TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste vijverpomp van 2024

Een vijverpomp is een apparaat dat ervoor zorgt, dat er watercirculatie in de vijver komt. Watercirculatie helpt de vijver eigenlijk gewoon ademen. Als je geen vijverpomp hebt, is er geen watercirculatie. Hierdoor komen er helaas schadelijke stoffen in de vijver. Deze stoffen vermoorden alles in het water langzaam of zijn er schadelijk. Denk hierbij aan vissen en planten in et waten. Ook komt er zonder een vijverpomp minder snel zuurstof en CO2.

Als je deze informatie samenvat, kun je zeggen dat het watercirculatie met een vijverpomp, het water helpt met ademen. Hierdoor blijft het water in de vijver ademen.

Dit zijn de redenen dat een vijverpomp een must in de tuin is. Wij hebben voor jou de beste vijverpompen verkrijgbaar in 2024.


1. PondoMax Eco 1500 Pontec vijverpomp

Wij kunnen jo verzekeren dat de PondoMax Eco 1500 de best verkrijgbare vijverpomp is. Je kunt hem prima inzetten voor het filteren van vijvers. Hierdoor zullen jouw vissen en planten in de vijver een veel beter en fijner leven lijden. Deze pomp heeft een thermische beveiliging.

Hij heeft heel veel goede kenmerken. Hij kan namelijk tot wel 1500 liter water per uur filteren. Hierdoor wordt het water in jouw vijver het schoner dan schoon. Hij kan vuildeeltjes van wel vier bij vier millimeter en kleiner weghalen. En zo groot is het meeste vuil in het water niet eens. Tenminste niet de deeltjes die er op een natuurlijke manier in zijn gekomen. De thermische beveiliging zorgt ervoor dat dit pompje niet te heet en overbelast raakt. Ook heeft hij een slangtule die voor energie besparing zorgt. Er zit ook een garantie van wel drie jaar op. De stroomkabel heeft een prachtige lengte van tien meter.


2. Pontec – Vijverpomp Beeklooppomp

De PondoMax Eco 3500 gebruikt niet teveel energie. Dat is iets wat wij je kunnen verzekeren. Hij is perfect voor eigenlijk elke tuinvijver. Hij heeft een hele goede en handige inzet. Ook voor beeklopen. Hij zorgt voor een goede watertoevoer en reiniging van het water en zorgt ervoor dat het water in jouw vijver altijd schoon blijft. Deze vijverpomp is dus zeker een aanrader.


3. PondoMax Eco 11000 Pontec vijverpomp

Als je goed hebt opgelet, zie je dat dit het tweede artikel van PondoMax in onze lijst is. Het is eigenlijk het kindje van onze nummer een. Net iets minder sterk en goed. We weten dat hij er als het gaat om uiterlijk precies hetzelfde uitziet als onze nummer twee. Maar toch kunnen we je verzekeren dat het twee hele andere pompen zijn. Je kunt de PondoMax 11000 vijverpomp prima inzetten voor de vijvers. Ook deze pomp heeft een thermische beveiliging. Hij heeft een water capaciteit van 10.000 liter per uur. Hij is geschikt voor deeltjes van acht bij acht millimeter, maar haalt die minder goed weg dan onze nummer een. Het zijn overigens wel grotere delen. Hij heeft een stroomkabel van 10 meter.


4. vidaXL – Vijverpomp Filterpomp voor vijvers

Deze vijverpomp is heel krachtig en energiezuinig. Hij is perfect geschikt voor het pompen van water van fonteinen en vijvers. Hij verpompt tot wel 8000 liter water per uur. Dit gaat dus heel snel. Alles wat in deze pomp zit is waterdicht. De pomp is gemaakt voor natte en droge opstellingen. Hij heeft een open stroom geoptimaliseerde waaier waardoor de filter de beste prestaties tijdens het pompen kan bereiken. De pomp heeft zelfverkoeling, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij overbelast raakt.


5. Aquaforte Vijverpomp

Als je graag gezond water voor de vissen en planten in jouw vijver wilt, moet je voor deze pomp gaan. Hij zorgt voor een perfecte circulatie van het water in de vijver. Deze vijverpomp is enorm energiezuinig en zorgt ervoor dat het water het zuurstof krijgt wat het nodig heeft. Deze pomp heeft geen koper in zich. Hierdoor kan hij in zoet en zout water.

Hij heeft maar 85 watt, wat hem heel energiezuinig maakt. De pomp schakelt automatisch uit als al het water schoon is. De motor brand niet door vanwege de lock positie van de waaiers. Je loopt kans dat de pompen een kalkaanslag krijgen. Om de schade hiervan te voorkomen, raden wij je aan hem regelmatig schoon te maken.


Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *