TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste weerstation voor buiten van 2024

We hebben het natuurlijk vaak over het weer. Om alles te meten, zoals de vochtigheidsgraad, de neerslag en de windsnelheid kunt u een weerstation kopen. Stel nou, u wilt gaan fietsen en er lijkt een zwak windje te staan. U kunt daar toch wel doorheen? Meestal waait de wind harder dan dat u denkt. Op een weerstation kunt u dan precies zien of u wel of niet kunt gaan fietsen.

Een weerstation meet nog veel meer dingen. Hij meet neerslag, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, temperatuur, luchtdruk en uv-straling. Het komt altijd van pas om deze dingen te weten. Maar over al deze dingen vertellen we aan het einde van dit artikel meer. Nu wensen we u veel leesplezier en we hopen dat u na het lezen het beste weerstation van 2024 heeft.


1. Nor Tec draadloze weerstation

Deze weerstation is draadloos. Hij voorspelt het weer en meet vooral de temperatuur en de luchtvochtigheid. Via een draadloze sensor kunnen de temperatuur en luchtvochtigheid buiten en binnen worden gemeten.

Voor dit weerstation heeft u alleen maar twee AA batterijen nodig. Hij is niet zo groot en past prima op een krukje. Dit weerstation meet binnen de temperatuur van 0 tot 50 graden en buiten -20 tot 50 graden. U kunt hem dus buiten en binnen gebruiken. Het scherm wordt verlicht, waardoor u alles ook in het donker af kunt lezen. U kunt hem neerzetten of aan een muur hangen. Het ligt er maar net aan wat u fijn vind. Ook heeft hij een kalender en staan de maanfasen er op, dit vinden wij een leuke toevoeging.


2. Alecto WS-1150 Weerstation

Deze weerstation kan meerdere dingen. Hij kan in °C en °F ingesteld worden. Dit station meet drie dingen. De temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Alles is makkelijk af te lezen en hij heeft een bereik van 50 meter. Alle dingen die hij meet worden op een scherm afgebeeld, in plaats van dat u moet swipen.

U kunt bepaalde temperaturen op dit weerstation instellen. Als een van de ingestelde temperaturen gemeten wordt, gaat er een soort van alarmklokje af. Dus als u nou wilt weten wanneer het gaat vriezen, zodat u dingen binnen kunt zetten, hoeft u niet de hele tijd naar het schermpje te lopen.

Hij heeft een hoogte van 22 centimeter, een breedte van 8,5 centimeter en een diepte van 8,5 centimeter. Het is een redelijk klein apparaat die u eigenlijk wel op alle plekken neer kunt zetten. Hij kan binnen en buiten gebruikt worden. Ook heeft hij een kalender en kan hij als een wekker worden gebruikt.


3. Cresta DTX 370 WH – Draadloos Weerstation

Dit weerstation is fantastisch. Hij is uitgebreid en digitaal. Ook heeft hij een barometer. Hij is van het merk Cresta Care. Dit merk heeft over het algemeen hele goede producten. U kunt hier hele nauwkeurige voorspellingen van verwachten. Dit apparaat is binnen en buiten te gebruiken. Deze klok springt automatisch van de zomer naar de wintertijd.

Hij heeft een radiogestuurde klok en de datum staat er bij. Ook heeft hij een kalender en kunt u hem in 7 talen instellen. Er staat ook bij welke week van het jaar het is. Dus bijvoorbeeld week 4, of week 38. U kunt twee alarmen instellen en de klok heeft een sluimerfunctie. Ook kunt u de stand van de zon en de maan zien.


4. National Geographic Temeotrend weerstation

Alle informatie die u op dit station kunt vinden wordt duidelijk weergeven. U kunt de informatie vier cijfers, letters en vormen aflezen. Hij voorspelt het weer, laat de temperatuur zien en de luchtvochtigheid kunt u ook zien. U kunt hem binnen en buiten gebruiken. Ook wordt de luchtdruk weergeven.

U kunt de datum, tijd, maanstande, of het eb of vloed is, wat het klimaat is en wat er volgens het journaal over het weer wordt gezegd. Ook kunt u zien wanneer de zon op komt of onder gaat. U krijgt een waarschuwing wanneer het gaat vriezen. U kunt hem op 4 talen zetten. Dat zijn Duits, Engels, Frans en Spaans. Dit weerstation kan binnen en buiten gebruikt worden.


5. ThermoPro TP50 Hygrometer Digitaal

Dit weerstation meet de temperatuur en luchtvochtigheid binnen en buiten het huis. Hij meet nauwkeurig en u kunt alle informatie hier makkelijk van af lezen. Hij geeft goed weer of de ruimtes te vochtig, te warm, te droog of te koud zijn. Dit vinden wij zeker een pluspunt. Hierdoor kunt u de beste omgeving voor u en uw gezin maken door de alleen even op het station te kijken.

Als u hem ergens neerzet, doet het weerstation meteen zijn werk. De temperatuur en luchtvochtigheid worden meteen gemeten. Met een smiley kunt u zien of de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis gezond of ongezond voor u is. Ook heeft dit klokje een alarmfunctie en kunt u hem makkelijk neerzetten. Dit kan met een magneet, maar u kunt hem ook met het uitklapbare voetje neerzetten.


Wat kan een weerstation?

temperatuur

Natuurlijk heeft elk weerstation een thermometer. Natuurlijk is de grootste rede dat u een weerstation koopt voor de temperatuur. Het is ook de belangrijkste informatie voor het voorspellen van het weer. De meeste weerstations in onze lijst kunnen binnen en buiten gebruikt worden.

luchtdruk

Luchtdruk is ook een belangrijk element voor het voorspellen van het weer. Luchtdruk meet u met een barometer. Dit wordt ook wel een luchtdrukmeter genoemd. Als het weer veranderd stijgt of daalt de luchtdruk heel snel. Als hij stijgt, is het bijna zeker dat het warmer wordt. Wanneer hij daalt, wordt het juist kouder. Meestal gaat het dab ook regenen.

luchtvochtigheid

Met een hygrometer wordt de luchtvochtigheid gemeten. U kunt luchtvochtigheid binnen en buiten meten. Als de luchtvochtigheid hoog is is dit ongezond en niet fijn. Een te lage luchtdruk kan ook ongezond en onprettig zijn. U kunt met een weerstation de luchtvochtigheid meten. Hierdoor weet u ook wanneer het teveel of te weinig is.

neerslag

Jammer genoeg hebben we in Nederland en België heel vaak te maken met regen. Een weerstation vangt het regenwater in een regenmeter op. Hierdoor weet u meteen hoeveel regen er op een dag of nacht is gevallen. Een regenmeter wordt ook wel een pluviometer genoemd. Wij houden het gewoon op regenmeter.

Wij weten nu bijna zeker dat u de beste weerstation voor u en uw behoeften heeft. Als dit niet het geval is, is er overal nog wel wat te vinden.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *