijn zo ongeveer de meest verkochte woonaccessoire. Wanneer je een mooie plant hebt gekocht, dan geef je die natuurlijk een ereplaats in je woning. Dat doe je natuurlijk in een prachtige plantenbak die de plant en je interieur tot zijn recht laat komen. We kunnen je vast wel van genoeg ideeën en inspiratie voorzien met ons top 5 lijstje van de mooiste plantenbakken op poten voor binnen in huis.

Een huis zonder planten is een huis zonder ziel. Heb je ooit wel eens een door een interieurontwerpen gestyled huis gezien zonder planten? Waarschijnlijk niet. Bovendien zijn planten ook nog eens ontzettend gezond voor ons. Ze zorgen namelijk voor een beter binnenklimaat. Reden genoeg dus om ook bij jou thuis nog wat extra groen in de huiskamer neer te zetten. Je zet de plant natuurlijk niet in het standaard meegeleverde plastic plantenpotten in de kamer. Nee, je zorgt dat een mooie plant ook echt het middelpunt van je interieur wordt. Dat doe je met de beste plantenbak op poten voor binnen.


Waar let je op bij het kopen van een plantenbak op poten voor binnen?

De plantenbak en de plant moeten goed bij elkaar passen. Neem je een grote plantenbak, zorg dan voor een plant die daar qua formaat ook echt bij past. Een grote plantenbak met een klein vetplantje erin is natuurlijk geen gezicht. Voor de rest is het allemaal een kwestie van smaak. De plantenbak maakt deel uit van je interieur. Zorg dus dat de plantenbak goed bij de rest van de meubels en accessoires past.


Beste plantenbak op poten voor binnen: dit is onze top 5

Om je te helpen bij het kiezen van een geschikte plantenbak op poten voor binnen hebben de 5 beste artikelen alvast voor je op een rijtje gezet. We hebben al het onderzoek en voorwerk alvast voor je gedaan, dus je kunt daar je voordeel mee doen. Laat je inspireren. Veel plezier met de vijf beste plantenbakken op poten voor binnen.

Dit zijn de 5 beste plantenbakken op poten van 2024:


1. Bloempot houder metaal

Welke inrichting of interieurstijl je thuis ook hebt. We hoeven niemand uit te leggen dat planten in je woning een echte toegevoegde waarde is. Wil jij ook zorgen voor net dat extra´s in je woonkamer, dan kies je voor deze zwarte staande plantenbak. De vormgeving van deze plantenbak zal zeker niet misstaan in een modern of een klassiek interieur. De plantenbak heeft een afmeting van 21 x 21 cm en de poten zorgen dat de plantenbak ongeveer 54 cm hoog is. De poten en de plantenbak zijn aan elkaar gegoten, waardoor het geheel extra stevig is.


2. Light & Living Caski

Gouden woonaccessoires zijn weer helemaal terug. Tenminste, zijn ze ooit weggeweest? Zo ook deze goudkleurige staande plantenbak. De poten zorgen dat de metalen goudkleurige pot vrij van de grond staat. Je brengt de plant daarmee ook echt wat meer in het zicht. Een aanrader dus voor die mooie plant waar je trots op bent. Een mooie plant steelt in combinatie met deze elegante bloempot op poten binnen echt de gegarandeerd de show. De pot heeft een diameter van 28,5 cm wat hem geschikt maakt voor de wat grotere planten. De hoogte van deze plantenbak met poten is 80 cm. Wat het een mooie hoogte maakt voor bijvoorbeeld naast de bank, maar ook in de gang of langs de wand doet deze plantenbak met poten het goed.


3. Lisomme staande plantenbak Xavi

Leek de nummer twee uit deze lijst je wel iets, maar is deze naar je mening nog iets te klein? Misschien gaat je hart dan nog veel sneller kloppen van deze grote staande plantenbak. Het zwart kleurige metaal staat in mooi contrast tot de toekomstige groene inhoud. Deze plantenbak is langwerpig van vorm, je kunt hem daarom perfect gebruiken om een lange en misschien kaal ogende muur op te vullen. Het draadframe van de plantenbak heeft een dikte van 10 bij 10 mm. De poten zorgen dat de bak een hoogte heeft van 70 cm. De totale afmetingen van deze staande plantenbak zijn 55 x 70 x 20 cm. Wedden dat deze plantenbak op poten binnen bij jou thuis ook goed tot z´n recht zal komen!


4. Plantenbak Faab

Hout en zwart metaal zijn altijd al een goede combinatie geweest. Je komt deze stijl dan ook veel tegen in een industriële look en nordic design interieurs. Deze houten staande plantenbak is dan ook echt een aanwinst voor ieder interieur. Een plantenbak op poten kun je niet alleen gebruiken als huisvesting voor al je groene vrienden, je kunt hem eventueel ook gebruiken om andere (woon) accessoires decoratief in op te bergen. Of je gebruikt hem als lectuurbak. Alles kan. Deze plantenbak is rechthoekig van vorm. Door de poten van de plantenbak meet de bovenste rand 68 centimeter vanaf de grond.


5. Koloniaal Teakhuis Plantenstandaard

Wil je jouw planten graag een opvallende plek geven? Is een normale plantenbak niet bijzonder genoeg? Met deze mat zwarte plantenbak op poten, haal je een hele planten toren binnen in je huis. Deze plantenstandaard bestaat uit vier houten plantenbakken die samen op een zwart metalen draadframe zijn geplaatst. Een artikel dat echt is ontworpen volgens de interieurtrends van nu en daarom moeiteloos te integreren is in vrijwel ieder modern interieur. De binnenmaat van de plantenbakken is ongeveer 17 bij 17 cm. Genoeg ruimte dus voor een middelgrote tot een grote kamerplant. Met vier van deze bakken in de plantentoren kun je echt een beetje groen van buiten naar binnen halen. Het geheel is in totaal 120 cm hoog, de lengte van de plant in de bovenste plantenbak nog niet eens meegerekend. De lengte en breedte van deze plantenstandaard is slechts 40 x 40 cm en dat maakt deze plantenbak op poten net niet te groot om binnen te dominant aanwezig te zijn.


De beste bloembak op poten binnen

Hopelijk hebben we je genoeg ideeën met je gedeeld en heb je voldoende inspiratie op kunnen doen. Misschien heb je zelfs al jouw perfecte plantenbak op poten voor binnen gezien. Je hebt in ieder geval kunnen ervaren dat er ruim voldoende keuze is. Voor ieder interieur is er een passende plantenbak te koop.


Bekijk ook: Plantenbak op poten voor buiten

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *