TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste briketten van 2024

Ben jij op zoek naar de beste briketten van 2024? Dan ben je op het juiste adres! In dit artikel ga je de beste houtskoolbriketten en beste kokosbriketten van 2024 vinden. Ben jij benieuwd welke briket de beste koop is voor jou barbecue? Lees dan snel verder!


Beste houtskool briketten van 2024

In 2023 heeft de zoektocht naar de perfecte houtskoolbriketten een nieuwe dimensie bereikt. Met een overvloed aan opties op de markt, is het van cruciaal belang om de beste te vinden die zowel voldoen aan de grillige behoeften van barbecuefanaten als aan milieuvriendelijke normen. Dit artikel werpt een licht op de topkeuzes van houtskoolbriketten voor dit jaar, met de nadruk op prestaties, duurzaamheid en brandefficiëntie. Ontdek welke briketten de culinaire ervaring naar een hoger niveau tillen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan verantwoord bosbeheer en verminderde milieueffecten. Dit zijn de beste houtskool briketten van 2024!


1. THM Houtskoolbriketten

Dit pak houtskoolbriketten heeft in totaal een inhoud van 18 kg. Ze hebben een goede kwaliteit en ontbranden snel. Omdat ze zo snel ontbranden kun je heel snel heerlijk gaan barbecueën. Hij heeft een lange brandduur. Door de lange brandduur kun je hier heel lang van genieten en hoef je de houtskool briketten niet de hele tijd opnieuw aan te steken. Ze zijn perfect voor het grillen.

Deze briketten worden gemaakt van alle afvalresten die er overblijven na het maken van houtskool. Hier zitten dus dennenboom, eucalyptus, eik, steen en kurk in. Dat is dus als voorbeeld. Ze geven een goede warmte af en branden lang. Ook weten wij zeker dat je hier enorm lang mee gaat doen. Maak je dus geen zorgen dat ze na een paar keer barbecueën al op zijn.

Ook zijn ze in kleinere hoeveelheden te koop, zoals in een pak van 3 kg.


2. Fire-up Barbequeaccessoire Houtskool briketten

De brandduur van deze houtskool briketten is heel erg lang. Je kunt er zeker weten wel een avondje barbecue mee doorkomen. Dus wil je echt een keer een avondje lang barbecueën? Neem dan deze briketten. Doordat ze zo lang branden kun je er een heerlijk avondje mee barbecueën. Het fijne is dat ze ook heel goed branden. Hierdoor kun je er best wel stukken vlees van een behoorlijke grootte mee grillen.

Je kunt hem een paar keer gebruiken en er zit een redelijk grote inhoud in. Wij weten zeker dat je hier wel 7 of 8 keer mee kunt barbecueën. Als dit niet het geval is, heb je voor deze prijs zo een nieuwe gekocht. Je zult zelden zulke goede briketten voor zo’n prijs zien.


3. THM Houtskoolbriketten 10 kg

Deze briketten zijn houtskoolbriketten. Ze hebben een brandduur van 2 tot 3 uur. Dit is precies genoeg. Deze verpakking is voor de echte barbecuefanaat. Hij weegt namelijk 10 kilo en er zit veel in. Ook deze briketten zijn van alle afvalstoffen van houtskool gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat ze stoppen met branden. Wij weten zeker dat ze negen van de tien keer niet uit zichzelf uit gaan.

Doordat hij warmte af blijft geven kun je hier heerlijke lappen vlees mee grillen. Leg een heerlijk stukje kipsaté of varkenssaté op de barbecue en je avond is compleet. De resten van de houtskool zijn verschillende soorten hout. Dit is eikenhout, eucalyptus, dennenboom en nog veel meer. Dit zijn de meest voorkomende. Dezebriketten werken beter dan houtskool en hebben een langere brandduur. Deze grote zak is perfect voor de mensen die vaak van een heerlijk avondje met de barbecue houden.


4. ECHT Houtskoolbriketten 2,5 kg

Dan zijn er nog de ECHT houtskoolbriketten. Natuurlijk gaat het vooral om de inhoud van de verpakking, maar de verpakking ziet er wel echt heel mooi en aantrekkelijk uit. In de verpakking vind je 2,5 kg aan briketten voor net geen 10 euro. En zijn ze goed? Ik citeer de verpakking “Die steek je zo aan, na 1 biertje heet genoeg om te grillen, het vlees schroeit prachtig dicht en je hoeft nooit halverwege bij te vullen. Man da’s pas ECHT genieten”.

Man, da’s pas ECHT genieten

Beste kokosbriketten van 2024

Jij als barbecue liefhebber, zoekt waarschijnlijk naar de beste en milieuvriendelijkste manier om een barbecue aan te steken. Bij gewone briketten ga je dit niet vinden, maar bij kokosbriketten wel! Deze zijn namelijk heel goed voor het milieu. Dit komt, omdat ze van het restmateriaal van een kokosnoot gemaakt worden. Hier hoeven dus geen extra bomen voor gekapt te worden. En ook als je kijkt naar het barbecueën zijn ze beter dan normale briketten. Ze branden namelijk langer, en groeien, in plaats van dat ze vlammen maken. Je vlees zal dus niet zwart verbanden en er zal niet veel as overblijven. Lees verder voor de beste kokosbriketten van 2024. Veel BBQ plezier!

Nog even alle voordelen van kokosbriketten op een rijtje:

 • Ze zijn een stuk beter voor het millieu
 • De briketten blijven een stuk langer warmer dan de andere
 • Er is minder rook, waardoor er geen overlast is
 • Je hoeft niets bij te vullen waardoor het barbecueën ontspannender is
 • Ook geschikt voor ‘slow cooking’
 • Er is geen vlam waardoor je het rooster makkelijk schoon kunt maken

1. Eco Brasa Kokosbriketten

Kokosbriketten komen uit Indonesië. Deze kokosbriketten zijn kubusvormig en hebben onvergelijkbare brand eigenschappen. Hoe dit kan? Dat zit hem in de vorm van de briketten, de enorme dichtheid van de briketten en het feit dat er geen andere toevoegingen bij zitten. Maar wat is nou het verschil tussen een kokosbriket en een normale briket, en waarom zou hij beter zijn?

Om te beginnen brandt een kokosbriket langer en gelijkmatiger, en zijn ze zeer zuinig in gebruik. Daar naast, heeft hij een ideale verbrandingstemperatuur; ideaal op te grillen. Doordat hij volledig uit kokos bestaat, is hij vrijwel asloos. Dit betekent geen stukken as op het vlees! Hij gloeit alleen, en brandt dus niet met een vlam. Ook als er vet op komt, blijft hij gewoon gloeien. Je vlees zal niet zwart verbranden, omdat het vuur te heftig wordt. Deze kokosbriket laat je niet in de steek! En het laatste voordeel is dat de briketten alleen gemaakt worden van de resten van kokosnoten. Er wordt dus geen enkele boom gekapt om de briketten te maken!

Lees hier onze volledige review van de Eco Brasa Kokosbriketten


2. BBQ Kokosbriketten Pro Coco

Deze kokosbriketten zijn harde BBQ-kooltjes en de schone variant voor de barbecue! Ze geven meer warmte, en hebben een langere verbrandingsduur dan gewone houtskool! Als je ze gebruikt zul je snel merken dat ze veel minde rook vormen en geen vonken maken. En er zal minder as zijn om op te ruimen. Als je kokosbriketten gebruikt help je eigenlijk mee aan de verbetering van het milieu en het verminderen van het kappen van bomen! Dit is vooral goed nieuws voor de echte milieu-freaks onder ons. Want ook zijn ze schoon, stofvrij en roeten ze minder. En geven ze een laag zwavel gehalte.

Waarom zijn deze briketten een geschikte keuze voor jou, de barbecue liefhebber? Omdat ze om te beginnen beter zijn voor het milieu. Daarnaast gloeien ze langer dan andere briketten, dus je hoeft ze tijdens het barbecueën ook niet bij te vullen. Ze geven minder rook, dus je zal geen klagende buren aan je deur krijgen. Omdat ze constant warm blijven, zal de smaak van de barbecuegerechten ook veel beter zijn. En omdat ze geen vlam geven, is het rooster eenvoudig schoon te maken.


3. Cocones – Kokosbriketten 10 KG

De Cocones hexanol briketten zijn door diverse barbecue kenners en professionals geprezen om de lange en constante warmte die ze afgeven. Een unieke zeshoek vorm zorgt voor een snelle warmte overdracht bij deze briketten. Dankzij de constante hitte is de temnperatuur goed te controleren waardoor ze goed werken voor gewone en lange barbecue sessies. De brandtijd van deze briketten op een normale bbq is zo’n 5 uur en ze worden maximaal 400 graden celcius.


4. TOM COCOCHA briketten 10 Kg

Dus gebruik jij liever briketten dan houtskool? Deze kokos briketten hebben een langere brandduur dan die houtskool blokken. Ook staan ze bekend om hun lage asproductie, egale verbranding en geurloze resultaat. Ze zijn dus perfect om mee te barbecueen. Het andere voordeel aan deze briketten is dat ze milieuvriendelijk zijn. Voor 1 kilo van deze briketten hebben we maar 3 kilo kokosnaatschaal nodig. Vergelijk dit met de 10 kilo grondstof die we nodig hebben om 1 kilo houtskoolbriketten te maken. Enorm verschil he? Dus als je achter milieuvriendelijkheid staat zijn deze briketten echt iets voor jou.


5. Kokosbriketten met gratis aanmaakblokjes

Deze kokosbriketten worden van alles wat van de kokosnoot over is gemaakt. Deze bomen worden dus ook niet gekapt om aan kokosnoten te komen en dus kan je wel zeggen dat deze briketten heel duurzaam zijn. Hij heeft een hele goede kwaliteit en beoordeling. Je kunt ze in de horeca gebruiken, maar natuurlijk ook heerlijk thuis. De kokosbriketten hebben een groot voordeel. Ze branden langer dan andere briketten.

Er wordt een gratis pakje aanmaakblokjes bij de briketten geleverd. Deze zijn milieuvriendelijk en dus van alleen natuurlijk materiaal gemaakt. We weten zeker dat je nog veel barbecueplezier gaat beleven met deze briketten. Geniet met deze briketten dus van een heerlijke avond barbecueën met familie en vrienden. Wij weten zeker dat je hier een avondfeestje wel goed mee kunt starten.

Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat zijn houtskoolbriketten en kokosbriketten?

Houtskoolbriketten zijn samengeperste blokken gemaakt van houtskoolpoeder, bindmiddelen en soms aanvullende materialen zoals zetmeel. Ze worden gebruikt als brandstof voor barbecues en grills. Houtskoolbriketten zijn populair vanwege hun gelijkmatige brandduur en constante hitteafgifte, wat leidt tot een stabiele kookervaring.

Kokosbriketten daarentegen, zijn gemaakt van geperst kokosschaalafval. Ze worden als een milieuvriendelijkere optie beschouwd, omdat ze zijn vervaardigd uit een hernieuwbare bron en geen bomen worden gekapt. Kokosbriketten hebben vergelijkbare eigenschappen als houtskoolbriketten, zoals een gelijkmatige verbranding en een hoog rendement.

Wat zijn de voordelen van houtskoolbriketten?

Houtskoolbriketten hebben enkele voordelen, zoals:

 • Gelijkmatige verbranding: Ze branden langzaam en gelijkmatig, wat zorgt voor een constante temperatuur tijdens het koken.
 • Langere brandduur: Houtskoolbriketten kunnen langer branden dan traditionele houtskool.
 • Minder rook: Ze produceren over het algemeen minder rook en geur dan gewoon hout.

Wat zijn de voordelen van kokosbriketten?

Kokosbriketten bieden diverse voordelen, waaronder:

 • Milieuvriendelijkheid: Ze worden gemaakt van een bijproduct van de kokosindustrie, waardoor er geen extra bomen worden gekapt.
 • Langere brandduur: Kokosbriketten hebben een lange brandduur en houden een constante hitte vast.
 • Minder as: Ze produceren doorgaans minder as dan traditionele houtskool.

Welke moet ik kiezen: houtskoolbriketten of kokosbriketten?

De keuze tussen houtskoolbriketten en kokosbriketten hangt af van je persoonlijke voorkeuren en waarden. Als milieuvriendelijkheid een belangrijke factor voor je is, kunnen kokosbriketten een betere keuze zijn. Als je echter de voorkeur geeft aan traditionele houtskoolbriketten en de beschikbare warmtebronnen in jouw omgeving, dan kunnen houtskoolbriketten de voorkeur hebben. Overweeg ook factoren zoals prijs, beschikbaarheid en brandprestaties bij het maken van je keuze.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *