Beste briketten van 2023

Ben jij op zoek naar de beste briketten van 2023? Dan ben je op het juiste adres! In dit artikel ga je de beste houtskoolbriketten en beste kokosbriketten van 2023 vinden. Ben jij benieuwd welke briket de beste koop is voor jou barbecue? Lees dan snel verder!


Beste houtskool briketten van 2023

Er zijn veel voordelen aan briketten. Briketten bestaan uit geperst en verpulverd houtskool. Soms is dit gecombineerd met natuurlijk bindingsmiddel. Helaas is dit negen van de tien keer niet natuurlijk. Bij kokosbriketten is het bindingsmiddel wel natuurlijk. Deze zijn enorm milieuvriendelijk. Dit komt, omdat er voor kokosnoten geen bomen worden gehakt. Briketten worden op tijd heet en blijven ook heet. Dit is een groot voordeel. Dit is handig voor als je een groter stuk vlees warm wil maken en wilt garen op de barbecue. Dit zijn de beste houtskool briketten van 2023!


1. THM Houtskoolbriketten

Dit pak houtskoolbriketten weegt in totaal 18 kg. Ze hebben een goede kwaliteit en ontbranden snel. Omdat ze zo snel ontbranden kun je heel snel heerlijk gaan barbecueën. Hij heeft aan lange brandduur. Door de lange brandduur kun je hier heel lang van genieten en hoef je de houtskool briketten niet de hele tijd opnieuw aan te steken. Ze zijn perfect voor het grillen.

Deze briketten worden gemaakt van alle afvalresten die er overblijven na het maken van houtskool. Hier zitten dus dennenboom, eucalyptus, eik, steen en kurk in. Dat is dus als voorbeeld. Ze geven een goede warmte af en branden lang. Ook weten wij zeker dat je hier enorm lang mee gaat doen. Maak je dus geen zorgen dat ze na een paar keer barbecueën al op zijn.


2. Fire-up Barbequeaccessoire Houtskool briketten

De brandduur van deze houtskool briketten is heel erg lang. Je kunt er zeker weten wel een avondje barbecue mee doorkomen. Dus wil je echt een keer een avondje lang barbecueën? Neem dan deze briketten. Doordat ze zo lang branden kun je er een heerlijk avondje mee barbecueën. Het fijne is dat ze ook heel goed branden. Hierdoor kun je er best wel stukken vlees van een behoorlijke grootte mee grillen.

Je kunt hem een paar keer gebruiken en er zit een redelijk grote inhoud in. Wij weten zeker dat je hier wel 7 of 8 keer mee kunt barbecueën. Als dit niet het geval is, heb je voor deze prijs zo een nieuwe gekocht. Je zult zelden zulke goede briketten voor zo’n prijs zien.


3. THM Houtskoolbriketten 10 kg

Deze briketten zijn houtskoolbriketten. Ze hebben een brandduur van 2 tot 3 uur. Dit is precies genoeg. Deze verpakking is voor de echte barbecuefanaat. Hij weegt namelijk 10 kilo en er zit veel in. Ook deze briketten zijn van alle afvalstoffen van houtskool gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat ze stoppen met branden. Wij weten zeker dat ze negen van de tien keer niet uit zichzelf uit gaan.

Doordat hij warmte af blijft geven kun je hier heerlijke lappen vlees mee grillen. Leg een heerlijk stukje kipsaté of varkenssaté op de barbecue en je avond is compleet. De resten van de houtskool zijn verschillende soorten hout. Dit is eikenhout, eucalyptus, dennenboom en nog veel meer. Dit zijn de meest voorkomende. Dezebriketten werken beter dan houtskool en hebben een langere brandduur. Deze grote zak is perfect voor de mensen die vaak van een heerlijk avondje met de barbecue houden.


Beste kokosbriketten van 2023

Jij als barbecue liefhebber, zoekt waarschijnlijk naar de beste en milieuvriendelijkste manier om een barbecue aan te steken. Bij gewone briketten ga je dit niet vinden, maar bij kokosbriketten wel! Deze zijn namelijk heel goed voor het milieu. Dit komt, omdat ze van het restmateriaal van een kokosnoot gemaakt worden. Hier hoeven dus geen extra bomen voor gekapt te worden. En ook als je kijkt naar het barbecueën zijn ze beter dan normale briketten. Ze branden namelijk langer, en groeien, in plaats van dat ze vlammen maken. Je vlees zal dus niet zwart verbanden en er zal niet veel as overblijven. Lees verder voor de beste kokosbriketten van 2023. Veel BBQ plezier!

Nog even alle voordelen van kokosbriketten op een rijtje:

  • Ze zijn een stuk beter voor het millieu
  • De briketten blijven een stuk langer warmer dan de andere
  • Er is minder rook, waardoor er geen overlast is
  • Je hoeft niets bij te vullen waardoor het barbecueën ontspannender is
  • Ook geschikt voor ‘slow cooking’
  • Er is geen vlam waardoor je het rooster makkelijk schoon kunt maken

1. Eco Brasa Kokosbriketten

Kokosbriketten komen uit Indonesië. Deze kokosbriketten zijn kubusvormig en hebben onvergelijkbare brand eigenschappen. Hoe dit kan? Dat zit hem in de vorm van de briketten, de enorme dichtheid van de briketten en het feit dat er geen andere toevoegingen bij zitten. Maar wat is nou het verschil tussen een kokosbriket en een normale briket, en waarom zou hij beter zijn?

Om te beginnen brandt een kokosbriket langer en gelijkmatiger, en zijn ze zeer zuinig in gebruik. Daar naast, heeft hij een ideale verbrandingstemperatuur; ideaal op te grillen. Doordat hij volledig uit kokos bestaat, is hij vrijwel asloos. Dit betekent geen stukken as op het vlees! Hij gloeit alleen, en brandt dus niet met een vlam. Ook als er vet op komt, blijft hij gewoon gloeien. Je vlees zal niet zwart verbranden, omdat het vuur te heftig wordt. Deze kokosbriket laat je niet in de steek! En het laatste voordeel is dat de briketten alleen gemaakt worden van de resten van kokosnoten. Er wordt dus geen enkele boom gekapt om de briketten te maken!

Lees hier onze volledige review van de Eco Brasa Kokosbriketten


2. BBQ Kokosbriketten Pro Coco

Deze kokosbriketten zijn harde BBQ-kooltjes en de schone variant voor de barbecue! Ze geven meer warmte, en hebben een langere verbrandingsduur dan gewone houtskool! Als je ze gebruikt zul je snel merken dat ze veel minde rook vormen en geen vonken maken. En er zal minder as zijn om op te ruimen. Als je kokosbriketten gebruikt help je eigenlijk mee aan de verbetering van het milieu en het verminderen van het kappen van bomen! Dit is vooral goed nieuws voor de echte milieu-freaks onder ons. Want ook zijn ze schoon, stofvrij en roeten ze minder. En geven ze een laag zwavel gehalte.

Waarom zijn deze briketten een geschikte keuze voor jou, de barbecue liefhebber? Omdat ze om te beginnen beter zijn voor het milieu. Daarnaast gloeien ze langer dan andere briketten, dus je hoeft ze tijdens het barbecueën ook niet bij te vullen. Ze geven minder rook, dus je zal geen klagende buren aan je deur krijgen. Omdat ze constant warm blijven, zal de smaak van de barbecuegerechten ook veel beter zijn. En omdat ze geen vlam geven, is het rooster eenvoudig schoon te maken.


3. THM Kokosbriketten

Deze kokosbriketten zijn heel handig in gebruik en zeker ecologisch verantwoord. De laatste jaren groeien kokosbriketten in populariteit. Voor langdurig plezier van de barbecue zijn de THM kokosbriketten de beste tip. Zoals de naam al zegt, zijn ze gemaakt van kokosschalen. Hiervoor worden dus ook geen bomen gekapt en dit is dan weer beter voor het milieu. Ook verbranden ze langzamer, waardoor je er veel langer mee kunt doen dan houtskool. Zonder ze bij te vullen kunnen ze 4 uur door. Nog een ander voordeel is dat de temperatuur heel geleidelijk afneemt, waardoor je heel makkelijk de temperatuur van je barbecue kunt regelen. Daarom zijn ze ook heel geschikt in de horeca. En ze geven weinig tot geen vlammen, zelfs niet als er vet op lekt.


4. Kokosbriketten Restaurant AAA kussenvormig

Deze briketten zijn snel klaar om op te bakken. Voor simpele barbecue gerechten heb je genoeg aan één lading briketten. Maar als je gerechten maakt die wat langer duren kan het zijn dat je een tweede deel moet toevoegen. Vooral wanneer de temperatuur buiten minder dan 20 graden is.

Het verschil tussen Thaise en Indische kokosbriketten is dat de Thaise langer branden, maar slomer starten. De Indische kokosbriketten daarentegen branden minder lang, maar starten sneller.

Als je ze gaat gebruiken, gebruik dan 2 tot 4 gewone aanmaakblokjes. En geen benzine of ontvlambare producten. Leg de blokjes in de barbecue, steek ze aan, en leg de kokosbriketten er boven op. Na 15 minuten zullen de briketten gloeien en kun je ze aanvullen met nog meer kokosbriketten. En als dan alles gloeit, kun je starten met grillen.


5. Kokosbriketten met gratis aanmaakblokjes

Deze kokosbriketten worden van alles wat van de kokosnoot over is gemaakt. Deze bomen worden dus ook niet gekapt om aan kokosnoten te komen en dus kan je wel zeggen dat deze briketten heel duurzaam zijn. Hij heeft een hele goede kwaliteit en beoordeling. Je kunt ze in de horeca gebruiken, maar natuurlijk ook heerlijk thuis. De kokosbriketten hebben een groot voordeel. Ze branden langer dan andere briketten.

Er wordt een gratis pakje aanmaakblokjes bij de briketten geleverd. Deze zijn milieuvriendelijk en dus van alleen natuurlijk materiaal gemaakt. We weten zeker dat je nog veel barbecueplezier gaat beleven met deze briketten. Geniet met deze briketten dus van een heerlijke avond barbecueën met familie en vrienden. Wij weten zeker dat je hier een avondfeestje wel goed mee kunt starten.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.