TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste onkruidbrander van 2024

Als er onkruid op je terras, oprit of tuinpad staat, ziet het er onverzorgd uit. Natuurlijk wil je dit probleem oplossen zonder schadelijke middelen te gebruiken. Je kunt dan het beste een onkruidbrander kopen. Natuurlijk zit je er ook niet op te wachten om weer al dat onkruid met de hand uit de tuin te verwijderen. Ook hoef je bij een onkruidbrander niet de hele tijd te bukken.

Een onkruidbrander werkt op een speciale manier. Door de korte hitte die deze afgeeft, wordt het onkruid daar aan blootgesteld. Hierdoor barsten de cellen van het onkruid open en drogen ze uit. Als dat gebeurt is verwelkt het onkruid. Dan verkleurt het en sterf het af. En dit door het onkruid maar een paar seconden te verhitten.

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van een onkruidbrander. Bespaar jezelf de moeite om dit allemaal uit te zoeken en lees ons artikel. In dit artikel vind je de Top 5 beste onkruidbranders van dit moment.


Beste elektrische onkruidbranders 2024

Niemand houdt er echt van om handmatig, met bijvoorbeeld een mesje, onkruid te moeten verwijderen tussen de stoeptegels. Het is een vervelend werkje en ook niet heel goed voor je rug. Maar je wil natuurlijk ook niet dat het onkruid blijft groeien en terug blijft komen. Een goede oplossing hiervoor is een elektrische onkruidbrander. Uit een elektrische onkruidbrander komt een hitte van zo’n 600 graden. Deze brander hoef je alleen boven het onkruid te houden (zonder te bukken) voor enkele seconden, en het onkruid zal afsterven. Benieuwd naar de beste elektrische onkruidbrander van 2024? Lees dan snel verder.


1. Hyundai elektrische onkruidbrander / barbecue aansteker

Met deze lichte elektrische onkruidbrander verwijder je onkruid op een veilige en duurzame manier. Houdt de brander enkele seconden ongeveer 3 cm boven het onkruid waarna het onkruid direct zal uitdrogen en afsterven. De elektrische onkruidbrander geeft een hitte af van 600 graden waar geen enkel onkruid tegen kan. Het verbrand direct en valt tussen de bestrating of in de aarde, waar je het gemakkelijk uit kan halen. Als het onkruid toch wat eigenwijzer is moet je het een paar keer herhalen, maar uiteindelijk zal het ook uitsterven.

Aan de onkruidbrander zit een mondstuk in de vorm van een beker die voorkomt dat de planten naast het onkruid niet worden verbrand. Ook maakt dit mondstuk het mogelijk om barbecue briketten aan te steken. Het is dus ook een soort aansteker. Dan heb je ook nog 2 overige mondstukken en de 50 graden stand. Deze zijn bedoeld voor het afbranden van verf. Als je de brander wil opruimen moet je hem 15 minuten laten afkoelen en dan kun je de steel eraf halen en de brander opbergen.

Bekijk hier de volledige review van de Hyundai elektrische onkruidbrander


2. Elektrische onkruidbrander Onkruidvernietiger

Met de elektrische onkruidbrander van Wolfgan Germany heb je het onkruid binnen no-time verwijderd. Omdat je de steel er af kan halen en door het extra bijgeleverde mondstuk kun je de onkruidbrander voor meerdere dingen gebruiken. Namelijk voor het aansteken van briketten en kolen van de barbecue. Ook kun je het hout in de vuurkorf, vuurschaal of kachel aansteken.

Deze elektrische onkruidbrander is nu nog praktischer door zijn langere steel. Die maakt het nog makkelijker om onkruid te verwijderen. Onkruid en algen maken geen kans tegen deze brander. Het is makkelijk, en eigenlijk ook wel leuk, om te gebruiken. Alles kun je onkruid vrij maken, en dat zonder te bukken.

Door een hitte van 600 graden verhit je eenvoudig je onkruid. Wanneer je dit doet, barsten de cellen van het onkruid open. Hierna drogen ze uit en sterven ze uiteindelijk af. Het is heel simpel: houd je onkruidbrander ongeveer 10 seconden 3 cm boven het onkruid. Vervolgens sterft het onkruid zelf af binnen een paar dagen. En hij is niet alleen goed voor het bestrijden van onkruid, maar je kunt er ook een barbecue mee aansteken.

Bekijk hier onze volledige review van de Wolfgang elektrische onkruidbrander


3. Hozelhock Ecopower Elektrische Onkruidbrander

Onkruid in de tuin is een van de grootse irritaties voor iedere tuinbezitter. Het is niet mooi en staat meestal in de weg. Maar met de elektrische onkruidbrander van Hozelhock kun je het onkruid eenvoudig, zonder te bukken en blijvend verwijderen op iedere plaats in de tuin. Denk aan het gazon, bloembed of tussen tegels van het terras.

De elektrische onkruidbrander maakt hitte aan om zo het onkruid te vernietigen. Door het te behandelen onkruid enkele seconden onder de brander te houden met een hoge temperatuur (zo’n 600 graden) worden de plantencellen gebroken. Het onkruid zal binnen een paar dagen afsterven, waarna je het makkelijk kunt wegvegen.

Er zit een beschermkap over de onkruidbrander, waardoor het veilig, nauwkeurig en efficiënt werkt. En de kans dat je omliggende planten beschadigt, is hierdoor heel erg verkleind en bijna nul. Het is veilig en duurzaam, want er wordt geen gebruik gemaakt van gas, een open vlam en chemische bestrijdingsmiddelen.

Bekijk hier de volledige review van de Hozelhock Ecopower Elektrische Onkruidbrander


4. Hofftech Weed Burner

Handmatig je onkruid verwijderen is niet iets waar je echt op zit te wachten. Het is veel werk en een vervelend klusje. Vooral in het voorjaar wil je natuurlijk je tuin mooi maken voor de zomer begint en je weer op het terras gaat zitten. Dan is deze elektrische onkruidbrander echt ideaal. Je hoeft niet te bukken, maar je kunt het onkruid alsnog effectief weghalen.

De onkruidbrander werkt met hitte. Door het onkruid enkele seconden bloot te stellen aan deze hitte, ongeveer 650 graden, barsten de cellen van het onkruid open en sterft het binnen een paar dagen af. Dit is eigenlijk hetzelfde wat ze in Azië, Zuid-Amerika en Spanje doen. De velden worden na de oogst verbrand, om ze weer vruchtbaar te maken voor de volgende oogst. Dit is hetzelfde principe, maar dan kleinschalig.

Zorg ervoor dat je het apparaat niet langer dan 8 seconden op dezelfde plaats houdt. En let op het onkruid als het in de buurt van een houten schutting of hek staat. Na gebruik is het de bedoeling dat je het apparaat 15 minuten laat afkoelen. Naast onkruid bestrijden kun je ook een barbecue ermee aansteken.


5. Batavia 4 in 1 elektrische onkruidbrander

Deze elektrische onkruidbrander is multifunctioneel. Hij heeft een extra mondstuk: de grondpin. Hiermee kunnen ook de paardenbloemen in het gazon verwijderd worden. Je kunt de mondstukken gemakkelijk aan de onkruidbrander bevestigen door ze een kwartslag te draaien.

Niet alleen is hij handig voor het verwijderen van onkruid, maar ook kan hij gebruikt worden als verfafbrander. Hiermee kun je zonder chemische middelen te gebruiken toch het verf van hout losbranden. Deze kun je aanzetten door het handvat een kwartslag te draaien. Door dan de verf kortstondig te verhitten, laat de verflaag los en kun je deze eenvoudig verwijderen.


Beste onkruidbrander op gas 2024

Een onkruidbrander op gas is vaak nog sterker dan op elektriciteit. Dit is dan ook waarom veel mensen onkruidbranders kopen die op gas werken. Onkruidbranders op gas zorgen er voor dat geen enkel onkruid meer overleeft in je tuin. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende onkruidbranders op gas. Dat we hebben besloten om een extra Top 5 hier van te maken.

Dit zijn de beste onkruidbranders op gas van 2024:


1. CFH GV 900 Gasbrander Onkruidbrander

Deze onkruidbrander heeft een drukregelaar en een gasslang. Hij is perfect voor het verwijderen van al het onkruid en mos. Met deze onkruidbrander, is je tuin zo onkruid vrij. Het onkruid laat zich namelijk makkelijk en snel verwijderen. Omdat de gasslang wel 5 meter lang is, heb je genoeg bewegingsruimte en kun je overal komen.

Door deze grote gasslang ben je niet afhankelijk van de kleinere gasflesjes. Je verwijdert makkelijk ongewenst onkruid op terrassen, paden en opritten. En dit op een enorm snelle manier! Als je hem een paar weken gebruikt, wordt het wortelstelsel uitgeput. Dit komt, omdat de kracht en vocht verliest. Je moet niet zolang branden dat het onkruid zwart wordt. Als je het onkruid goed hebt behandeld, kun je dit op een bepaalde manier controleren. Als je in het blad knijpt, met je duim en wijsvinger. Dan moet het oppervlak van het blad vochtig worden en donker kleuren. Wanneer dit het geval is, weet je dat je het goed hebt gedaan.

Omdat de brander een regelbare gastoevoer heeft, kun je hem perfect afstellen op jouw tuin. Hij kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Namelijk voor het verwijderen van mos. Ook voor het bestrijden van mierennesten, drogen van beton en nog veel meer. Je kunt hier zelfs snel een barbecue mee aansteken 😉


2. Kinzo Gas Onkruidbrander

De brander is perfect voor het weghalen van onkruid en mos in de tuin, parkeerplaatsen, terrassen, tussen stoepjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al die chemische troep is nu dus niet meer nodig. Nu kun je het onkruid milieuvriendelijk bestrijden. Je kunt de grootte van de vlam makkelijk regelen. Dit doe je met de gastoevoerhendel aan het handvat.

Het werkt heel simpel. Je hoeft het onkruid op een afstand van vijf tot tien centimeter te verhitten. Je hoeft hem dus niet helemaal zwart te branden. Als je dit in de zomer twee tot drie keer herhaalt, is het onkruid zo erg beschadigd dat het ook helemaal zou verdwijnen.

Ook kun je met de onkruidbrander andere dingen verwijderen. Namelijk algen, schimmels en je hoort het goed, ook kun je hier verf mee verwijderen. Je kunt ook mierennesten weghalen of een barbecue aansteken. Wat is een onkruidbrander toch handig!


3. Toolland Gas Onkruidbrander

Deze onkruidbrander zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd al je onkruid hebt verbrand en dat zorgt er weer voor dat je tijd hebt voor andere klusjes. Doordat er in dit design gebruik is gemaakt van 2 brandkoppen is het nog makkelijker om in een korte tijd veel onkruid te verbranden. Bij deze onkruidbrander worden er een slang en drukteregelaar geleverd. Door deze twee extra gadgets is het proces een stuk makkelijker. Ook zorgt het ervoor dat het nog minder tijd kost om alles te verbranden.

Toch heeft de producent ervoor weten te zorgen dat het product veilig is en duurzaam. De onkruidbrander is duurzaam, omdat hij geen gebruik maakt van chemicaliën.


4. Rothenberger Gasbrander Eco ROT030958E

Als je grote gebieden onkruid wilt wegbranden is dit de ideale onkruidbrander voor jou! Deze onkruidbrander kan namelijk in mum van tijd een groot gebied aan onkruid weghalen. Dit komt door de grote diameter van de brander. De brander heeft namelijk wel een diameter van 57 millimeter! Niet alleen kun je met deze onkruidbrander onkruid weg branden, maar je kan er ook onkruid mee ontdooien, isoleren, krimpen, drogen of verwarmen. Let bij het verbranden van het onkruid wel op dat je jezelf niet verbrand. De onkruidbrander kan namelijk nog wel eens warm worden, maar als je hem bij het handvat vasthoud kan er haast niks gebeuren.

Naast het verbranden van onkruid is deze onkruidbrander ook geschikt als dakbrander of voor het branden van asfalt. De onkruidbrander wordt geleverd met een aansluitslang.


5.Milieuvriendelijke Onkruidbrander Op Gas

Met deze gasbrander kan je overal je onkruid en mos verwijderen. Hij is namelijk niet alleen geschikt voor je terras, maar ook voor de parkeerplaats, de tuin en ga zo maar door. Door het onkruid te verwijderen met deze gasbrander heb je geen chemische bestrijdingsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat je ook nog goed bezig bent voor de natuur. Ook is de gasbrander makkelijk in gebruik. Als je wilt dat het onkruid volledig verdwijnen zal je de behandeling enkele keren moeten herhalen. Bij de behandeling is het niet nodig om het onkruid volledig zwart te branden. Je hoeft enkel het onkruid vanaf een afstand van 5 cm te verhitten. Bij het verbranden kan je makkelijk de grootte van de vlammen regelen door de handige gastoevoerhendel aan het handvat. Door de grote van deze vlam aan te passen voorkom je dat je de nabijgelegen planten aantast.

Naast onkruid kan deze brander ook algen, schimmels en verf verwijderen. Ook is het een zeer handig hulpmiddel bij het bestrijden van mierennesten, solderen en om dichtgevroren leidingen te ontdooien. Daarnaast kan je er ook de barbecue mee aan steken. Dit apparaat is dus multifuctioneel!


Waar op letten bij het kopen van een onkruidbrander?

Gasbrander

Je hebt elektrische onkruidbranders en branders die op gas werken. Als je voor een brander kiest die op gas werkt gebruikt deze propaan of butaan. Ook kan het gebeuren dat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie. Als je een goede keuze wilt maken moet je letten op het gewicht. Wanneer je voor een brander kiest die aan een gaspatroon verbonden kan worden, kun je het licht houden. Als je er een met een gasfles heeft, wordt deze automatisch zwaarder. Kies je voor een brander met een gasfles? Dan kun je hier langer mee doen. Dit maakt het branden ook een stuk sterker.

Elektrische brander

Natuurlijk kun je ook voor een elektrische brander kiezen. Hierdoor hoef je niet in de weet met gaspatronen of gasflessen. Een elektrische brander is ook lichter in gebruik dan een gasbrander. Ook is de elektrische brander een stukje veiliger. Jammer genoeg gebruiken de elektrische branders veel energie. Als je dit niet erg vind, kun je het beste voor een elektrische brander gaan.

Let op!

Zorg ervoor dat je nooit, maar dan ook nooit onkruid wegbrand op je gazon. Dit kan namelijk voor een schroeiplek zorgen. Dit zou heel erg zonde zijn.

Voordelen onkruidbrander

Met een onkruidbrander hoef je niet meer door de knieën. Je kunt dit makkelijk staand doen wat fijner werk. Ook heb je geen last meer van vuile handen. Niet dat dat veel uitmaakte, maar dat is toch een klein bonusje. Je werkt op een biologische manier waardoor je geen gif hoeft te gebruiken. En natuurlijk is het apparaat altijd klaar voor gebruik.


Wat is een goede onkruidbrander

Momenteel is de CFH GV 900 Onkruidbrander de beste op de markt, volgens Tuinboel.nl. Het is namelijk een erg simpele onkruidbrander die precies doet wat hij moet doen. Met deze onkruidbrander is je tuin zo weer onkruidvrij. Meer onkruidbranders vind je in onze Top 5.

Hoe wordt de beste onkruidbrander gekozen?

De beste onkruidbrander moet doen wat hij moet doen. Dat is onkruidverbrander. Wij letten op jullie recenties, de functies en hoe goed hij werkt. Aan de beste onkruidbrander mogen geen minpunten zitten.

Wat is een goede elektrische onkruidbrander?

Dat is een goede vraag! Momenteel vinden wij de Hyundai elektrische onkruidbrander de beste elektrische onkruidbrander. Dit komt omdat hij erg veilig te gebruiken is en een hitte kan krijgen van wel 600°C

Hoe werkt een elektrische onkruidbrander?

Met een elektrische onkruidbrander verwijder je onkruid met een elektrisch aangemaakte hittegolf. Verhit het onkruid en het zal afsterven in no time.


Bekijk ook: De beste onkruidverdelgers van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *